ثمره شراکت برخی کشورهای عربی با اسرائیل شکست و ناکامی است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه اینترنتی رأی الیوم، نیازی به گفتن ندارد که برخی کشورهای عربی مدت هاست با رژیم صهیونیستی رابطه دارند و آنچه این روزها تحت عنوان عادی سازی روابط شاهد آن هستیم در واقع انتقال از مرحله ائتلاف به مرحله شراکت راهبردی است اما آنها باید بدانند تنها ثمره این شراکت، ناکامی و ناامیدی است.
رأی الیوم که از لندن به روز می شود در یادداشتی به قلم «محمد النوبانی» نوشت می توان گفت رابطه برخی نظام های کشورهای عربی با اسرائیل مدت هاست از مرحله آنچه عادی سازی روابط نامیده می شود، فراتر رفته است زیرا از ده سال پیش هم عادی بود، اما این روابط برای حفظ آبرو محرمانه صورت می گرفت و مسلماً روابط عادی که دیگر نیازی به عادی سازی ندارد اما می توان گفت از مرحله ای به مرحله دیگر منتقل شده است.
تحولات مهمی که اخیرا روی داد، از جمله برگزاری کنفرانس ورشو، اقدام انگلیس به قرار دادن شاخه سیاسی و نظامی حزب الله در لیست گروه های تروریستی و نیز اعتراض عربستان، اردن و مصر به پیش نویس طرحی که درباره حرام دانستن عادی سازی روابط با اسرائیل در نشست پارلمان عربی در شهر امان مطرح شد، همگی نشان می دهد، سطح بالایی از هماهنگی های هوشمند در حال متمایز کردن روابط اسرائیل با آن کشورهاست.
عبدالملک الحوثی دبیر کل جنبش انصار الله در یمن خیلی خوب این حالت را توصیف کرد. وی گفت: وقایع کنفرانس ورشو در واقع به معنای انتقال از حوزه عادی سازی روابط برخی نظام های عربی با اسرائیل به حوزه شراکت راهبردی کامل است. دیگر نیازی نیست بگوییم، شراکت راهبردی یک مرحله از مرحله ائتلاف راهبردی بالاتر است و این موضوع نشان می دهد، بدون شک ما در حال نزدیک شدن به روزهایی هستیم که چه بسا شاهد ادغام امنیتی و نظامی در کشورهای عربی باشیم که در چارچوب سامانه های امنیتی و نظامی اسرائیل به فرماندهی آمریکا، شریک اسرائیل شده اند.
این بدان معناست که چه بسا برنامه ریزی برای اجرای عملیات نظامی و امنیتی مشترک شرکای راهبردی علیه محور مقاومت به صورت رسمی در حال اعلام است و چرا که نه؟ مدت هاست هم این پیمانان در جهت منافع مشترک با یکدیگر متحد شده اند.
در پایان این یادداشت آمده است: رزمایش مشترک آمریکا و اسرائیل که در سرزمین های [اشغالی] سال 1948 اجرا خواهد شد، همچنین راه اندازی سامانه ضد موشک بالستیک آمریکا به نام «تاد» چه بسا آغاز اقدام علیه یک کشور یا یک طرف باشد؛ اما بدون شک موازنه قدرت ها در منطقه و تحولات در حال وقوع در جهان دیگر اجازه نمی دهد، زمان به عقب برگردد و هر کس در هر جایی شکست بخورد و تلاش کند، مانع حرکت تاریخ شود به هیچ وجه نخواهد نتوانست در هیچ جنگ آینده ای پیروز شود؛ زیرا تنها ثمره شراکت طرف های ضعیف و ناتوان ناامیدی و ناکامی است.