رئیس اتاق اصناف تهران: نرخ مصوب شکر در بازار ۳۵۰۰ تومان تعیین شده و عرضه این کالا با قیمتی بیش از رقم تعیین شده، تخلف بوده و با آن برخورد قانونی خواهد شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ قاسم نوده فرهانی در نشست با بازرسین اصناف و رئیس فراکسیون اصناف مجلس شورای اسلامی افزود: در این ایام باید کنترل و نظارت بر اساس فاکتور و برچسب قیمت نصب شده بر روی کالا انجام شود.
وی با بیان اینکه گرانی کالا در حوزه کاری اصناف نیست گفت: اصناف کالا را با فاکتور مشخص خریداری کرده و با درصد سود تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی و دیگر سازمانهای مربوطه عرضه میکنند بنابراین نباید اصناف را متهم به گران فروشی کنند.
رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به صدور برگه تخلف برای بیش از ۵۹ هزار و ۴۲ واحد صنفی ادامه داد: تا کنون از ۳۰۴ هزار و ۵۹۳ واحد صنفی بازرسی انجام شده است.
فرهانی ارزش ریالی صادر شده برای واحدهای متخلف را معادل ۱۱۲ میلیارد و ۸۱۸ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: تاکنون بیش از ۳۳ هزار و ۸۵۸ مورد شکایت مردمی به سامانه ۱۲۴ اتاق اصناف تهران ارسال شده است که از این تعداد ۵۷۵ هزار و ۱۸ مورد آن تخلف شناخته شده و پیگیری شده است.
وی درخصوص تعداد تیمهای بازرسی اعزام شده به بازار در قالبهای مختلف گفت: تاکنون بیش از ۱۶ هزار و ۲۱ تیم بازرسی دو نفره بصورت مستقل و گشت مشترک با تعزیرات و سازمان صمت اعزام شده اند که از این بازرسیها ۴ هزار و ۱۶۸ واحد متخلف شناسایی و برگ گزارش به ارزش ۹ میلیاردو ۷۳۳ میلیون ریال صادر شده است.
رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به انجام یک هزارو ۸۰۵ بازرسی ویژه کالای قاچاق ادامه داد: در مجموع ۴۶۵ برگ صورت جلسه و ۲۵ فقره پرونده تنظیم شده است که ارزش مادی این موارد معادل ۳ میلیاردو ۶۰۹ میلیون ریال بوده است.
فرهانی با بیان اینکه این بازرسیها به همت نیروی کار اصناف انجام شده درحالی که در نهایت همین بازرسان باید پاسخگو باشند، افزود: در روزهای باقی مانده تا پایان سال ۹۷ بازار نیازمند کنترل بیشتر و هدف از این نظارتها حفظ حقوق مصرف کننده است.
وی گفت: ما نباید اجازه بدهیم عده معدودی متخلف، زحمات مابقی اصناف را نیز زیر سوال ببرند.
توزیع ۳۳۵ هزار تن شکر برای تنظیم بازار
معاون وزیر جهاد کشاورزی از توزیع ۳۳۵ هزار تن شکر در کشور برای تعدیل قیمت این کالا در بازار خبر داد.
یزدان صیف در نشست بازرسان اتاق اصناف تهران و رئیس فراکسیون اصناف مجلس شورای اسلامی افزود: پول ۱۰۰ هزار تن شکر توزیع به حساب ما واریز شده، همچنین برای ۹۰ هزار تن آن پیش فاکتور صادر شده و فقط ۶۰ هزار تن آن توسط متقاضیان دریافت شده است؛ که این ارقام نشان دهنده نبود کمبود برای تامین نیاز بازار به شکر است.
وی با اشاره به اینکه نیاز مصرفی بازار به شکر ماهانه ۱۸۰ هزارتن است گفت: علاوه بر شکر توزیع شده، بیش از ۵۵۰ هزار تن شکر نیز از مزار ع نیشکر در حال استحصال و عرضه به بازار است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امروز اقتصاد ما نیازمند آرامش روانی جامعه است که در این راستا دولت تلاش کرده کالاهای اساسی را به میزان لازم انبار کند.