رئیس کمیسیون امنیت ملی از بررسی استعفای وزیر امور خارجه در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد
۱۷:۰۱ توضیحات مسئولان وزارت خارجه درباره استعفای ظریف در فراکسیون امید
سخنگوی فراکسیون امید مجلس از ارائه توضیحات مسئولان وزارت امور خارجه درباره استعفای ظریف در نشست فراکسیون امید خبر داد.
فاطمه سعیدی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری نشست ظهر امروز فراکسیون امید با برخی مسئولان وزارت خارجه از آخرین فعالیتهای این فراکسیون در رابطه با استعفای ظریف خبر داد واظهار کرد: شورای مرکزی این فراکسیون میزبان مرتضی سرمدی قائم مقام و حسین پناهی آذر معاون پارلمانی وزارت امور خارجه بود که در این جلسه ابعاد مختلف استعفای ظریف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: خروجی این جلسه حمایت فراکسیون امید از ظریف و درخواست برای بازگشت وی به وزارت خارجه است.
سخنگوی فراکسیون امید در جمع بندی این فراکسیون تصریح کرد: ما ضمن تقدیر از زحمات شبانه روزی ظریف و همکاران وی اعلام میداریم سیاست گذاری دستگاه دیپلماسی کشور باید یکپارچه و با محور وزارت امور خارجه باشد.
۱۶:۳۲ ظریف را نباید در شرایطی کنونی کشور از دست داد
نایب رئیس مجلس با تاکید بر اینکه افرادی مثل ظریف را نباید در شرایطی کنونی کشور از دست داد، گفت: رهبری بارها ظریف را فردی دلسوز و معتقد خطاب کرده است.
مسعود پزشکیان در واکنش به استعفای محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، گفت: ظریف فردی کارشناس و خبره در حوزه کاری خود است، روند موضعگیریهایی وی در داخل و خارج با قدرت و دلسوزان بود تا جایی که مقام معظم رهبری هم بارها از وی حمایت کرد و ظریف را فردی دلسوز، صادق و معتقد دانستند.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در چنین شرایطی نباید افرادی مثل ظریف را از دست داد، تصریح کرد: علت استعفای ظریف باید مشخص شود، با گمانهزنی نباید اخباری را در جامعه پخش کرد.
وی افزود: تعدادی از نمایندگان نامهای به آقای روحانی جهت پشتیبانی و حمایت از ظریف در مورد استعفا نوشتند، این نامه به معنای بررسی استعفا در مجلس نیست.
پزشکیان تاکید کرد: در شرایط کنونی بحث دولت، مجلس، قوه قضاییه و رهبری جدا از یکدیگر نیست، زیرا شکست یک بخش به معنای شکست سایر بخشها است بنابراین تصور اینکه دولت اگر شکست بخورد یا سقوط کند بقیه گروهها پیروز و قدرتمندتر میشوند، اشتباه است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: این رفتارها نشان از مشکل درونی است که به ضرر همه مردم و گروهها و دستگاهها است، اختلاف یا رفتارهایی که در این شرایط موجب بیان موضوعاتی، چون سقوط دولت میشود، نشان عدم هماهنگی یا مشکل در سیستم است بنابراین از بروز چنین اتفاقاتی نباید خوشحال شد.
۱۶:۱۱ فراکسیون ولایی مجلس: ظریف باید بماند
فراکسیون ولایی مجلس در بیانیهای تصریح کرد: مسیری که موجب ماندگاری ظریف وعاقبتبخیری وی میشود، عبرت گرفتن از گذشته و اصلاح اشتباهات و استفاده از تجربیات خود برای به روزآمد کردن دستگاه دیپلماسی کشور است و در شرایط سختی فرار کردن از میدان پاسخگویی و تنها گذاشتن روحانی مردانگی سیاسی تلقی نمیشود.
