به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ العهد نوشت: در آستانه سفر میشل عون به مسکو، موضوع توافقنامه همکاری نظامی بین لبنان و روسیه که در گذشته از امضای آن جلوگیری شد، بار دیگر مطرح شده است.
پایگاه اینترنتی العهد لبنان در یادداشتی به قلم فاطمه سلامه آورده است: همین که از همکاری نظامی لبنان با کشورهای با تجربه سخن به میان می آید برخی چهره در هم می کشند و هر کاری بتوانند برای جلوگیری از این مسئله انجام می دهند. این افراد در بعد خارجی همان هایی هستند که امنیت دشمن صهیونیستی، در صدر اولویت های آنهاست و به هیچ وجه افزایش توان ارتش لبنان برای دفاع از کشورشان را برنمی تابند.
در بعد داخلی هم این افراد عده ای را شامل می شوند که با اهداف سیاسی و حفظ روابط خود مانع تحقق این دستاورد می شوند و منافع خود را به مصلحت ارتش ترجیح می دهند. در ظاهر همه دم از حمایت ارتش می زنند و از رشد و شکوفایی آن اعلام حمایت می کنند اما در خفا تلاش هایی صورت می گیرد که بارها و بارها مانع همکاری های نظامی شده است. توافق همکاری بین لبنان و روسیه که از دو سال قبل از آن سخن به میان آمده نیز به همین سبب هنوز به امضا نرسیده است.
این روزها هم زمان با سفر میشل عون رئیس جمهور لبنان به روسیه در اواخر ماه جاری یک بار دیگر این توافق بر سر زبان ها افتاده است. ارتش لبنان در سپتامبر 2017 موافقت خود را با آن اعلام کرد اما کار ناتمام ماند. آن زمان در بیروت نشست هایی بین کمیته ای نظامی از وزارت دفاع روسیه و کمیته ای نظامی از ارتش لبنان برگزار شد تا متن توافقنامه تنظیم شود. وزارت دفاع روسیه توافقنامه را برای وزارت دادگستری فرستاد و آن نهاد هم با آن موافقت کرد. وزارت خارجه نیز آن را مطابق با توافقنامه های بین المللی و در چارچوب حاکمیت لبنان ارزیابی کرد اما در نهایت وقتی توافقنامه به دولت رسید به سبب مانع تراشی ها امضا نشد.
برخی منابع از درون وزارت خانه های لبنان ضمن تاکید بر اهمیت این توافقنامه از تکرار سناریو قبلی اظهار نگرانی می کنند. آنها موانع سیاسی داخلی و خارجی را مانع راه تقویت ارتش لبنان معرفی و این سوال را مطرح می کنند که چطور رژیم صهیونیستی اجازه خرید اسلحه روسیه را دارد و حتی آمریکا سلاح های روسی دارد اما لبنان از هرگونه همکاری نظامی با مسکو محروم است؟
در همین حال سفیر روسیه در بیروت در گفت و گو با پایگاه اینترنتی العهد ترجیح داد تا پیش از سفر عون به مسکو از هرگونه اظهارنظر زودهنگام پرهیز شود. وی خاطرنشان کرد همکاری روسیه و لبنان از دیرباز وجود داشته و توافقنامه همکاری نظامی وفنی بین دو کشور از 9 سال قبل برقرار است که صادرات و واردات سلاح بر اساس آن مشخص می شود.
الولید سکریه عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان، جلوگیری از مسلح کردن ارتش لبنان را به آمریکا نسبت می دهد و از عدم توفیق لبنان برای توسعه توان نظامی و امضای توافقنامه همکاری بعد از کارشکنی های سابق اظهار نگرانی می کند.
او می پرسد: ”آیا لبنان می تواند این بار از زیر سایه آمریکا خارج شود“؟ به نظر او این توافقنامه از نظر امنیتی اهمیت دارد از این رو ممکن است آمریکا اجازه انعقاد آن را ندهد. او پیش بینی می کند واشنگتن اجازه صدور هیچ گونه سلاحی را که برای مبارزه با دشمن صهیونیست مناسب باشد نخواهد داد.
وی خاطرنشان می کند این قضیه می تواند در دیوار سلطه گرایی آمریکا در لبنان رخنه ایجاد کند و آغازگر روابط نظامی مشترک و قدرتمند بین روسیه و لبنان باشد.