سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری: ۵ هزار و ۷۹ هکتار به فضای سبز استان تهران اضافه میکنیم که ۸۰ درصد این اقدام انجام شده است.
وی در خصوص اراضی ملی استان تهران گفت: اراضی ملی استان تهران یک میلیون و ۷۸ هزار هکتار است که از این اراضی ۹۱۹ هزار هکتار مرتعی، ۵۴ هزار هکتار جنگلی و ۱۰۵ هزار هکتار بیابانی است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری تهران در خصوص فعالیتهای انجام شده در حوزه معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی افزود: مهمترین کار ما جنگل کاری است که تعهد ما هزار و ۵۰۰ هکتار بوده و عملیاتی که ما انجام دادیم هزار و ۶۴۰ هکتار است یعنی ما بیش از تعهدمان کار انجام داده ایم.
طاهری ادامه داد: عملیات بیابان زادیی و مبارزه با ریزگردها ۴۲۳ هکتار و بهبود و اصلاح مراتع ۳ هزار و ۱۶ هکتار است که ما مجموعاً این عملیاتها را در معاونت فنی با ۵ هزار و ۷۹ هکتار در سال ۹۷ انجام داده ایم یعنی ۵ هزار و ۷۹ هکتار به فضای سبز استان تهران اضافه کرده ایم که از این میزان ۸۰ درصد کار آن انجام شده و ۲۰ درصد آن باقی مانده که تا پایان فروردین انجام میشود.
وی گفت: در حوزه معاونت و حفاظت از امور اراضی نیز صیانت از منابع ملی جزو مهمترین وظایف ماست که اولین وظیفه در این حوزه تثبیت مالکیت اراضی ملی و دریافت سند دفترچهای است که برای ۹۸۵ هزار هکتار اسناد قدیمی دریافت کردیم یعنی ۹۳ درصد اراضی ملی دارای این اسناد است، ولی چون این اقدام در سالهای گذشته انجام شده طبق بخشنامه اخیر این اسناد باید تک برگی شود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری تهران افزود: باید نقشه برداریهای لازم انجام شود که ما این کار را تحت عنوان کاداستر آغاز کردیم و برای ۱۶۷ هزار هکتار برای اراضی ملی سند تک برگ گرفتیم.
طاهری ادامه داد: اصلاح هندسی در دستور کار داریم و برای ۲۵۰ هزار هکتار باید اقدامات لازم را انجام دهیم و ۵۰ درصد کار انجام شده و ۵۰ درصد کار باقی مانده است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه معاونت آبخیزداری گفت: بزرگترین مشکل ما در این حوزه بحث سیل است که آسیبها و خسارتهای فراوانی وارد میکند و ما بخش اعظمی از کنترل سیل را به وسیله کار آبخیرداری انجام دادیم و منابع بسیار خوبی برای ذخیره سفرههای آب زیرزمینی داشتیم.
طاهری با اشاره به این که ۱۶ میلیارد تومان از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای این بخش در نظر گرفته شده است افزود: ۱۲ و نیم میلیارد تومان آن برای بخش آبخیزداری در نظر گرفته شده که ۱۶ طرح در این بخش داشتیم و ۱۲ طرح آن به پایان رسیده و در هفته منابع طبیعی افتتاح میشود و ۴ طرح آن باقی مانده است که سرما و برف اجازه نمیدهد کار آنها تمام شود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری تهران گفت: اثربخشی که براساس برآورد کارشناسان با اجرای این طرحها در بخش آبخیزداری داشتیم این بوده که ۴۰۰ هزار متر مکعب کنترل رسوب برای جلوگیری از افزایش رسوب به داخل سدها بوده است و بیشترین فعالیت ما در سطح آبخیز در سدهاست.
طاهری افزود: در حوزه یگان حفاظت نیز برای جلوگیری از تصرف اراضی ملی فرماندهی یگان حفاظت اضافه شده و وظیفه آن این است که از تصرفات و زمین خواری جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: یک سری پروندههایی که در سالهای قبل تصرف شده بود در سال ۹۷، پنجاه و پنج هکتار از تصرفهایی که انجام شده پیگیری و برگردانده شد و ۴۸۸ هکتار هم رفع تصرف شده است.
طاهری افزود: واگذاری عرصههای منابع طبیعی از طریق ادارات منابع طبیعی به فرماندهی یگان یکی از اقدامات خوبی بود که امسال انجام دادیم و کلیه عرصههای منابع طبیعی را بلوک بندی کرده و به فرماندهی یگان تحویل دادیم و در صورتی که یک متر از این اراضی تصرف شود فرماندهی یگان باید پاسخگو باشد.
وی در خصوص برنامههای هفته منابع طبیعی گفت: ۷۷ برنامه در سطح استان داریم که از شاخصترین آنها برگزاری مراسم نمادین در مترو تهران، کاشت نهال با حضور ۳ هزار نفر در بالای سد لتیان، برپایی میز خدمت و افتتاح دفتر نمایندگی منابع طبیعی رباط کریم از مهمترین آنهاست.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری تهران افزود: یکی از مهمترین برنامههایی که در هفته منابع طبیعی انجام میشود واگذاری پارک جنگلی سرخه حصار به شهرداری تهران برای استفاده عموم مردم است.
طاهری ادامه داد: اصل پارک سرخه حصار به نام دولت است، اما مدیریت و کاربری آن به شهرداری تهران واگذار میشود که این اقدام در روز ۱۸ اسفند با حضور استاندار تهران و مدیران شهرداری برای استفاده شهروندان انجام خواهد شد.