در حاشیه برگزاری نشست امروز مجلس، متن این بیانیه که بین خبرنگاران توزیع شد بدین شرح است:
با تبریک ولادت دخت نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، فراکسیون نمایندگان ولایی لازم میداند موارد زیر را برای استحضار ملت ایران اعلام نماید:
دولت جناب آقای روحانی در چند سال گذشته دو اشتباه راهبردی را مرتکب شده است. اولا اشتباه این بود که با بیدقتی نسبت به خوی استکباری رژیم آمریکا و رفتارهای خدعهآمیز اروپا اکثر انرژی خود را صرف مذاکره و ارتباط با اروپا و آمریکا نمود. در حالی که دستگاه دیپلماسی کشور با محوریت شخص آقای روحانی و پیگیری آقای ظریف برای رسیدن به توافق با اروپا و آمریکا اهتمام میورزید، آمریکا و اروپا در طول این مدت همه خدعههای خود را به کار گرفتند که اولا ایران را وادار به متوقف کردن یا به عبارتی تعطیل نمودن صنعت هستهای خود کنند، ثانیا آنها تلاش داشتند آنچه را در جنگ نیابتی در سوریه و عراق و با صرف صدها میلیارد دلار به دست نیاورده بودند از طریق مذاکره با دستگاه دیپلماسی به دست آورند، ثالثا آنها با رفتارهای خدعهآمیز به صراحت در پی نابودی قدرت دفاعی و موشکی و توان بازدارندگی ایران بودند.
متاسفانه دولت آقای روحانی در اثر خوش بینی یا به هر دلیل دیگر شش سال وقت کشور را صرف مذاکره بیهوده با آمریکا و اروپا کرد و در این مدت نه تنها دستاوردی از این مذاکرات برای ملت ایران حاصل نشد، بلکه، چون همه امور کشور را به مذاکرات و روابط با اروپا و آمریکا موکول کرده بود، زمینه رکود بیسابقه تاریخی و اختلال در اقتصاد و معیشت کشور را فراهم ساخت، هزاران کارخانه را به تعطیلی کشاند و ظرفیتهای داخلی را معطل گذاشت.
دومین اشتباه راهبردی دولت آقای روحانی این بود که مذاکره و رابطه با اروپا و آمریکا را در تعارض با حفظ رابطه با کشورهای فرامنطقهای که در طول ۴۰ سال گذشته شرکای سنتی ایران بودهاند، تلقی میکرد.
اگر دستگاه دیپلماسی کشور در ۶ سال گذشته یک دهم وقتی که صرف مذاکره و ارتباط مستقیم بینتیجه با غرب کرد، صرف حفظ ارتباطات نقد و موجود با کشورهایی مثل چین و هند و روسیه و کشورهای قفقاز و ۱۵ کشور همسایه ایران میکرد، امروز کشور به اینجا نمیرسید.
متاسفانه دستگاه دیپلماسی کشور نه تنها حداقل وقت و انرژی را صرف حفظ روابط راهبردی ایران با همسایگان چین و هند و روسیه نکرد، بلکه به صورت سوالبرانگیزی با بیمحلی به آنها حتی مدت طولانی از اعزام سفیر به برخی از این کشورها اجتناب میکرد.
دو اشتباه فاحش جناب آقای روحانی و ظریف موجب شد دولت آقای روحانی مشمول جمله مشهور «از این جا مانده و از آنجا رانده» شود.
اکنون برای آقا روحانی و به ویژه آقای ظریف دو راه دیگر وجود دارد. یک راه عزت و مردانگی و خدمت به مردم است و آن عبرتآموزی از گذشته و اصلاح اشتباهات و تغییر رویکرد و شهامت اعلام آن به مردم است و راه دیگر این است که برای فرار از پاسخگویی با بهانهگیریهای سیاستبازانه فقط خود را از این وضعیتی که ساختهاند، فراری دهند و مردم و کشور را در شرایط و تنگناهایی که بهوجود آوردهاند، رها کنند.
