به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سخناني در نشست سازمان ملل متحد تاکيد کردند تحریم های ظالمانه آمریکا، زنان ایرانی را نیز هدف گرفته است.
هیات اعزامی ایران به نشست کمیسیون مقام زن در نیویورک با حضور در نشست ها و کمیسیون های دوجانبه و چندجانبه، تحریم های ظالمانه علیه کشورمان را محکوم کردند. در این نشست ها که در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، خانم ها فریده اولاد قباد و سکینه الماسی، نمايندگان مجلس شورای اسلامی از نمایندگان مجالس سایر کشورها خواستند تا از ظرفیت قانون گذاری برای مبارزه با این تحریم ها استفاده کنند.
نماینده ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد، تحریم های یکجانبه و غیرقانونی را ناقض حقوق شهروندان کشورها به ویژه زنان و دختران دانست و از قانون گذاران مجالس کشورها خواست مانع از رشد یکجانبه گرایی در جهان شوند. سکینه الماسی خاطرنشان کرد: با وجود وضعیت ناشی از تحریم های یکجانبه و نامشروع که علیه کشور ما اعمال شده است، بودجه مربوط به بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست را در سال 2019 نسبت به سال گذشته 25 درصد افزایش داده ایم.
وی تاکید کرد: افزایش دسترسی زنان در حوزه هایی همچون ورزش نیز موضوع ردیف های بودجه ای خاص قرار گرفته است. همچنین توانسته ایم وام ازدواج را به دو برابر، برای هر یک از زوجین افزایش دهیم.
فریده اولا قباد رئیس فراکسیون زنان مجلس نیز در نشست سازمان ملل گفت: جنگ اقتصادی تحمیلی آمریکا بر مردم کشورم که از طریق اتخاذ اقدامات قهرآمیز و تحریم های غیرقانونی یکجانبه انجام باشد با مقرره سوم اکتبر 2018 دیوان بین المللی دادگستری در تعارض کامل است.
وی در واکنش به اظهارات نماینده فرانسه در اجلاس افتتاحیه این کمیسیون هم، پاسخ داد: ناخرسندی عمیق هیات خود را از اظهارات نماینده فرانسه در جلسه افتتاحیه ابراز می کنم که طی آن، با سوءاستفاده از جایگاه خود به عنوان رئیس شورای امنیت، ادعاهای مداخله جویانه ای را مطرح کرد.
نماینده ایران در این اجلاس تاکید کرد: به وی توصیه می کنم به جای دخالت در امور داخلی بقیه کشورها، قبل از هرچیز به نارضایتی اجتماعی عمیق در داخل فرانسه بپردازد.
نمایندگان کشورمان همچنين با تاکید بر ظرفیت نظام های پارلمانی و قانون گذاری در زمینه مبارزه با اعمال تحریم های یکجانبه و غیرمشروع از نمایندگان سایر کشورها خواستند با یکجانبه گرایی آمریکا مقابله کنند.
در گزارش نمایندگان اعزامی ایران به سازمان ملل برای نشست مقام زن تاکید شد جمهوری اسلامی ایران که امسال چهلمین سالگرد پیروزی خود را جشن گرفت همواره دسترسی افراد به ویژه زنان و کودکان را به حمایت های اجتماعی در قانون اساسی، سیاست های کلی و سایر اسناد فرادستی و قوانین داخلی مدنظر قرار داده است.
اختصاص 270 روز مرخصی زایمان به زنان شاغل، امکان بازنشستگی زودتر از موعد بانوان شاغل نسبت به مردان، امکان ترک محل کار زودتر از مردان به مدت یک ساعت در روز برای مادران شیرده و کاهش ساعات کار مادران شاغل دارای شرایط خاص تا 36 ساعت در هفته با دریافت حقوق 44 ساعت شیوه هایی است که در جمهوری اسلامی ایران برای تامین نیازهای زنان و دختران در قالب قوانین و مقررات به کار گرفته می شود.
نمایندگان ایران در این نشست اضافه کردند: حمایت اجتماعی ویژه از قبیل ارائه بیمه بازنشستگی و درمانی، کمک های مالی و اجرای طرح های توانمندسازی ویژه زنان سرپرست خانوار و روستایی، بیمه بازنشستگی ویژه زنان خانه دار و حمایت از طرح های کارآفرینی دیگر روش های مورد استفاده در این زمینه است.
کمیسیون مقام زن ملل متحد، نهادی وابسته به شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل است. این کمیسیون هر سال نشستی 10 روزه را در مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک برای بررسی پیشرفت در برابری جنسیتی، تعیین چالشها، وضع استانداردهای جهانی و فرمولبندی سیاستهایی برای ترویج برابری جنسیتی و پیشرفت زنان در سطح جهان برگزار میکنند.