وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد تلاش آمریکا کمک کردن به مردم ونزوئلا برای استفاده از منابع و ثروت های خودشان و نیز بازگرداندن دموکراسی به این کشور است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا؛ مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با نشریه ویکلی استاندارد مدعی شد تلاش آمریکا کمک کردن به مردم ونزوئلا برای استفاده از منابع و ثروت های خودشان و نیز بازگرداندن دموکراسی به این کشور است.
خبرنگار از پمپئو پرسید آمریکا به تازگی بزرگترین تولید کننده نفت در دنیا شده است و گزارش ها نیز نشان می دهد به زودی بزرگترین صادر کننده نفت نیز خواهد شد. کانون سخنرانی امروز شما نیز نحوه تقویت امنیت ملی است، این چگونه خواهد بود؟
پمپئو گفت من برای سخنرانی درباره همین مساله به تگزاس آمده بودم. این مساله برای امنیت ملی آمریکا بسیار تاثیر گذار خواهد بود. بسیار اهمیت دارد ثروت و منابع خود را با کشورهای دیگر به اشتراک بگذاریم و توافقاتی نیز برای حمایت از امنیت انرژی در جاهایی مثل ویتنام، فیلیپین یا اروپا منعقد کنیم. این برای آنها هم خوب است زیرا انرژی را از کشورهایی تامین می کردند که دشمن آنها بودند و می خواستند به این کشورها آسیب برسانند. این مساله برای امنیت ملی آمریکا بسیار اهمیت دارد. این موضوع در سراسر دنیا قدرت زیادی به ما می دهد و توان ما را در دوران ترامپ افزایش می دهد. قصد ما این است که به این رویه ادامه دهیم و با این کار نه فقط در داخل آمریکا کار و ثروت ایجاد کنیم، بلکه موقعیت امنیت ملی آمریکا را در سراسر دنیا نیز بهبود بخشیم.
پمپئو در پاسخ به سئوال خبرنگار درباره اینکه آیا نفت برای آمریکا در مساله ونزوئلا نقش محوری بازی می کند؟ گفت برای ما مساله فقط این است که مردم ونزوئلا به ثروت خودشان دسترسی داشته باشند نه اینکه درگیر فساد باشند؛ فسادی که در رژیم مادورو وجود دارد. این ثروت نفتی از سوی دزد سالاران رژیم مادورو به یغما می رود، برای سود شخصی کنار گذاشته می شود و بین مردم این کشور توزیع نمی شود. کوبایی ها هم همین کار را کرده اند. این شایسته مردم ونزوئلا نیست، این چیزی نیست که آنها بخواهند و تلاش های آمریکا نیز برای بازگرداندن مردمسالاری و حاکمیت قانون به این کشور است، اینکه کمک کنیم مردم این کشور به غذا و دارو دسترسی داشته باشند، هدف تلاش های ما در ونزوئلا این است. این کار چه زمانی انجام می شود، زمانی که مادورو رفته باشد، انتخاباتی آزاد و مردمسالار برگزار و مردمسالاری در این کشور بازگردانده شده باشد و ثروت نفتی به مردم این کشور برگردانده شود.
خبرنگار گفت در کنار کوبا، شما به روسیه نیز اشاره کردید که از نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا حمایت می کنند. اعلام کرده اید که همه کارکنان دیپلماتیک خود را از ونزوئلا خارج می کنید. شما در توئیتی گفته اید حضور کارکنان دیپلماتیک آمریکا در سفارتخانه باعث بسته شدن دست سیاست آمریکا می شود. این به چه معناست؟
پمپئو گفت دیروز اینگونه مقرر کردیم که بسیار اهمیت دارد امنیت دیپلمات های آمریکایی تامین شود و برای همین هم تصمیم گرفتیم باقیمانده کارکنان سفارت خود در کاراکاس را خارج کنیم و به آمریکا بازگردانیم. برای همین در روزهای آینده این کار را انجام خواهیم داد. هر زمان که با اوضاعی که به این سرعت رو به وخامت می گذارد روبرو شویم، مانند آنچه که در ونزوئلا روی می دهد، تصمیم هایی که گرفته می شود با این حقیقت همراه هستند که خطر جان افرادی را که در آنجا هستند تهدید می کنند، افرادی که شما آنها را به دل خطر فرستاده اید. ما خواهان بازگشت آنها هستیم، برای همین می خواهیم آنها با کشور بازگردند که بتوانیم حرکتی رو به جلو داشته باشیم که برایمان فرصت ایجاد کند. دویست تن غذا را در منطقه آماده کرده ایم و منتظریم که آنها را به مردم ونزوئلا تحویل دهیم تا به گرسنگان غذا و به بیماران دارو برسد. می خواهیم اطمینان داشته باشیم که همزمان با تلاش های ما در شرکای منطقه ای، عاملی که ما را از اقدامی که برای رسیدن به این هدف باز می دارد، وجود نداشته باشد.