فراکسیون نمایندگان ولایی با اطلاع از اختلافاتی که مدتی است بین آقای روحانی با آقای ظریف ایجاد شده است، معتقد است در شرایطی که امروز به وجود آمده است، فرار کردن از میدان پاسخگویی چه به بهانه اختلاف با رئیس جمهور باشد و چه به بهانه فشار مخالفان باشد، از منظر مردم عزت ایجاد نمیکند، بلکه آن مسیری که موجب ماندگاری ظریف وعاقبتبخیری ایشان میشود، عبرت گرفتن از گذشته و اصلاح اشتباهات و استفاده از تجربیات خود برای به روزآمد کردن دستگاه دیپلماسی کشور است و در شرایط سختی فرار کردن از میدان پاسخگویی و تنها گذاشتن روحانی مردانگی سیاسی تلقی نمیشود، ظریف باید بماند.
۱۵:۲۰ مجلس؛ نامه ۱۳۵ نماینده در مخالفت با استعفای ظریف
احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی این نامه را به شرح زیر قرائت کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجت الاسلام والمسلمین دکترحسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و ولادت حضرت امام (رضوان الله تعالی علیه) و روز زن و گرامیداشت مقام مادر خبر بهت آور و شگفت انگیز کناره گیری دکتر محمدجواد ظریف به عنوان متعهدترین، محبوبترین و کارآمدترین وزیر دولتهای یازدهم و دوازدهم و شخصیتی که اعتبار دیپلماسی نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب میگردد موجب تاسف و نگرانی گردید و زمینه خوشحالی و خرسندی دشمنان قسم خورده انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را فراهم کرد.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از زحمات بی شائبه دکتر ظریف و تاکید بر ادامه خدمات ایشان در جایگاه ریاست دیپلماسی کشور و ضرورت انسجام هماهنگیهای بیشتر در عرصه دیپلماسی و روابط بین الملل از جنابعالی میخواهیم با مخالفت جدی با استعفای وزیر محترم امور خارجه نگرانی نمایندگان خانه ملت از وضعیت پیش آمده را خاتمه بخشید.
با آرزوی سعادت و مهرورزی ملت رشید ایران و سلامتی رهبر معظم انقلاب اسلامی و خدمتگزاران دلسوز نظام جمهوری اسلامی ایران و تداوم خدمت دکترمحمد جواد ظریف در سنگر سکان داری دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی ایران.
۱۱:۵۱ عبداللهیان به عنوان جایگزین ظریف معرفی نشده است
یک عضو هیئت رئیسه مجلس استعفای ظریف را رد کرد و گفت: هیچ گزینهای برای جایگزینی ظریف معرفی نشده است.
علیرضا رحیمی در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز در جمع خبرنگاران درباره استعفای محمدجواد ظریف گفت: اخباری مبنی بر معرفی شدن امیر عبداللهیان بعنوان جایگزین ظریف و پذیرش استعفا از سوی رئیس جمهور منتشر شده که صحت ندارد و هنوز استعفا از سوی رئیس جمهور پذیرفته نشده است.
رحیمی افزود: موضوع استعفای ظریف هم در جامعه و هم در سطح بین المللی بازخورد وسیعی پیدا کرد.
وی گفت: به رغم فشارهایی که از طرفهای مختلف به ویژه مخالفان دولت برای استعفای ظریف وارد شد و ما از نزدیک شاهد بخشی از آنها بودیم. شاید وی احساس کرد که این استعفا کمک کند به آزادی عمل وزارت امور خارجه در عرصه سیاست خارجی، منتهی به نظر ما خود ظریف همچنان که کل موضوع برجام را بعنوان یک پروژه ملی به نتیجه رساند در حوزه سیاست خارجی برند ایران محسوب میشود.
۱۱:۳۴ از دلایل استعفای ظریف اطلاعی ندارم
نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از دلایل استعفای وزیر امور خارجه اطلاعی ندارم و ظریف باید توضیح دهد.
