استان مرکزی با تولید ۴۰۱هزار قطعه اولین و بزرگترین تولیدکننده زالو طبی کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر شیلات استان مرکزی می گوید: 16 استان کار تکثیر و پرورش زالوی طبی را عهده دارند و سه نوع زالوی طبی مدیسینالیس، ورنا و اورینتالیس در ایران تولید و تکثیر می شود.
اکبری افزود: به دلیل قاچاق، نبود دانش فنی و پایانه صادراتی زالوی تولید ایران به صورت غیررسمی به کشورهای ترکیه و آذربایجان ارسال می شود.
وی گفت: با اینکه گردش مالی صنعت پرورش زالو در جهان 10میلیارد دلار در سال است اما کشورهای آلمان، روسیه، ترکیه و تایلند در تولید این کرم آبزی سرآمد هستند.
مدیر شیلات استان گفت: پرورش زالو، صنعتی پرسود و ناشناخته درایران است و با سرمایه اندک و فضای محدود می توان به سود و اشتغالزایی رسید.
متخصص طب سنتی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: از 650گونه زالو تنها 3گونه دارای خاصیت طبی و درمانی هستند و با 120آنزیم مفید برای درمان بیماری های گوناگون تجویز می شود.
دکتر پناهی گفت: درمان کمر درد، سردرد، میگرن و جلوگیری از انعقاد خون از جمله ویژگی های این خون آشام مفید است.
وی افزود: کار زالو درمانی باید به وسیله متخصصان طب سنتی صورت پذیرد.
بزرگترین واحد تکثیر و پرورش زالوی ایران به همت یک کارافرین در خانه ای متروکه واقع در روستای بورقان شهرستان فراهان به تازگی احداث شده و فرصت مناسبی برای تکثیر وتولید این آبزی ارزشمند است.
این آبزی کوچک وقتی روی بدن بیمار گذاشته می شود با ترشح آنزیمی به درمان بیماری های مختلف همچون گرفتگی عروق قلب، بیماری های عفونی، واریس، کشیدگی عضلات، دیابت و اعصاب کمک می کند.