کانون تب برفکی زمستان امسال در استان مرکزی مشاهده شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: پنج کانون تب برفکی در جریان بازرسی بهداشتی از واحدهای دامی سبک و سنگین استان دی ماه، هفت کانون در بهمن و سه کانون در اسفند ماه امسال مشاهده شده است.
شانقی افزود: 2 کانون تب برفکی در شهرستان خنداب، یک کانون کمیجان، 6 کانون شازند، چهار کانون خمین، یک کانون ساوه و یک کانون در شهرستان اراک بوده است.
او با اشاره به مشاهده 17 کانون بیماری تب برفکی در زمستان سال گذشته در استان گفت: شمار کانون های این بیماری در فصل زمستان امسال نسبت به مدت مشابه پارسال روند کاهشی دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: شمار کانون های بیماری تب برفکی در فصل زمستان هر سال به دلیل افزایش نقل و انتقال دام ها، تردد دلالان، خرید و فروش بدون مجوز دامپزشکی و فصل زایش دام های سبک در استان مرکزی و کشور روند افزایشی دارد.
شانقی افزود: بر این اساس مرحله سوم واکسیناسیون دام های سنگین از ابتدای بهمن ماه و دام سبک از هفته پایانی دی ماه امسال در استان مرکزی آغاز و تا کنون 50 هزار راس دام سنگین و 630 هزار راس دام سبک علیه بیماری بیماری تب برفکی واکسینه شده اند.
او انجام ضد عفونی کانون های بیماری تب برفکی برای مقابله با این بیماری را از برنامه های این اداره کل عنوان کرد و گفت: در سه ماه پایانی امسال تمامی کانون های این بیماری و واحدهای اطراف آن ها به صورت رایگان توسط اداره کل دامپزشکی این استان ضد عفونی شده است.
شانقی شهر داود آباد را تنها کانون بیماری تب برفکی در شهرستان اراک دانست وافزود: ورود دام های جدید در 2 ماه گذشته به این شهر، نگهداری دام های جدید همراه با دام های موجود، رها کردن تلفات در محیط زیست، نبود گزارش گیری بروز بیماری و تلفات به دامپزشکی، نبود دفن بهداشتی تلفات و فاصله زمانی بین 2 واکسیناسیون از جمله مهمترین عوامل شیوع این بیماری در این منطقه است.
او گفت: 265 راس دام سنگین و 33 هزار و 200 راس دام سبک در فصل زمستان برای مقابله با شیوع بیماری تب برفکی در شهر داود آباد واکسینه و تمامی واحدهای آلوده این شهر با هماهنگی شهرداری به صورت رایگان ضد عفونی شدند.
یک میلیون و 257 هزار راس دام سبک و 212 هزار راس دام سنگین از ابتدای سال جاری تاکنون علیه این بیماری واکسینه شدند.
استان مرکزی دارای 622 واحد مرغداری صنعتی، 491 واحد گاوداری صنعتی و 191 واحد کارگاه پرورش آبزیان است.