خبرنگار گفت این غذایی که قرار است به مردم ونزوئلا برسد بخشی از بودجه وزارت امور خارجه است که برای برنامه های غذایی مانند این در نظر گرفته شده است. با بودجه جدیدی که دولت ترامپ داده است که شامل سیزده میلیارد دلار کاهش بودجه می شود چه خواهید کرد؟ این بدان معناست که بودجه های اینچنینی کاهش خواهند یافت؟
وزیر خارجه امریکا گفت دقیقا مساله برعکس است. در بودجه پیشنهادی رئیس جمهور ترامپ، پانصد میلیون دلار افزایش بودجه درخواست شده است که رئیس جمهور ترامپ درخواست تامین آن را داده است تا در زمان مناسب به مردم ونزوئلا کمک شود. این بودجه به سود آمریکا هم خواهد بود، منافع امنیت ملی آمریکا را نیز تامین می کند زیرا ما آمادگی کمک به مردم ونزوئلا با منابع واقعی را داریم. مالیات پردازان آمریکایی سخاوتمند ترین هستند و رئیس جمهور ترامپ نیز این امکان را برای تغییر فراهم آورده است.
خبرنگار گفت در بودجه پیشنهادی ترامپ، بودجه وزارت خارجه کمتر و بودجه دفاعی بیشتر شده است. آیا آمریکایی ها باید نگران تغییر سیاست های کشورشان از دیپلماتیک به نظامی گرایی باشند؟
وزیر خارجه آمریکا گفت می توانید به دو سال نخست ریاست جمهوری ترامپ و موثر بودن سیاست خارجی آن نگاه کنید، توان ما برای به دست آوردن نتایج دیپلماتیک واقعی، برای ایجاد ائتلاف به شکلی که در دولت قبلی تصمیم گرفته شده بود این کار انجام نگیرد، اینکه ائتلافی جهانی ایجاد شود و امیدواریم نتیجه آن خلع سلاح کره شمالی باشد. من کاملا اطمینان دارم که ما منابع لازم را در اختیار داریم و هوش لازم برای نتیجه بخش بودن اقدامات برای مردم آمریکا را در روزها، هفته ها و ماه های آینده داریم.
خبرنگار گفت به کره شمالی اشاره کردید، کاهش پینشهادی بودجه وزارت خارجه بلافاصله بعد از نشست دوم رئیس جمهور ترامپ و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی بود که توافقی به دست نیامد. در این وضع، موقعیت شما در کجاست؟
مایک پمپئو گفت من در همه مدت حضورم در وزارت امور خارجه و در واقع حتی قبل از آن، درباره این مساله با رئیس جمهور همکاری داشتم. در سنگاپور در ژوئن سال گذشته، کیم جون اونگ در برابر تعهداتی که رئیس جمهور ترامپ برای تامین صلح و امنیت و ثبات در شبه جزیره کره و آینده روشن برای مردم کره شمالی داده بود، تعهدی تاریخی برای خلع سلاح هسته ای کشور داد. شرکای ژاپنی و کره جنوبی نیز در کنار ما برای رسیدن به این اهداف در سنگاپور تلاش می کنند. ما در هانوی به آن میزانی که امیدوار بودیم نتوانستیم به پیشرفت برسیم ولی مذاکرات ادامه دارد. در حال حاضر نیز آزمایش های موشکی و آزمایش های هسته ای متوقف شده اند. ما پیشرفت بدست آورده ایم. قطعا کارهای بیشتری هستند که باید انجام گیرد. این مشکلی دیرپاست و ما همچنان مسیر را ادامه می دهیم و امیدواریم به جایی برسیم که تهدید سلاح هسته ای از جانب کره شمالی به صورت کامل از میان رفته باشد.