نشست پژوهشی:
بررسی ظرفیت های تولید جوجه یک روزه و مرغ در کشور
میزان تولید جوجه یک روزه تا پایان سال 1.25 میلیارد قطعه می باشد که اگر از تمام ظرفیت تولید استفاده شود این رقم تا 2 میلیارد قطعه جوجه در سال قابل اجرا خواهد بود.
چکیده نشست پژوهشی:
- ظرفیت تولید جوجه یکروزه 581 هزار خط تولید D طی یک و نیم سال است که در حال حاضر، از 375 هزار خط تولید استفاده می شود.
- در حال حاضر، سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور 2.2 میلیون تن و توانایی تولید نیز 3.4 میلیون تن گوشت مرغ در سال است.
- میزان تولید جوجه یک روزه تا پایان سال 1.25 میلیارد قطعه می باشد که اگر از تمام ظرفیت تولید استفاده شود این رقم تا 2 میلیارد قطعه جوجه در سال قابل اجرا خواهد بود.
- میزان تولید مرغ آماده طبخ در بهمن ماه 1397، 170 هزار تن بوده که با افزایش تولید این رقم در اسفند به 204 هزار تن رسیده است.
- میانگین قیمت مرغ زنده از 4300 تومان در سال 92 به6400 تومان در 10 ماهه سال 97 رسیده است که به طور میانگین حدود 40 درصد افزایش قیمت نسبت به سال 92 داشته است.
- میانگین ماهانه قیمت مرغ زنده در سال 97 از 5500 تومان در فروردین ماه به حدود 9 هزار تومان در دی ماه رسیده است.
- به طور تقریبی حدود 600 هزار نفر به طور مستقیم در صنعت مرغداری مشغول به فعالیت می باشند.
- گردش مالی بخش تولید مرغ گوشتی در 10 ماهه سال 1397 حدود 185 هزار میلیارد ريال برآورد شده است.
پژوهش خبری صدا وسیما:یکی از محصولات اساسی در صنعت طیور، مربوط به گوشت مرغ است که در حال حاضر به دلیل نوسانات ایجاد شده در بازار گوشت قرمز، مصرف این ماده پروتئینی با تقاضای قابل توجهی مواجه شده است، هرچند که نوسانات قیمتی به بازار مرغ نیز راه یافته و طی چند ماه اخیر شاهد افزایش حدود 2 برابری قیمت مرغ در خرده فروشی ها بوده ایم؛ حال با توجه به اهمیت این ماده پروتئینی برای جامعه، گروه اقتصاد پژوهش خبری بر آن شد تا در نشستی[1] پژوهشی با سیدمصطفی سیدمصطفوی، دبیر انجمن پصنفی کارفرمایی تولیدکنندگان جوجه یکروزه، به بررسی وضعیت و ظرفیت تولید گوشت مرغ در کشور و همچنین، دلایل نوسانات اخیر در بازار مرغ بپردازد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // فاطمه حسینی