10 دستگاه نسل جدید شتاب نگار زمین با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، شهردار و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون وزیر راه و شهرسازی امروز در مراسم رونمایی از این دستگاهها گفت:
محمد شکرچی افزود: کشور ژاپن که درآن زلزله های بسیار زیادی رخ می دهد در مقایسه با جمعیت و مساحت کشور ما حدود 10 برابر بیشتر دستگاه شتاب نگار دارد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی گفت: طبق تجربه تاریخی، زلزله ها بعد از 400 تا 470 سال یک دوره بازگشت دارند و دوباره رخ می دهند و سال 1050 هجری شمسی آخرین زلزله مخرب در این منطقه جغرافیایی رخ داده است که شهر مشهد را ویران کرده است اما امروز انتظار داریم با استفاده از دانش و فناوری جدید زلزله نتواند تخریب زیادی ایجاد کند.
شکرچی افزود: تا امروز در استان خراسان رضوی 59 دستگاه شتاب نگار وجود داشت که از این تعداد، پنج دستگاه مربوط به شهر مشهد بود اما آنلاین نبودند و اطلاعات آنها با فاصله زمانی دریافت می شد اما در فرصت پس از برجام این امکان فراهم شد تا 10 دستگاه نسل جدید شتاب نگار برای شهر مشهد خریداری شود.
او ادامه داد: سه دستگاه شتاب نگار نسل جدید امروز نصب و فعال می شود و هفت دستگاه دیگر نیز تا ماه فروردین سال آینده راه اندازی می شود .
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی گفت: با همکاری مدیریت شهری و مدیریت استانی خراسان رضوی می کوشیم سایر شهرهای این استان را نیز به نسل جدید این دستگاهها مجهز کنیم.
شکرچی گفت: فراهم کردن شهر ایمن تر و زندگی بهتر برای شهروندان از وظایف ماست و امیدواریم اطلاعاتی که به واسطه نصب و راه اندازی دستگاههای شتابنگار به دست می آید بتواند مورد استفاده مراکز دانشگاهی و پژوهشگران قرار گیرد تا بتوانیم هوشمندانه این موضوعات را مدیریت کنیم.
سرپرست مدیریت ساماندهی و مهندسی بحران شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: یکی از گامهای اساسی در راه هوشمندسازی شهر مشهد نصب دستگاههای شتابنگار است.
امیر عزیزی افزود: با همکاری مناسبی که بین شهرداری و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه صورت گرفت توانستیم با فرصت به وجود آمده پس از برجام 10 دستگاه جدید با هزینه 30 میلیارد ریال برای شهر مشهد خریداری کنیم.
وی ادامه داد: پیش از این در شهر مشهد پنج دستگاه قدیمی شتاب نگار وجود داشت که مربوط به 40 سال قبل بود و اطلاعات را با تاخیر و به صورت دستی در اختیار ما قرار می داد.
سرپرست مدیریت ساماندهی و مهندسی بحران شهرداری مشهد گفت: چند دهه است که در مشهد اطلاعات جنبش زمین ثبت و ضبط نمی شود و این در حالی بود که یکی از دغدغههای افرادی که در حوزه زمین لرزه فعالیت میکردند این بود که بتوانند رفتار گسلهای مشهد و جنبش زمین در این منطقه را رصد کنند که این شتابنگارها این کار را انجام میدهند.
عزیزی افزود: با نصب و بهرهبرداری از شتاب نگارهای جدید، می توان با دادههای واقعی به عنوان یکی از راههای پیشیابی زلزله، تحلیل های لازم را انجام داد.
30 درصد مساحت کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد در پهنه هایی با درجه خطر خیلی بالا از لحاظ زلزله واقع شده است که در مواقع بحران می تواند تلفات زیادی را تحمیل کند کلانشهر مشهد با وسعت 351 کیلومترمربع تنها 15 سوله بحران دارد.