علی مطهری در حاشیه جلسه علنی امروز در پاسخ به سوالات متعدد خبرنگاران درباره استعفای ظریف اظهار داشت: به طور کلی آن مقدار که اطلاع دارم دلیل اصلی دخالتهایی باشد که از طرف نهادهای غیر مسئول در سیاست خارجی کشور انجام میشود و وزارت امور خارجه طبق قانون اساسی متولی سیاست خارجی است، استقلال کافی ندارد و طبیعی است که وزیر امور خارجه احساس میکند موانعی پیش رویش است و نمیتواند کار خود را انجام دهد احتمالاً به این دلیل است، ولی باید توضیحش را خودش بدهد.
وی گفت: بعید میدانم رئیس جمهور موافقت کند، چون جایگزینی در حد ظریف نداریم.
مطهری ادامه داد: باید مانع دخالتها بشوند مجلس میتواند کمک کند، ولی بیشتر شخص رئیس جمهور میبایست از ابتدا اقتدار بیشتری داشت دخالت نیروهای نظامی و ... در سیاست خارجی نمیداد، الان هم یک مقدار دیر شده، ولی رئیس جمهور مجری اساسی است و باید از حقوق وزارت خارجه دفاع کند.
وی در پاسخ به این سوال که رئیس جمهور در این زمینه آیا تحت فشار است نیز گفت: فشار را نباید قبول کند وی اعلام کرد که جزو امضا کنندگان نامه حمایت از ظریف خطاب به رئیس جمهور است.
۱۱:۱۲ کناره گیری ظریف به صلاح کشور نیست
رئیس فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به استعفای ظریف از مسئولیت وزارت خارجه گفت: این استعفا در شرایط امروز کشور به هیچ وجه به صلاح نیست.
حمیدرضا حاجی بابایی افزود: در شرایطی که در جنگ اقتصادی قرار داریم فرمانده دیپلماسی باید کارش را بتواند انجام دهد و از منافع ملی در برابر توطئهها دفاع کند.
وی افزود: البته بهتر است رئیس جمهور و وزیر امور خارجه خود درباره اختلاف شان که منجر به استعفا شده توضیح دهند و واقعیت را اطلاع رسانی کنند.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه رئیس جمهور برخی از اعضای کابینه خود را برند میداند، گفت: پرسش این است چرا یکی پس از دیگری برندهای آقای روحانی درحال کناره گیری هستند و احتمالاً در آینده هم شاهد ادامه این روند خواهیم بود.
وی در پایان افزود: موضوع فراکسیون ولایی این است که نه موافق استعفا و نه مخالف آن هستیم بلکه میگوییم این اقدام اساساً در این شرایط به نفع منافع ملی و مصالح کشور نخواهد بود.
۱۱:۰۵ دیدار اسد با رهبر انقلاب پیام بزرگی برای دنیا داشت
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در شرایط کنونی دیدار بشار اسد با مقام معظم رهبری پیام بزرگی برای دنیا داشت.
حشمت الله فلاحت پیشه در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس افزود: بشار اسد با رهبر و رئیس جمهور کشورمان در شرایطی دیدار کرد که شش سال پیش دشمنان به ۸۰۰ متری کاخش رسیده بودند و حدود ۱۱ درصد خاک سوریه در اختیار او بود، اما اکنون ۶۵ درصد خاک کشورش در اختیار دولت مستقر است و ۲۰ درصد دیگر هم مذاکرات در داخل کشور است.
فلاحت پیشه درباره دلایل استعفای ظریف گفت: برخی افراد مواضعی گرفتند و اعلام کردند استعفای ظریف به معنای سقوط دولت و تضعیف دولت است که این یک تعبیر خائنانه است و حتی خائنانهتر از تحلیل دشمنان و امریکایی هاست.
وی افزود: در نظام جمهوری اسلامی ایران این نوع استعفاها طبیعی است و موارد متعدد استعفا در سطوح مختلف را داشتیم و دیدیم چیزی حدود یک سوم مسئولان و سیاستمداران ارشد کشور در اقدامات تروریستی شهید شدند، اما کشور راه خودش را ادامه داده است.
