عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفتی: الزام خروج عرضه قیر از بورس کالا جهت مجوز صادراتی به نفع شرکتها است
وحید شیخی در گفتگوی اختصای با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: هزینههایی که برای دریافت مجوز به شرکتها وارد میشود بسیار زیاد است این در صورتی است که خریدار و فروشنده مشخص است و در قبال دریافت هزینه شفاف سازی، بورس کالا هیچ گونه خدماتی به شرکتها ارایه نمیدهد.
وی افزود: معاونت برنامه ریزی وزارت نفت با توجه به اختیاراتی که دولت به انها داده بود بیان کرد که الزامی برای صدور مجوز صادراتی از طریق بورس کالا وجود ندارد و بورس و گمرک موضوع فاکتورهای منشا را بررسی کنند و با این وجود دیگر جایی برای قراردادهای صوری وجود ندارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفتی ادامه داد: کالاهای تجاری بسیاری بدون عرضه در بورس کالا صادر میشود به جز قیر که هیچ کدام الزامی برای عرضه در بورس کالا ندارد.
وی ادامه داد: شرکتهای تولید قیر برای الزام عرضه در بورس کالا ۳۰ میلیارد تومان هزینه به انها تحمیل میشود در صورتیکه هیچ ارزش افزودهای برای شرکتهای قیر سازی ایجاد نمیکند.
وی با بیان اینکه شرکتها مشتریان مشخصی دارند و معامله در بورس تنها برای صدور مجوز است گفت: باتوجه به تحریمها، مشخص بودن نام اشخاص در عرضه و خرید یکی از مشکلات مشتریان برای بیرون از کشور است که نامشان در بیرون از مرزها مشخص میشود.
وی افزود: گمرک کلیه اطلاعات معاملات را ثبت میکند و شرکتها باید فاکتور منشا را مشخص کنند و این کار هم باعث شفافیت در عرضه میشود.
وی گفت: وکیوم باتوم منشا تولید قیر است و وقتی از پالایشگاه بیرون میاید فاکتور منشا ان قابل رویت است.
وی با اشاره به قرارداد پریمیوم که در بورس کالاعرضه شد گفت: در این قراداد فروشنده پالایشگاه اصفهان بود و با خریدار منطبق بود و یک چهارم وکیوم باتوم یک شرکت را عرضه میکرد و برای دیگر شرکتها امکان خرید فراهم نبود.
وی با بیان اینکه باید قراردادهای کشف پریمیوم اصلاح یا حذف شود، ادامه داد: پالایشگاه اصفهان تعهد کرده بود که ماهانه ۴۰ هزار تن وکیوم باتوم عرضه عادی داشته باشد، اما به تعهداتش عمل نکرد و فشار خریداران به پالایشگاه تهران امد.