خانواده های 72 قربانی آتش سوزی برج گرنفل لندن اظهارات مقامات پلیس را مبنی بر اینکه تا سال 2021 کسی را متهم نمی کنند مایوس کننده دانستند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن، خانواده های 72 قربانی آتش سوزی برج مسکونی گرنفل در لندن و نیز شماری از خانواده هایی که در این برج ساکن بودند اظهارات مقامات پلیس را مبنی بر اینکه تا سال 2021 یعنی پنج سال پس از وقوع فاجعه کسی را متهم نمی کنند مایوس کننده دانستند.
ناتاشا الکاک از نمایندگان خانواده های قربانیان و ساکنان این برج مسکونی، با انتقاد از رویکرد پلیس در پیگیری و اجرای عدالت درباره مقصران این فاجعه گفت: پس از 21 ماه همچنان صدها نفر از خانواده های قربانیان و نیز ساکنان این برج در انتظار اجرای عدالتند و در مسکن موقت به سر می برند و هزاران نفر نیز در برجهایی ساکنند که روکش آن مشابه برج گرنفل است که از علتهای بروز این فاجعه ارزیابی شد.
پلیس انگلیس اعلام کرد درباره فاجعه گرنفل تا سال 2021 هیچ شخصی را متهم نمی کند و باید 746 هزار سند مرتبط با این آتش سوزی را بررسی کند.
خانواده های قربانیان و ساکنان این برج مسکونی گفته اند ترزا می نخست وزیر انگلیس یک هفته پس از بروز فاجعه با حضور در محل وعده داد عدالت درباره این برج اجرا شود اما با گذشت 21 ماه از بروز این فاجعه این وعده عملی نشده است .
روزنامه گاردین در این باره نوشت: پلیس با 11 نفر که احتمالاً متهم می شوند مصاحبه کرده است اما هویت این افراد اعلام نشده است.
روزنامه ایندیپندنت هم نوشت روکش آلومینیومی شماری از برج های مسکونی در انگلیس، با انجام آزمایش های فنی صد در صد ناامن تشخیص داده شد زیرا هم قابل اشتعال است و هم در صورت آتش گرفتن، گازهای سمی تولید می کند.
براساس گزارشهای منتشر شده در رسانه های انگلیس 149 برج ناایمن و مشابه برج گرنفل در 45 منطقه شهرداری انگلیس شناسایی شده است.
لرد پورتر (Lord Porter)، رئیس انجمن دولت محلی گفته است بازرسان دولت، به لایه عایق پوشش های آلومینیومی توجه نکرده و با این غفلت، ایمنی ساختمان های مسکونی را به خطر انداخته اند. معترضان بی توجهی به ایمنی ساکنان برجهای شهرداری ها از جمله برج گرنفل را که عمدتا طبقه کارگر و کم درآمدها در آنها ساکنند غیر قابل توجیه می دانند.
اعضای شورای ساکنان این برج در مصاحبه با رسانه ها اعلام کردند بارها درباره نبود ایمنی در این ساختمان، به ویژه کاستی های مربوط به موارد آتش سوزی، با شهرداری محله و نیز شرکت اداره کننده، گفتگو و مکاتبه کرده اند اما به هشدارها، توجه نشده است.
دیوید کالینز، مدیر پیشین ساختمان: ما بارها نگرانی خود را درباره ایمنی این برج به موسسه ای که برج را اداره می کند و همچنین در زمان بازسازی، به ویژه درباره احتمال آتش سوزی به مقامات شهرداری محله اعلام کرده بودیم که مورد بررسی قرار نگرفت.
وی افزود: همچنین نگرانی ها درباره محل نصب آبگرمکن ها، راه های خروج اضطراری و فرار در زمان آتش سوزی، برق اضطراری برای روشنایی مسیر تخلیه ساختمان، به مقامات مسوول منعکس شده بود.
تارنمای روزنامه دیلی اکسپرس همان زمان نوشت آتش سوزی نیمه شب آغاز و دستگاه های ردیابی دود و هشدار آتش کار نکردند، این ساختمان با 125 واحد، حدود هفتصد نفر ساکن داشت که اغلب آنان، پناهنده و مهاجر بودند. این ساختمان مسکونی 43 سال پیش ساخته و حدود یک سال پیش از وقوع آتش سوزی نوسازی شد.
سیاست های ریاضت اقتصادی که با قطع یا کاهش بودجه خدمات عمومی، از جمله در اداره ساختمان های شهرداری ها همراه شد، کانون خشم مردم در پی آتش سوزی در برج گرنفل شده است.
به نظر شماری از کارشناسان دولت با تداوم سیاست ریاضت اقتصادی و کاهش بودجه خدمات عمومی، امنیت و ایمنی مردم رو به خطر انداخته و برج سوخته گرنفل اکنون به نماد اعتراض علیه شرایط نابرابر اجتماعی و بی توجهی به جان قشرهای کم درآمد در جامعه انگلیس مبدل شده است .
شماری از ساکنان این برج گفته اند از آنجایی که مسلمانان در ماه مبارک رمضان برای مراسم سحر بیدار شده بودند، توانستند به سرعت از آتش سوزی آگاه شوند و دیگران را در تخلیه ساختمان، کمک کنند که در غیر این صورت تلفات بسیار بیشتری رقم می خورد.
آتش سوزی در برج مسکونی 24 طبقه گرنفل با حدود هفتصد نفر ساکن واقع در غرب لندن، 14 ژوئن سال 2017 برابر با 24 خرداد سال 1395 با اتصال برق یخچال در یک واحد واقع در طبقه چهارم این برج آغاز شد و ساعاتی بعد دود و آتش همه این برج مسکونی را در بر گرفت.
شماری از ایرانیان مقیم انگلیس نیز در این برج مسکونی سکونت داشتند و در آتش سوختند.
ساکنان این برج که جان سالم بدر برده و شاهد آتش سوزی بودند در مصاحبه با رسانه ها گفتند: ماموران آتش نشانی به افراد گرفتار در برج اعلام کردند به درون واحدهای خود بروند و در را ببندند تا آتش به درون خانه ها سرایت نکند که این خود موجب خفگی آنان شد و پس از فراگیر شدن آتش نیز از افراد درون ساختمان که شماری از آنان با تلفن همراه با بیرون در تماس بودند خواسته شد به پشت بام بروند تا با بالگرد تخلیه شوند که خبری از بالگرد نشد و آتش نشانان نیز اعلام کردند امکانات کافی برای خارج کردن افراد گرفتار از مسیر پنجره ها را ندارند.