بیش از نیمی از طرح های پذیرفته شده جشنواره خوارزمی تا کنون به مرحله تولید و تجاری سازی رسیده و بسیاری نیز در حال ورود به شرکت های دانش بنیان است.
چکیده گزارش پژوهشی:
ـ جشنواره خوارزمی معتبرترین مرجع برای یک رقابت علمی و فنی سالم و تخصصی با داوری دقیق علمی و بیطرفانه است که پس از انقلاب اسلامی در سال 1366 متولد شد.
- تاثیر ارزشمند برگزاری این جشنواره ها در پیشبرد فعالیت های علمی و توسعه پرشتاب در زمینه های تحقیقاتی در کشور واستقبال بی نظیر جوانان از آن توسعه وتفکیک بخش های دانشجویی و دانش آموزی از بخش بین المللی را در قالب جشنواره جوان خوارزمی موجب شد.
- بیش از نیمی از طرح های پذیرفته شده جشنواره خوارزمی تا کنون به مرحله تولید و تجاری سازی رسیده و بسیاری نیز در حال ورود به شرکت های دانش بنیان است.
- در مجموع طی بیست دوره برگزاری جشنواره جوان خوارزمی430 طرح در سطح دانش پژوهان و 715 طرح در سطح دانش آموزی برگزیده شده اند.
- از دوره شانزدهم آکادمی جهانی علوم به عنوان یک نهاد علمی بین المللی به جمع حامیان این جشنواره پیوسته است.
- يكي از جوايز اين آكادمي، جايزه نقدي براي دانشمند جوان كشورهاي در حال توسعه است كه برگزيدگان جشنواره جوان خوارزمي از سال 1393 موفق به دريافت آن شدهاند.
پژوهش خبری صداوسیما: جشـنواره خوارزمـی بـا سـابقهترین رقابـت علمـی اسـت کـه پـس از انقـلاب اسـلامی (از 1366) بـا هـدف شناسـایی و معرفـی برترینهـای عرصـه علـم و صنعـت بنیـان گذاشـته شـد تـا بـا ترغیـب پژوهشـگران مسـیر شـکوفایی علمـی کشـور و بـا حمایـت از سـرمایه های فکـری بـرای ارائـه راه حل هـای نویـن و کاربـردی، راه اسـتقلال و خودکفایـی اقتصـادی همـوار گـردد. در طی این مدت دستاوردهای قابل توجهی در حوزه های مختلف علمی و فناوری و در سطوح مختلف پزوهشگران و دانشجویان و دانشآموزان از برگزیدگان این جشنوارهها به ظهور رسیده است. جشنواره جوان خوارزمی مختص افراد زیر 35 سال است و برگزیدگان جشنواره دانش آموزی خوارزمی نیز همزمان با این جشنواره تقدیر میشوند، بخش بینالملل جشنواره خوارزمی نیز برای افراد بالای 35 سال همه ساله در سطح بینالمللی برگزار میشود. بنیاد ملی نخبگان نیز از برگزیدگان جشنوارههای خوارزمی حمایت میکند. در این خصوص به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، موضوع «جشنواره جوان خوارزمی و آثار و دستاوردهای آن » را مورد بررسی و واکاوی قرار دادهایم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// پژوهشگر: فریفته هدایتی