به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیرکل منابع طبیعی کردستان امروز در جمع رسانههای خبری با بیان این مطلب گفت: در این راستا، استان به ۴۰۹ زیرحوزه تقسیم شده که در ۱۹ زیر حوزه آن، که مطالعات آبخیزداری و آبخوان داری انجام شده، اعتبارات هزینه خواهد شد.
نقشبندی افزود: توسعه پوشش گیاهی، جنگل کاری مشارکتی و تغذیه سفرههای زیرزمینی از اهداف این طرح خصوصا در دشتهای قروه و دهگلان است.
به گفته مدیر کل منابع طبیعی کردستان با اجرای این مهم سالانه ۵ تا ۶ میلیون مترمکعل آب به حوزه آبخوانها اضافه میشود.
نقشبندی افزود: ۱۱ میلیارد از این اعتبارات و نیز ۳ و ۲ دهم اعتبارات استانی برای احداث سدها ملاتی، خشکه چین و گاویونی برای افزایش حجم آب و کاهش سیلابها هزینه خواهد شد.
وی گفت: امسال همچنین بیش از هزار هکتار جنگل کاری مشارکتی در استان با هدف توسعه فضای سبز انجام خواهد شد
مدیرکل منابع طبیعی استان به جایگزینی سوختهای فسیلی نیز اشاره کرد و گفت: در این رابطه ۹۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی در ۱۰ روستای استان نصب شده است.
نقشبندی انجام نقشه مختصات عرصهها، و راه اندازی سامانه اطلاعات زمین را اقدامات مهم این اداره کل در راستای جلوگیری از تعرض به عرصههای طبیعی استان عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به بارشهای مناسب در سال جاری و امکان افزایش حریقها در عرصههای طبیعی افزود: با کمک سازمانهای مردم نهاد و مسئولان باید برای پیشگیری از این عارضه، اقدامات مناسب انجام شود.
سال گذشته ۷۹۸ هکتار از مراتع و جنگلهای استان دچار آتش سوزی شد.
امسال همچنین در هفته منابع طبیعی که با شعار منابع طبیعی و سرمایه ملی نامگذاری شده حدود ۴۰۰ هزار اصله نهال در استان غرس خواهد شد.