تا پایان سال؛
شتاب در روند تحویل واحدهای مسکن مهر
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن مهر : تا پایان سال تحویل ۱۵۰ هزار واحد تکلیفی را محقق میکنیم.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما از وزارت راه و شهرسازی، احمد اصغری مهرآبادی، در جلسه مدیران کل راه و شهرسازی استانها با محمد اسلامی که در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی انجام شد، با اشاره به رشد روند تحویل واحدهای مسکن مهر در مورد بحث تحویل ۱۵۰ هزار واحد در سال جاری که تکلیف ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بوده است افزود: پس از ابلاغ، جلسات برگزار و سهم هریک از سازمانها مشخص شد. در این تقسیم بندی سهم شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر ۸۴ هزار واحد، شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر ۱۶ هزار واحد و شهرهای جدید هم مطابق سامانه ۵۰ هزار واحد است که در مجموع ۱۵۰ هزار واحد را تشکیل میدهد.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن مهر ادامه داد: عملکرد هریک از دستگاهها در این خصوص مشخص شده و در این بین سازمان ملی زمین و مسکن در آخرین گزارشی که ارسال کرد به مسکن مهر رقم ۸۲ هزار واحد تکمیل شده رسیده است که نشان دهنده این است که تقریبا توانسته اند ۹۸ درصد برنامه خود را محقق کنند.
وی افزود: خوشبختانه روند تحویل واحدها در چند ماه اخیر شتاب خوبی گرفته و به طور میانگین در این ۴ ماه ۱۵ هزار واحد تحویل شده است و با این سیر صعودی انتظار میرود تا پایان سال بتوانیم ۱۵۰ هزار واحد تکلیفی را محقق کنیم.
مهرآبادی در این جلسه با تاکید بر اینکه تحویل واحدهای مسکن مهر باید با فروش اقساطی همخوانی داشته باشد، گفت: در فرآیند واگذاری واحدها فروش اقساطی بر تحویل اولویت دارد، یعنی باید ابتدا فروش اقساطی انجام بگیرد و بعد از تقسیط و اخذ دفترچه اقساط تحویل واحد صورت بگیرد. موفقیت در این کار میطلبد تا در استانها بررسی کامل از سوی ادارات کل صورت بگیرد.
وی افزود: در اوایل ابلاغ نگرانیهایی بابت افزایش بی رویه قیمتها به خصوص مصالح ساختمانی و دستمزدها وجود داشت و نیز این که نتوانیم به این هدف برسیم. بنابر مصوبه کارگروه مسکن در ریاست جمهوری قرار شد ۱۰۷ هزار واحد را تا پایان سال تحویل دهیم مشروط بر اینکه اعتبار مصوب در اختیار ما قرار بگیرد.
وی بیان کرد: اکنون از مرز ۱۰۰ هزار واحد عبور کرده ایم و با این روندی که وجود دارد به نظر میرسد بتوانیم به ۱۵۰ هزار واحد تا آخر امسال دست پیدا کنیم.
مهرآبادی در ادامه گفت: در استانهای اردبیل، سمنان، کرمان، گلستان، خراسان رضوی، قم، مرکزی، هرمزگان، لرستان و کرمانشاه شاهد تحقق عملکرد ۱۰۰ درصدی هستیم. امیدواریم بقیه استانها هم با تلاش خود به هدف برسد، چون این مساله شدنی است و میتوانیم با ۳۰ هزار واحدی که در این استانها باید تکمیل شود، ۱۵۰ هزار واحد تکلیف شده را به اتمام برسانیم.
وی افزود: در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر ۱۴ استان عملکردشان بالای صددرصد است و دیگر استانها هم دارند کار را پیش میبرند. البته در شهرهای جدید هم نیاز داریم که تلاش بیشتری صورت بگیرد تا طبق برنامه ریزی انجام شده کار به اتمام برسد. در این بین طبق درخواست شورای اقتصاد مقاومتی، ادارات کل راه و شهرسازی باید لیست واحدهای تحویلی را ارسال کنند تا هرچه سریعتر پس از کنترل آن در سامانه اطلاعات ثبت شود.
۴۰ درصد واحدهای مسکونی سراسر کشور نیازمند نوسازی
معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: صندوق پس انداز مسکن یکم یکی از تجربههای موفق در حوزه تامین مالی مسکن بود، اما هم اکنون نیازمند تنوع بخشی در روشهای تامین مالی هستیم.
مازیار حسینی در جمع مدیران کل راه و شهرسازی سراسر کشور، گفت: حدود ۲۵ میلیون واحد مسکونی در سطح کشور وجود دارد که در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد آنها نیاز به بازسازی و نوسازی دارد. در عین حال، سالانه در حدود ۶۰۰ هزار زوج جوان به نیاز کشور برای تامین مسکن افزوده میشوند که باید برای تامین مسکن آنها نیز راهکارهایی اندیشیده شود.
معاون امور مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه در سالهای گذشته تولید سالانه مسکن بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار واحد و بسیار کمتر از نیاز واقعی مسکن بوده است، اعلام کرد: امسال به دلیل رکود تولید، ظرفیت تولید مسکن به کمتر از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی رسیده است که نشان از عقب ماندگی عرضه از تقاضا است و نیاز است تا در این مورد عقب ماندگیها با یک برنامه مدون و منطقی جبران شود.
حسینی تاکید کرد: با توجه به واقعیت موجود و در دوره جدید مدیریت در وزارت راه و شهرسازی نقشه راهی برای روشن ساختن برنامههای حوزه مسکنی در دو بازه زمانی کوتاه مدت و بلندمدت تدوین شده است.
وی از تمامی مدیران ارشد ستادی و استانی وزارت راه و شهرسازی خواست تا با کار هماهنگ و جهادی زمینههای موفقیت برنامهها و سیاستهای بخش مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی را فراهم کنند.
حسینی تهیه ۱۰ محور راهبردی تایید شده توسط وزیر راه و شهرسازی برای حوزه مسکن و ساختمان را از مهمترین برنامههای حوزه مسکن و ساختمان در دوره جدید عنوان کرد و گفت: سایر معاونتهای ستادی و همچنین شرکتهای تابعه باید کمک کنند تا این برنامه عملیاتی و اجرایی شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: سیاستگذاریها در ستاد و مرکز انجام میشود و اجرا به استانها واگذار خواهد شد. تلاش میشود تا در سطح کلان تمامی مجموعهها همصدا شده و با درس آموزی از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری شود.
وی تجربه صندوق پس انداز مسکن یکم را یکی از تجربههای موفق در حوزه تامین مالی برشمرد و گفت: این صندوق به رغم آنکه تجربه موفقی در حوزه تامین مالی به شمار میرود، اما در حال حاضر نیاز به تنوع بخشی روشهای تامین مالی و ظرفیت این صندوق داریم.