معاون وزیر بهداشت از آغاز اجرای طرح سلامت نوروزی با تمرکز نظارت بر رستورانهای بین راهی، اماکن اقامتی، تفرجگاهها و پایانههای مسافربری خبر داد
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با توجه به پیش بینیهای انجام شده در افزایش مسافرتهای زمینی و افزایش مسافران، تمرکز بیشتر بر مسیر راه، تفرجگاه ها، هتل ها، متل ها، استخرها، مراکز سیاحتی و زیارتی، پارکها و فضاهای طبیعی خواهد بود و در این ایام بازرسیها هدفمندتر خواهند شد.
مهندس فرهادی گفت: هزار تیم بازرسی در ایام تعطیل و ۳ هزار تیم بازرسی در ایام عادی از ۸ صبح تا ۸ شب فعالیت حضوری خواهند داشت و ۴۵۰ تیم آماده خدمت رسانی از ساعت ۸ شب تا ۸ صبح خواهند بود.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: موضوع اصلی تمرکز ما در بهداشت فردی و بهداشت غذایی در رستورانها خواهد بود. هدف بعدی ما نظارت بر ابزار و ظروف، سازه و مشکلات آب، فاضلات، پسماند تولید و سازهای که خدمات انجام میدهد، است.
وی ادامه داد: در هتلها تمرکز اولیه بر مکان مورد استفاده خواهد بود و رعایت بهداشت فردی از موارد اصلی این نظارتها محسوب میشود.
مهندس فرهادی درباره برخورد با تخلفات احتمالی گفت: اگر رستورانهای بین راهی و هتلها و مراکز سیاحتی و زیارتی خدمات غیر حرفهای ارائه دهند و به واسطه شلوغی و جمعیت زیاد مسائل بهداشتی را رعایت نکنند، با همکاری سازمان تعزیرات، قوه قضائیه و نیروی انتظامی برخورد قهری انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: مجلس در سال ۷۹ و ۸۰ با تأئید شورای نگهبان ماده ۱۳ مواد آشامیدنی و خوردنی را اصلاح کرد که به واسطه آن میتوان واحد مربوطه را در صورت تخلف تعطیل کرد.
فرهادی گفت: هموطنان میتوانند در ایام تعطیل و غیر تعطیل با استفاده از سامانه ۱۹۰ تخلفات را گزارش دهند تا در اسرع وقت به این تخلفات رسیدگی شود.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پایان یادآور شد: داشتن کارت بهداشت، پروانه بهره برداری و رعایت بهداشت فردی در اولویت است که پروانه بهره برداری باید در دید عموم باشد و نظارت بیشتر نیز در مورد مکانهای بین راهی انجام خواهد شد.