دبیر انجمن علمی پزشکی خواب ایران: سی درصد مردم جامعه تجربه بی خوابی دارند که این موضوع در خانمها شایعتر است
وی با اشاره به اینکه آمار اختلال خواب در افرادی که نوبتی کار میکنند تا ۶۰ درصد گزارش شده است، افزود: در طب خواب ۸۰ بیماری مرتبط با خواب طبقه بندی شده است که با علائم مختلف بروز میکند.
صادق نیت گفت: درمانهای اختلال خواب با توجه به علت ایجاد اختلال متفاوت است برای مثال در مشکلات تنفسی که اغلب با خر و پف یا قطع نفس نمود پیدا میکند، شاهد خوابآلودگی، چاقی، کسالت، فشار خون بالا، دیابت، سکتههای قلبی و مغزی و بروز تصادفات هستیم که در بسیاری از موارد داروها موثر نیست و نیاز به استفاده از ابزارها یا عمل جراحی دارد، اما در اختلال خواب ناشی از مشکل تنفسی حین خواب، روشهای ابزاری پیشرفته پزشکی و یا عمل جراحی چاره آن است.
وی با اشاره به اینکه برخی از بیماریهای خاص تنها با انجام تست خواب و معاینه، تشخیص داده میشود، افزود: در برخی دیگر از بیماریها فرد در هنگام خواب هوشیار است یا اطرافیان در تشخیص بیماری خواب کمک میکند.
صادق نیت گفت: یکی از معضلات جدی ما در بیماریهای خواب تشخیص درست و به موقع این اختلال است بطوریکه آمارها نشان میدهد در کشورهای پیشرفته حدود ۸۰ درصد از این بیماریها خوب تشخیص داده نمیشود.
وی بیخوابیها را به چهار گونه تعریف کرد و افزود: در گونه اول، فرد در شروع خواب دچار مشکل بوده که با بهداشت خواب و دور کردن اضطراب میتوان آن را مداوا کرد، در گونه دوم، فرد در تداوم خواب مشکل دارد و مکرر از خواب بیدار میشود که بیماریهایی همچون پروستات، دیابت و مشکلات قلبی میتواند دلیل آن باشد در گونه سوم ابتدای خواب به خوبی بوده، ولی صبح زود و یا ساعت ۳ بامداد از خواب بیدار میشوند، که این مسئله میتواند ناشی از افسردگی در آنها باشد و در نوع چهارم فرد زمانی که از خواب بیدار میشود احساس کسلی و خستگی دارد که خروپف و وقفههای تنفسی و یا مشکلات حرکتی حین خواب میتواند دلیل و منشا آن باشد.