در میان بیش از ۵۰ فدراسیون ورزشی فقط یک بانو در پست ریاست فدراسیون به فعالیت میپردازد
معصومه آقاپور علیشاهی نماینده مجلس شورای اسلامی میگوید:هر چند در زمان اقای سلطانی فر اتفاقات خوبی در حمایت از بانوان در بخش مدیریتی ورزش افتاده است، اما هنوز با استانداردهای جهانی فاصله چشمگیری داریم.
این بانوی نماینده مجلس معتقد است وزارت ورزش باید به راهبرد خود بر پرهیز از مردسالاری و تاکید بر شایسته سالاری عمل کند چرا که نبوغ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در ۱۰ سال اخیر در کشور رشده کرده که بخش قابل ملاحظهای از این رشد سهم بانوان بوده است.
آقاپور میگوید بانوان ورزشکار و مدیر که احساس میکنند میتوانند در راس یک فدراسیون مفید باشند باید جرات و شهامت حضور در انتخابات را داشته باشند که در این صورت از حمایت هیئتها برخوردار خواهند بود.
طیبه سیاوشی دیگر نماینده مجلس هم معتقد است باید خلاهای قانونی در اساسنامه برخی فدراسیونها در دستیابی به استفاده از ظرفیت بانوان در مدیریتهای ورزشی ترمیم و از میان برده شود.
این نماینده مجلس میگوید باید شرایط فراهم شود که بانوان بتوانند برای کسب جایگاه مدیریتی در فدراسیونهای ورزشی نسبت به اقایان شرایط یکسانی داشته باشند تا بتوانند با رایزنی با روسای هیئتهای استانی موفق عمل کنند.
در ساختار ورزش بیش از ۵۰ فدراسیون ورزشی فعالیت میکند که هر کدام از این فدراسیونها بر اساس اساسنامهای که به تایید و تصویب دولت، وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک و بالاخره نهاد بین المللی ان فدراسیون رسیده است به فعالیت میپردازند.
بر اساس این اساسنامه رئیس فدراسیون در فرایندی دمکراتیک در مجمع انتخاباتی که با حضور روسای هیئتهای استانی، نمایندگان برخی سازمانها (وزارت اموزش و پرورش، نیروهای نظامی و ...) و نمایندگان ورزشکاران و نماینده وزارت ورزش و جوانان بعنوان رئیس مجمع برگزار میشود انتخاب و حکمش را از وزارت ورزش و جوانان دریافت میکند، رئیس فدراسیون پس از ان با اجازه از مجمع برخی از همکاران خود را انتخاب و منصوب میکند که نایب رئیس بانوان یکی از این افراد است.
پیش از انتخابات نامزدهای کسب پست ریاست فدراسیون که مجاز به حضور در انتخابات هستند فرصت دارند تا برنامههای خود را به روسای هیئتهای استانی ارائه دهند.
موارد فوق چارچوب کلی و قانونی برگزاری انتخابات ریاست فدراسیونهای ورزشی است، اما مگر نه اینکه افرادی میتوانند در انتخابات فدراسیونها شرکت کنند که از بدنه همان فدراسیون باشند و با حضور در فدراسیون مورد نظر با چم و خم، فراز و فرودهای ان فدراسیون اشنا باشند و یا اینکه سابقه درخشانی در بخش مدیریت ورزشی داشته باشند؟
پرسش اینکه به چه میزان از حضور بانوان در انتخابات فدراسیونهای ورزشی حمایت میشود بانوانی که به اصطلاح استخوان خرد شده ان رشته ورزشی هستند و در فراز و فرودهای ان حضور داشتند.
در چنین فضایی بهتر است از معدود بانوانی که سابقه مدیریتی در فدراسیونها دارند و بر اساس لیاقت و ظرفیتهای ذاتی و علمی خود کرسیهای بین المللی کسب کرده و جرات یافته اند با تکیه بر تجربیات، داشتههای فنی و مدیریتی پای در عرصه رقابت برای کسب کرسی ریاست فدراسیونهای ورزشی بگذارند حمایت کرد چنانکه تاکنون اعتماد به انها تجربههایی موفق بوده است.