اتحادیه اروپا قصد دارد به شیوه خود اهرمهای فشار بر تهران را تقویت کند.
پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه ای درباره آنچه که نقض حقوق بشر در ایران خواند، ابراز تاسف کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی پارلمان اتحادیه اروپا، نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه، از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواستند که کسانی را که مدافعان حقوق بشر و روزنامه نگاران نامیدند و به خاطر اعمال حق آزادی بیان و گردهمایی دربند و محکوم شده اند، فورا آزاد کنند.
پارلمان اروپا همچنین از تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا که در ایران حضور دیپلماتیک دارند، خواستند تا از تمامی ابزارهای دیپلماتیک در دسترس خود برای پشتیبانی و حمایت از این افراد استفاده کنند.
پیش از این در خرداد ماه سال جاری نیز دو دیپلمات ایرانی به اتهام دست داشتن در نقشه یک ترور از هلند اخراج شدند؛ هرچند دادستانی هلند تصریح کرده بود مدرکی وجود ندارد که ایران را به قتل ها در هلند وصل کند. دانمارک و فرانسه هم ادعا کردند حملات مشابه ای را کشف و خنثی کرده اند. پس از کلید خوردن این سناریوها کشورهایی اروپایی تحریم هایی را علیه وزارت اطلاعات ایران و مقامات آنها اعمال کردند که قرار است ژانویه امسال اجرایی شود.
این اتهامات و اقدامات دولتهای اروپایی را نیز میتوان نشانه پیگیری خط متهم کردن تهران به حمایت از تروریسم -به موازات پیگیری خط تبلیغی حقوق بشری - تلقی کرد.
پرسشی که در اینجا مطرح میشود این است که اقدامات حقوق بشری اتحادیه اروپا در این شرایط چه معنایی دارد؟ آیا اروپا قصد دارد به آمریکا بپیوندد و از برجام خارج شود؟
اروپا بارها تصریح کرده است همچون آمریکا انتقاداتی از وضعیت حقوق بشر در ایران، حمایت از تروریسم و سیاستهای منطقهای ایران دارد. با این حال قصد ندارد همچون آمریکا برای اعمال فشار بر تهران در این زمینهاز برجام خارج شود. بنابراین به نظر میرسد اتحادیه اروپا قصد دارد به شیوه خود ضمن حفظ برجام، اهرمهای فشار بر تهران را در زمینه مسائل مورد مناقشه تقویت کند.
----------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی