ادامه بررسی لوایح مربوط به FATF بستگی به کار کارشناسی در کمیسیون ها دارد که در سال جدید انجام می شود
وی گفت: از همه جهات ما این کنوانسیون را بررسی کردیم اما به دلیل ارائه مصوبه جدیدی از سوی مجلس شورای اسلامی به مجمع تشخیص که همان CFT و یکی از آن چهار لایحه است این موضوع را جدیداً وارد دستور مجمع تشخیص کرده ایم.
رضایی با تاکید بر این که کمیسیون های مربوط در خصوص CFT در حال بررسی هستند خاطر نشان کرد: در جلسه امروز با توجه به این که این دو مصوبه همپوشانی دارند و اگر بخواهیم تک تک رأی بگیریم ممکن است حق مطلب ادا نشود و ابعاد پیچیده ای را که وجود دارد نادیده بگیریم پیشنهاد شد با بررسی کامل CFT و برخی سؤالات پیرامون پالرمو که باقی مانده بود سخنان دوستان دولت و مجلس را بشنویم و با تأخیر تصمیم بگیریم تا کار شتابزده ای انجام ندهیم.
وی با اشاره به رأی گیری امروز برای به تأخیر انداختن تصویب پالرمو تاکید کرد: براساس آیین نامه اگر کمیسیون مربوطه از رئیس جلسه تقاضای تأخیر کند رئیس جلسه می تواند این تصمیم را بگیرد اما به خاطر اطمینان بیشتر از اعضا هم رأی گیری شد و قریب به اتفاق رأی دادند که بررسی بیشتری روی پالرمو و CFT صورت گیرد و بعد از آن که تمام نظرات موافقان و مخالفان شنیده شد مجدداً در دستور کار مجمع قرار گیرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که رفتار اتحادیه اروپا می تواند روی تصمیم مجمع تشخیص برای تصویب FATF مؤثر باشد افزود: مجمع در این مدت رفتار اروپا را رصد خواهد کرد و اگر آنها سازنده رفتار کنند می توانند مؤثر باشند همچنین ما بیانیه FATF را به کمیته حقوقی دبیرخانه ارجاع دادیم تا دقیقاً مطالعه شود همچنین بین این دو جلسه اخیر مجمع بیانیه عمومی FATF صادر شده که نکات مثبت و البته ابهام آمیزی دارد که باید بررسی شود.
رضایی با اشاره به این که رفتار اروپا را مطلوب نمی دانیم، خاطر نشان کرد: آنها به تعهدات خود در برجام عمل نکردند اگر آنها در این مدت عمل کنند می تواند در تصمیم گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام مؤثر باشد.
وی در پاسخ به کسانی که دلیل تأخیر بررسی پالرمو را از مجمع تشخیص جویا می شوند، گفت: دلیلش این است که ما به شدت نگران معیشت مردم و دنبال این هستیم که هر تصمیمی می گیریم بتواند اقتصاد کشور را بهبود بخشد لذا اعضای مجمع از اتخاذ تصمیم ناپخته ای که ممکن است وضعیت معیشت مردم را بدتر کند پرهیز می کنند.