رئیس مرکز ملی فرش ایران: ۸۰۰ هزار قالیباف سال آینده زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرند
وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود دو میلیون نفر قالیباف در کشور فعالیت می کنند ، شغلی که حتی با کمترین سرمایه (15 میلیون تومان ) ایجاد می شود که نیاز به حمایت دارد و این هنر صنعت به تنهایی حامل فرهنگ و هنر - تمدن و توسعه اشتغال کشور است که باید همه جانبه از آن صیانت کنیم .
رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین ، دلیل ماندگاری فرش دستبافت در طی هزاران سال گذشته را ، زنانه بودن این هنر صنعت عنوان کرد و گفت : علیرغم تمامی بی مهری ها در طول هزاران سال گذشته به این هنر ،مادران ما این هنر را سینه به سینه به نسل امروز رسانده اند و ما نیز باید تلاش کنیم این هنر صنعت از گذشته ها نیز شکوفاتر شود .
معاون وزیر صنعت یکی از مشکلات اصلی این هنر صنعت ، را صادرات پشم ذکر کرد و افزود : با پیگیریهای انجام شده سعی داریم از صادرات پشم جلوگیری کنیم و با نظر مساعد وزیر محترم صنعت تعرفه واردات پشم که از 15 درصد به 26 درصد افزایش یافته بود به 15 درصد قبلی خواهد رسید و مشکلی هم برای واردات آن نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد : در تفاهم با منطقه آزاد چابهار هم، مشکل واردات و قیمت تمام شده را کاهش میدهیم و میتوانیم 40 تا 50 درصد پشم را ارزانتر وارد کنیم.
رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین جلوگیری از کپی کاری درفرش دستبافت ایران را از اهداف مرکز ملی فرش عنوان کرد وگفت : بزرگترین مزیت فرش دستبافت ما کیفیت است ولی در زمینه کمیت ، قدرت رقابت با هند را نداریم، با این حال بزرگترین صادر کننده فرش هستیم و برای جلوگیری از کپی کاری فرش ایران، نهم اردیبهشت سال آینده از شناسنامه فرشهای دستبافت رونمایی میکنیم تا شناسنامه واحدی در فرش دستبافت داشته باشیم.
وی افزود : در همین راستا ،تفاهمی با سازمان بین المللی( سی تی وان) صورت گرفته که در دو سال آینده فرش ما شناسنامه دار شود و با یک اپلیکیشن، تولید کننده و مشخصات صادر کننده و جزئیات مواد اولیه آن را اعلام کند تا از کپی کاری و صادرات فرش به نام ایران جلوگیری کنیم.
دست پاک با بیان اینکه اولین کالایی که بعد از نفت تحریم شد، فرش دستبافت بود گفت : 30 درصد صادرات فرش ما قبل از خبر تحریم به آمریکا بود که پس از تحریم، کشورهای دیگر را جایگزین کردیم و در سال آینده کمپین تبلیغات فرش ایران را در اروپا و کشورهای عربی خواهیم داشت.