مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از اجرای سیستم ترکیبی پرورش ماهی و گیاهان برای سیستم های گردشی (آکواپونیک) در مزرعه پرورش ماهی این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، سید حسین اسلامی گفت: در این سیستم مواد دفعی ماهی که بیشتر از ترکیبات نیتروژن دار (آمونیاک) و ترکیبات غیر نیتروژنی (فسفر) تشکیل شده، توسط گیاه جذب و از آب حذف می شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با بیان اینکه آب تانک پرورش ماهی پس از گذشتن از فیلترهای مکانیکی به بستر هیدروپونیک وارد مي شود و این بستر به عنوان بیوفیلتر محیط مناسبی برای رشد باکتری از جمله، نیتروزوموناس و نیتروباکتر ایجاد می کند افزود: این عمل به ترتیب کار تبدیل آمونیاک و نیتریت آب پرورش ماهی به نیتریت و سپس نیترات را انجام مي دهد و مقداری از نیترات صرف تغذیه گیاهان شده و آب تصفیه شده نیز در سیستم دوباره، وارد تانک پرورش ماهی می شود.
اسلامی، با اشاره به نیاز حرارتی ماهی کپور (30-20درجه سانتیگراد) و دمای آب قابل دسترس این گونه از ماهیان گرمابی گفت: سبزی های برگی ریحان، نعناع، خیار و گوجه فرنگی سازگاری خوبی با سیستم آکواپونیک نشان داده اند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل افزود: مزرعه پرورش ماهی گرمابی با 5 هزار مترمربع وسعت به همراه پرورش گیاهان و پیشرفت فیزیکی 80 درصدی در روستای تجنک این شهرستان به بهره برداری خواهد رسید.