فدراسیون جهانی ووشو (IWUF) در مطلبی به تمجید از خواهران منصوریان (الهه و شهربانو) پرداخت
در ادامه این گزارش با گذری به زندگی این قهرمانان، نوشته شده است؛ ساندا (مبارزه در ووشو) آنها را از فقر بیرون کشید و به آنان وضعیت حرفهای و آزادی مالی داد. آنها در ایران به عنوان ورزشکاران پیشگام که برای کشور طلا و شکوه به ارمغان آورده اند، به شدت شناخته شده و مورد احترام هستند و همچنین به طور خستگی ناپذیری برای ارتقای ووشو در ایران و منطقه فعالیت میکنند.
آنها در خانوادهای ضعیف با ۶ فرزند رشد کردند و الهه و شهربانو با کشف مبارزات ساندا، توانستند از یک فرد عادی به قهرمان جهان تبدیل شوند. همچنین، آنها توانستند با سطح فنی بالای خود ثابت کنند مبارزات زنان، از رقابتهای ساندای مردان کم هیجانتر نیست.
فدراسیون ووشو ایران یکی از اولین فدراسیونها در سطح جهان بود که ارزش آموزش مبارزات ساندای زنان و مسابقات آنان در سطح بالا را به رسمیت شناخت. موفقیت تیم ساندای زنان موجب شد توجه ویژهای به ووشو در ایران شود و با این اوصاف، ووشو در محبوبیت و قدرت بیشتری رشد کرد.
در واقع، برای الهه و شهربانو، تبدیل شدن به قهرمان ساندا راهی برای فرار از فقر بود. خواهران منصوریان در پی ورزشی بودند که بتواند به آنها کمک کند.
شهربانو در این خصوص میگوید؛ از زمانی که کودک بودم، همیشه دوست داشتم مبارزه کنم و در ادامه متوجه شدم که ساندا رشته مناسبی برایم است.
او اولین ووشوکار خانواده محسوب میشد، اما الهه شگفت انگیز بود و برای حضور در تیم جوانان انتخاب شد و اولین مدال خود را (نقره) در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا در سال ۲۰۰۷ کسب کرد. ۲ سال بعد در مسابقات قهرمانی ووشو جهان در کانادا مبارزه کرد و مدال نقره به دست آورد.
وی قول داد که رنگ مدال بعدی طلایی باشد و این مهم را در جام جهانی ساندا عملی کرد.
الهه منصوریان در مسابقات قهرمانی جهان در مالزی به فینال رسید و بعد از یک مبارزه جانانه در فینال با شکستگی سنگین گونه مواجه شد، اما حاضر به ترک مبارزه نشد و قهرمان شد. او نه تنها یک برنده؛ بلکه قهرمان بود.
تصاویری از چهره خشن خود و آن لبخند دردناک هنگامی که داور دستش را بلند کرد، همراه با داستان شجاعت و غرورآفرینش در سراسر جهان در اینترنت پخش شد. او برای بهبودی کامل به ۶ ماه زمان نیاز داشت.
در تمام این سالها، شهربانو بیشترین حضور را در کنار خواهرش داشت و اوج درخشش خواهران منصوریان در نهمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا، چهاردهمین دوره رقابتهای قهرمانی جهان در کازان و سپس جام جهانی ۲۰۱۸ بود که با هم کسب مدال طلا را جشن گرفتند.
آنها مسیری بلند را از دختران فقیر در مزرعه به نهایت امنیت و افتخار را پیموده بودند. در کنار هر مدال طلا، جوایز نقدی مناسبی دریافت میکنند که اجازه میدهد خواهران منصوریان، ورزش حرفهای را دنبال کنند و به استقلال مالی دست یابند.
در ایران، الهه و شهربانو اکنون معروف هستند. مدال طلای آنها بخشی از اخبار ورزشی ملی را دربرگرفته است و تاکنون سه مستند در مورد آنها ساخته شده است.
اخیرا فیلم «صفر تا سکو» در جشنواره فیلم مستند بین المللی ایران پخش شده است. جایی که جایزه بهترین فیلم مستند را به دست آورد و به عنوان پربینندهترین فیلم مستند در تاریخ ایران شناخته شد.