نخستین کارگاه آموزشی پرورش دام سبک از طریق ترکیب ژنتیکی در ورامین برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان تهران گفت: بدلیل محدودیتی که در نژاد بومی داریم سعی شده است روش تلقیح مصنوعی در گوسفند نهادینه شود و مشکل تک قلوزا بودن گوسفندان برطرف شود.
عباس اکبری شریف افزود: در این کارگاه آموزشی که برای اولین بار با حضور دامداران عمده جنوبشرق استان تهران در مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین برگزار شده ما ضرورت و مزایای چند قلو زائی با ترکیب نژاد رومانف را با دامداران مطرح کردیم که مورد استقبال قرار گرفت.
اکبری شریف بیان کرد: فرهنگ استفاده از تکنولوژیهای روز برای دامداران خیلی سریع بین گله داران توسعه پیدا میکند با توجه به اینکه 3 مرکز تولید دام ژنی کل کشور در استان تهران است.
وی گفت: در حوزه ترویج ما در مقیاس محلی با توجه به اینکه تکنولوژی تلقیح مصنوعی و ترکیب نژادی بومی شده است به سرعت اجرا میشود تا محدودیتهای افزایش دام سبک برطرف شود.
اکبری شریف افزود: در حال حاضر دامداران استان تهران از روش پرورشی سنتی و نیمه کوچرو استفاده میکنند که نسبت به استانهای دیگر در زمینه اصلاح و چند قلو زایی رتبه مناسبی نداریم.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان تهران گفت: با توجه به بحث کمبود گوشت که هم اکنون با آن روبرو هستیم برگزاری این کارگاهها بسیار موثر است و میتواند کشور را در زمینه دام سبک از وارد کننده به صادر کننده تبدیل کند. وی افزود: در حال حاضر استان تهران یک ملیون دام مولد سبک دارد.