فلاحت پیشه گفت: اکنون هم اگر استعفایی شکل گرفته به نحو احسن مدیریت خواهد شد و شخصاً امیدواریم مدیریت آینده با ظریف باشد، اما در هر صورت این موضوع نباید منجر به نوسان در کشور شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی با اشاره به این که روز گذشته قرار بود با ظریف به یک مأموریت برود و این مأموریت لغو و بعد از آن متوجه خبر استعفای ظریف میشود اضافه کرد: این استعفا غافلگیرانه بود و ملت قدر زحمات ظریف را میداند در طول برجام که جمهوری اسلامی را پیش برد حضور داشتند، ظریف بهتر از هر کس دیگری میداند دشمنان در برابر برجام ناجوانمردی به خرج دادند ظریف اولین کسی بود که در جریان عهدشکنی آنان قرار گرفت و اکنون هم انتظار میرود و سیاست خارجی کشور را پیش ببرد.
فلاحت پیشه همچنین تصریح کرد: از گلایههای وی اطلاع دارم ظریف میداند که در حوزه سیاست خارجی که تنوع سلیقه است تحمل سیاستمداران باید زیاد باشد.
۱۰:۲۴ درخواست نمایندگان از رئیس جمهور برای عدم موافقت استعفای ظریف
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان در نامهای از رئیس جمهور عدم موافقت استعفای وزیر امور خارجه را خواستار شدند.
نجفی با اشاره به اینکه پس از استعفای شب گذشته محمد جواد ظریف در صفحه شخصی اینستاگرامی اظهار داشت: بلافاصله این خبر به شکل برجسته در سطح دنیا مطرح شد و بازتاب گستردهای داشت.
وی گفت: امروز همچنین موضوع اصلی گفتگوهای میان نمایندگان مسئله استعفای ظریف بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با گفتگوهایی که میان اعضای هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی صورت گرفته این موضوع در اولین فرصت در این کمیسیون بررسی میشود و نتایج آن متعاقباً اعلام میشود.
نجفی همچنین افزود: در شرایط کنونی به همگرایی و همبستگی در داخل کشور نیازمندیم و شخصاً امیدوارم با توجه به حمایتهای مقام معظم رهبری از ظریف علاقمندم شرایط مناسبی برای فعالیت وی در وزارت امور خارجه فراهم شود تا از خدمات ظریف در سطح بین الملل بهرهمند باشیم.
وی در پایان تصریح کرد: حدوداً ۱۵۰ امضا در نامه درخواست نمایندگان از رئیس جمهور درباره قبول نکردن استعفای ظریف جمع آوری شده است.
۱۰:۱۴ استعفای ظریف غافلگیرکننده بود
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: بیشترین سوالات نمایندگان در مجلس از وزیر امور خارجه و استعفای آقای ظریف نیز غافلگیرکننده بود.
حشمت الله فلاحت پیشه در جمع خبرنگاران پارلمانی درباره استعفای وزیر امور خارجه تصریح کرد: تحلیل استعفای ظریف به معنای سقوط دولت که برخیها آن را تحلیل و تفسیر میکنند خائنانه است.
وی افزود: یک سوم مسئولان کشور در حملات تروریستی شهید شدند، اما کشور همچنان به نحو احسن مدیریت شد و نباید چنین تحلیل نادرستی از استعفای آقای ظریف داشت.
۱۰:۱۱ هنوز با استعفای وزیر امور خارجه موافقت نشده است
عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: هنوز با استعفای وزیر امور خارجه موافقت نشده است.
