به کزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری تاس ، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه گفت موضع سختگیرانه آمریکا در مذاکرات با کره شمالی جواب نمی دهد.
لاوروف گفت:«ما اطمینان داریم که موضع سختگیرانه ای که واشنگتن در ابتدای این مذاکرات با کره شمالی به کار برد نتیجه ای در پی نداشت زیرا همانگونه که مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا گفت این درخواست وجود داشت که کره شمالی در ابتدا هر چیز مربوط به برنامه هسته ای خود را نابود کند و بعد از آن آمریکا به صورت ویژه مسئله کاهش تحریم ها را بررسی کند. این جواب نمی دهد. من فکر می کنم که آمریکایی ها خود نیز فهمیده اند که این قبیل اولتیماتوم ها فایده ای ندارد.»
لاوروف که در کنفرانس «همکاری بین المللی در جهان بحران زده» در ویتنام صحبت می کرد گفت:«منظور از مجبور کردن افراد به خلع سلاح چیست؟ صدام حسین (دیکتاتور سابق عراق) از طریق حقه های اعتمادساز خلع سلاح شد و معمر قذافی (دیکتاتور سابق لیبی) نیز به سمت خلع سلاح کشانده شد. همه این نمونه ها در برابر دیدگان قرار دارد. تنها یک رویکرد تدریجی که شامل اقدامات مثبت در قبال اقدامات مثبت کره شمالی است جواب می دهد.»
بر اساس تماس ها با آمریکا، این درک وجود دارد که واشنگتن این مسئله را درک می کند ولی با این حال نمایندگان آمریکا هنوز هم این مطلب را به صورت علنی بیان می کنند که تنها خلع سلاح کامل کره شمالی باعث می شود که انجام این قبیل اقدامات مثبت میسر شود. وی افزود:«البته اصطلاح خلع سلاح اصطلاحی کلی است که خلع سلاح کل شبه جزیره کره را نیز شامل می شود و ناظر بر تعهدات آمریکا و کره جنوبی نیز است. خود این روند و نیز این واقعیت که نشست سران آمریکا و کره شمالی برای دومین بار برگزار خواهد شد امری مثبت است همانگونه که نشست میان رهبران کره شمالی و جنوبی نیز مثبت است.»
لاوروف تلاش آمریکا را برای ایجاد ناتوی عربی زیر سوال برد
سرگئی لاوروف همچنين اعلام کرد آمریکا به رغم وجود تردید های جدی درباره ماهیت اعضای احتمالی ایجاد ائتلاف راهبردی خاورمیانه (MESA) موسوم به ناتوی عربی، همچنان بر تحمیل ایجاد چنین تشکیلاتی اصرار می ورزد.
وي با اشاره به تلاش آمریکا برای تحمیل ایده تشکیل ناتوی عربی در منطقه خاورمیانه گفت اقداماتی به منظور تغییر شکل چشم انداز ژئوپولیتیک صورت گرفته است تا روند تحولات طبیعی رویدادها به گونه ای مخدوش و شکل گیری مراکز جدید رشد و توسعه مهار شود.
لاوروف افزود: یک نمونه از این تلاشها ایجاد ائتلاف راهبردی خاورمیانه است که هم اکنون دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا می کوشد بر کشورهای منطقه خلیج فارس به علاوه اردن و مصر تحمیل کند و این در حالیست که در خصوص اعضای احتمالی این تشکیلات شک و تردید و ابهامات جدی وجود دارد و در این میان اسرائیل نیز سعی دارد تا منافع خود را در رابطه با این ابتکار پیگیری کند.
وزیر امور خارجه روسیه همچنین خاطر نشان کرد یکی دیگر از مفاهیم جعلی و من در آوردی تحمیلی ایجاد منطقه هند و اقیانوسیه است که واشنگتن با تلاش برای جلب همکاری ژاپن و استرالیا و با هدف ظاهری مهار چین و دخیل کردن هند در فرایند های نظامی و سیاسی و دریایی، روند ایجاد آن را کلید زده است ولی این مفهوم نقش اتحادیه آسیای جنوب شرقی (آسه آن) را در منطقه تضعیف خواهد کرد.
لاوروف تصریح کرد: قصد من این است که فرایند طبیعی همگرایی و ادغام کشورها را بر اساس منافع همپوشاننده و مشترکشان با فرایند های جعلی و مصنوعی مقایسه کنم. در قالب این فرایند های کاذب و ساختگی تحمیلی به کشورها تلاش می شود تا آنها به منظور تامین منافع یک قدرت ژئوپولیتیکی، به زور به همکاری فرا خواند شوند.