معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم در مراسم قدردانی از تولیدکنندگان فرآوردههای سلامت محور، گفت: استان قم یکی از قطبهای تولید محصولات غذایی و بهداشتی کشور است.
دکتر مفید، مدیر کل امور فراودههای غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت هم در این مراسم با بیان اینکه سالانه از هر 10 نفر یک نفر به بیماریهای ناشی از مواد غذایی مبتلا میشود، افزود: در سطح جهان ۶۰۰ میلیون نفر بیمار ناشی از مواد غذایی داریم.
وی ادامه داد: این بیماریها سالانه باعث فوت ۵۰۰ هزار نفر میشوند که از این تعداد ۱۲۰ هزار نفر کودک هستند.
دکتر مفید گفت: در کشور خودمان آمار دقیقی از تعداد بیماران مبتلا از مواد غذایی ناسالم نداریم، اما اقداماتی صورت گرفته و مرکز ثبت بیماریهای ناشی از غذا در حال جمع آوری این آمار میباشد.
وی در ادامه با بیان اینکه بیماریهای غیر واگیر مثل بیماریهای قلبی عروقی، پر فشاری خون ناشی از آثار منفی مواد غذایی ناسالم است، گفت: آمارها نشان میدهد میزان دریافت ریز مغذیها در میان مردم کمتر از حد استاندارد است.
دکتر مفید خاطرنشان کرد: مواردی چون کمبود ویتامین D در حدود ۷۰ درصد مردم یا مشکلات کم خونی در خانمها از جمله بیماریهایی است که برای کاهش آن باید تلاش کرد.
مدیر کل امور فراودههای غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت، با بیان اینکه فرهنگسازی بین مردم و تولیدکنندگان در این عرصه ضروری است، گفت: در سازمان غذا و دارو هم اقداماتی انجام شده تا بتوانیم میزان قند، نمک و اسیدهای چرب اشباع را با برچسبگذاری کنترل کنیم.
وی افزود: غنی سازی مواد غذایی با اسید فولیک باعث شده تا روند افزایشی کم خونیهای در سطح کشور کاهش پیدا کند.
دکتر ایرانی خواه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هم در این مراسم، گفت: تغییراتی که در چند دهه اخیر در سلامتی انسانها روی داده و باعث بیماری شده از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی گفت: در کشور خودمان نیز شاهد تغییراتی در حوزه بهداشت و سلامت بودیم در ۴ دهه گذشته ما توانستیم در این حوزه پیشرفتهای قابل توجهی به دست آوریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: امروزه متاسفانه بیماریهای غیر واگیر مانند فشارخون، دیابت و سرطان که ریشه در مواد غذایی ناسالم دارند مرگ و میرهای قابل توجه افراد را در تمامی سنین باعث شدهاند.
ایرانی خواه با اشاره به اینکه تمامی دستگاهها باید مردم را از شرایط درست تغذیهای و رعایت استانداردهای غذایی آگاه کنند، تصریح کرد: اگر از دوران جنینی تا پایان عمر دقت نظر داشته باشیم شاهد بروز بیماریهای خطرناکی نخواهیم بود.
پیر صالحی، رئیس سازمان غذا و داروی کشور در این مراسم گفت: در حوزه سلامت باید نگران این باشیم که غذایی که مردم مصرف میکنند درچه شرایطی تولید میشود، چون بیماریهای غیر واگیر امروزه به یک معضل تبدیل شده است.
وی گفت: سن امید به زندگی در چند دهه اخیر از ۵۴ سال به ۷۴ سال رسیده است که این تغییر ناشی از کنترل بیماریهای واگیردار در سطح جامعه، ارتقا سطح بهداشت و افزایش سطح امید به زندگی بوده است.