علیرضا رحیمی در نشست علنی نوبت صبح امروز در اخطاری با استناد به اصول ۳ و ۱۳۵ قانون اساسی، ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا (س) خطاب به رئیس مجلس گفت: همانگونه که ریاست مجلس اجازه طرح اخطارهای خارج از دستور را دادند، مخالفان از استعفای آقای ظریف ذوق مرگ میشوند، چرا که هنوز با استعفای ایشان موافقت نشده و آقای رئیس جمهور شهامت داشته باشند که در ظرف همین ۲۴ ساعت آینده با استعفای آقای ظریف مخالفت کنند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: قبل از شروع صحن علنی درخواست شد که به موضوع استعفای وزیر امور خارجه رسیدگی شده و دلایل آن مورد بررسی قرار گیرد، اما آقای دکتر لاریجانی فرمودند که بنا به مشخص نبودن دلایل استعفای وزیر امور خارجه در وهله اول باید این دلایل مشخص شود، سپس در صحن راجع به آن صحبت کرد.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: مخالفان دولت به گونهای سخن میگویند که گویا آقای ظریف از مجلس رأی اعتماد نگرفته و سوالاتی که در مجلس مطرح شده، مجلس به آقای ظریف رأی مثبت نداده است. مخالفان بدانند همانگونه که نام آقای خاتمی در تاریخ کشور ماندگار شده، نام آقای ظریف نیز در تاریخ این کشور ماندگار خواهد شد، بنابراین مخالفان از استعفای آقای ظریف ذوق مرگ نشوند، لذا از ریاست مجلس تقاضا میشود راجع به این موضوع موضع بگیرند.
دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با رد این اخطار گفت: این موضوع که آقای ظریف استعفا داده و نظرات مختلفی وجود دارد بحث دیگری است، اما مگر هیات رییسه مجلس چه اقدام خلاف قانونی اساسی کرده که شما اخطار میدهید.
۱۰:۰۲ عتراض تعدادی از نمایندگان به طرح موضوع استعفای وزیر خارجه
تعدادی از نمایندگان مجلس به اظهارنظرهای برخی همکارانشان در زمینه استعفای وزیر امور خارجه اعتراض کردند.
در نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی پس از آن که برخی نمایندگان در موافقت و مخالفت با استعفای محمدجواد ظریف؛ وزیر امور خارجه کشور اخطار و تذکر دادند، تعدادی از نمایندگان در اعتراض به این رویه در جایگاه ناطقان حضور پیدا کردند و انتقاد خود را به رئیس مجلس انتقال دادند.
علیرضا رحیمی عضو هیأت رئیسه مجلس آخرین فردی بود که در دفاع از عملکرد وزیر امور خارجه صحبت کرد و تأکید داشت که همچنان استعفای ظریف پذیرفته نشده است.
به دنبال این اظهارنظر وی که گفت: مخالفان دولت از این استعفا ذوق مرگ شدهاند نصرالله پژمانفر، حسینعلی حاجی دلیگانی، محمد دهقانی نقندر با حضور در جایگاه ناطقان نسبت به رویه هیئت رئیسه اعتراض کردند.
دکتر علی لاریجانی در واکنش به این اعتراضها گفت: اینگونه اخطارها و تذکرات در میانه جلسه خلاف است و وقت جلسه را میگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به معترضین اظهار داشت: ما که علم غیب نداریم چه تذکر و اخطاری بیان میشود، اما آقایان از هر دو طرف صحبت کردند و ما گفتیم که درست نیست و خلاف است؛ بهتر است دیگر به این موضوع ادامه ندهید.
۰۹:۵۲ مخالفان ظریف به گونهای صحبت میکنند که گویا وی از مجلس رای اعتماد نگرفته است
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: مخالفان وزیر امور خارجه در مجلس به گونهای صحبت میکنند که گویا اصلا وی در همین مجلس رای اعتمادی نگرفته است.
علیرضا رحیمی در اخطاری در زمان بررسی لایحه بودجه افزود: درباره استعفای محمد جواد ظریف نظرات مختلفی مطرح میشود، اما مخالفان وی در مجلس به گونهای صحبت میکنند که اصلا گویا وی از مجلس شورای اسلامی رای اعتمادی نگرفته و بهتر است رئیس مجلس در این باره تذکر دهد.
