اختلاف بین آمریکا و اروپا بر سر برجام و حضور نظامی در سوریه
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما از رم؛ یک روزنامه پرشمارگان چاپ ایتالیا نوشت: آمریکا، کشورهای اروپایی را برای حضور در سوریه تحت فشار قرار داده است.
روزنامه لاستامپا در گزارشی با عنوان «فشار واشنگتن بر روی کشورهای ناتو برای ماندن در سوریه» نوشت: ژنرال های آمریکایی می خواهند یک نیروی چند ملیتی متشکل از کشورهای عضو ناتو را در سوریه مستقر کنند.
پنتاگون پس از اینکه دونالد ترامپ را به خارج کردن 2000 نظامی آمریکایی از سوریه متقاعد کرد، قصد دارد نیرویی متشکل از 800 الی 1500 نظامی از کشورهای عضو ناتو را بیشتر در مرز بین سوریه و ترکیه مستقر کند.
جوزف دانفورد، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، مسئول مذاکره با کشورهای عضو ناتو برای تشکیل نیروی نظارت چند ملیتی در شمال شرق سوریه است تا مانع از درگیری میان گروه های کُرد این کشور و ترکیه و مقابله با خطر بازگشت تروریست های داعش شود. با توجه به اینکه قرار است ۴۰۰ نیروی آمریکایی در سوریه باقی بمانند، واشنگتن از اروپا می خواهد که سهم خود را در تضمین امنیت سوریه و مبارزه با خطر داعش در آن کشور ایفا کند. اما اروپایی ها به نوبه خود در برابر این درخواست آمریکا مقاومت می کنند و حاضر نیستند نیروهای خود را عازم سوریه کرده و آنها را درگیر عملیات نظامی ضد داعش یا ورود به منازعات بین کردها و ترکیه کنند.
لاستامپا در ادامه نوشت: به گفته منابع دیپلماتیک اروپایی، اختلاف بین اروپا و آمریکا بر سر حضور نظامی در سوریه، به ایران و برجام مربوط می شود. این منابع می گویند ما هیچ مشکلی با ایران نداریم و به هیچ وجه نمی خواهیم که تهران برجام را ترک کند. این آمریکاییها هستند که فکر و ذکرشان ایران شده است. بنابراین اگر آمریکا نمی خواهد که سوریه به دست ایران بیافتد، باید خودش برای آن چاره ای بیاندیشد و در سوریه بماند.
به گفته منابع وزارت دفاع ایتالیا هنوز در مورد این مسئله بین اعضای ناتو رسمأ صحبت نشده است.
در حال حاضر امکان اینکه نیروهای ایتالیایی در سوریه مستقر بشوند، وجود ندارد و استقرار نیروی چند ملیتی در سوریه باید در قالب ماموریت محوله از سوی سازمان ملل باشد. اما آمریکایی ها جور دیگری به این قضیه نگاه می کنند و آسوشیتدپرس به نقل از منابع آمریکایی نوشت: واشنگتن قصد ندارد نیروهای حافظ صلح در سوریه مستقر شوند که نیازمند مجوز سازمان ملل هستند، بلکه به فکر استقرار نیروهای ناتو در آن کشور است. البته باید خاطر نشان کرد در سال 2013 پنج کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی از جمله ایتالیا، درخواست ترکیه برای تضمین بیشتر امنیت آن کشور را پذیرفتند و سامانه موشکی در مرز بین ترکیه و سوریه مستقر کردند. در حال حاضر در ترکیه کماکان سامانه موشکی پاتریوت اسپانیا و سامانه موشکی آستر سامپ-تیSAMP/T " ایتالیا مستقر است.
این روزنامه افزود: بشار اسد در سوریه پیروز شده اما بحران سوریه هنوز راه حل سیاسی پیدا نکرده است.
منابع دیپلماتیک سازمان ملل در این باره می گویند: روسیه قصد ندارد در سوریه بماند و از لحاظ اقتصادی نیز توانایی آن را ندارد و پوتین این موضوع را به اطلاع بشار اسد رسانده است. مسکو به فکر دوره انتقالی برای رسیدن به دوره بعد از بشار اسد است. اما برای ایران موضوع فرق می کند. ایران می خواهد از طریق عراق، خود را به مدیترانه متصل و حزب الله لبنان را تقویت کند. با توجه به اینکه حزب الله لبنان می تواند در عرض 30 ثانیه رژيم صهيونيستي را هدف قرار دهد، این سازمان بیمه ایران در برابر اسرائیل است. دونالد ترامپ هم از این موضوع اطلاع دارد.