وی تاکید کرد: مخالفان بدانند با این اقداماتشان همان طور که آقای خاتمی در تاریخ سیاسی ایران ماندگار شد آقای ظریف هم ماندگار خواهند بود.
لاریجانی رئیس مجلس نیز در پاسخ به اظهارات رحیمی گفت: شما در جایگاه عضویت هیئت رئیسه هستید و کسی درباره آقای ظریف توهینی نکرده و نمایندگان میتوانند نظرات مختلفی داشته باشند.
البته در دقایق ابتدایی صحن مجلس رجبی نماینده مردم شیراز گفته بود که اکثریت مجلس از آقای ظریف بعنوان زحمت کش و قهرمان ملی حمایت میکنند که این سخن واکنش احدی خواه نماینده ملایر را در پی داشت که گفت: اگر برخی نمایندگان آقای ظریف را قهرمان ملی میدانند به نمایندگی از خودشان حرف بزنند نه همه یا دیگر نمایندگان مجلس.
۰۹:۴۴ مجلس به استعفای ظریف بی تفاوت نیست
نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: خبر استعفای ظریف به تیتر یک رسانههای بین المللی تبدیل شده و مردم هم بدانند که مجلس به این استعفا بی تفاوت نیست.
فرج اله رجبی در تذکری در زمان بررسی لایحه بودجه اشارهای به استعفای وزیر امور خارجه کرد و افزود: آقای ظریف برند سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و فردی زحمتکش و قهرمان ملی است.
وی تاکید کرد: مجلس نسبت به آقای ظریف بی تفاوت نیست و اکثریت نمایندگان از وی که رهبری از او تعریف کرده اند حمایت میکند.
۰۹:۳۰ جمعآوری امضای نمایندگان برای باقی ماندن ظریف به عنوان وزیر خارجه
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از جمعآوری امضای نمایندگان برای باقی ماندن محمد جواد ظریف به عنوان وزیر امور خارجه خبر داد.
علی نجفی خوشرودی در حاشیه نشست علنی نوبت صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اکنون نمایندگان به دنبال امضای نامهای مبنی بر این هستند که آقای ظریف همچنان به عنوان وزیر امور خارجه به فعالیت خود ادامه دهد.
۰۹:۲۴ بررسی استعفای ظریف در کمیسیون امنیت ملی
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از بررسی استعفای ظریف در این کمیسیون خبر داد.
حشمت الله فلاحت پیشه گفت: استعفای ظریف امروز در این کمیسیون بررسی خواهد شد.
۰۹:۱۳ تذکر نماینده لیست امید درباره ظریف
عضو فراکسیون امید مجلس گفت: ظریف برند سیاست خارجی کشور است و توقع ما این است که رئیس جمهور از ظریف به عنوان یک چهره زحمتکش ملی و قهرمان حمایت کند.
فرج الله رجبی در نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی اظهار داشت: پس از استعفای وزیر امور خارجه کشورمان، تمام شبکههای بین المللی و رسانهای روی آن متمرکز شدند و در این شرایط نباید به گونهای تلقی شود که مجلس شورای اسلامی نسبت به این قضیه بی تفاوت است.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور بیان کرد: آقای ظریف برند سیاست خارجی کشور است و توقع ما این است که رئیس جمهور از ظریف به عنوان یک چهره زحمتکش ملی و قهرمان حمایت کند.
وی افزود: اکثریت نمایندگان مجلس پای این مسئله خواهند ماند و حتما بی تفاوت نیستیم.
رجبی با بیان اینکه با این تذکر خواستم مردم بدانند که اکثریت نمایندگان مجلس نسبت به این مسئله حتما واکنش خواهند داشت، ادامه داد: رئیس جمهور بداند که توقع ما این است که قدر زحمات این چهره ارزشمند خدمتگزار دیپلماسی که رهبر معظم انقلاب نیز از وی تقدیر کرده اند.