وزیر علوم: برای رسیدن به ارتقای جایگاه جهانی دانشگاهها و پژوهشگاهها، حتما باید جایگاه فرهنگی دانشگاهها مورد توجه قرار گیرد
وی با بیان اینکه شاهد تحولاتی در جهان در حوزه علوم و مباحث آموزشی و پژوهشی هستیم، گفت: باید این تغییرات در برنامه ریزی دانشگاهها و پژوهشگاهها لحاظ شود و هم اکنون در داخل کشور با شرایط جدیدی روبرو هستیم و این پروژهها میتواند مورد تاکید در عرصه مختلف علمی شامل شود.
غلامی با بیان اینکه باید در حرکت به سمت تراز جهانی ماموریت ملی دانشگاهها را مورد توجه قرار دهیم، افزود: نقدهایی به حوزههای آموزشی و پژوهشی صورت گرفته که باید بررسی شود و دانشگاهها و پژوهشگاهها باید بتوانند با توجه به نیاز جامعه فعالیت داشته باشند.
وی گفت: ما باید این را قبول کنیم که در چهل سال گذشته تاکنون در مراکز علمی شاهد فعالیتهای چشمگیری در عرصههای مختلف بوده ایم و باید نقاط ضعف و نقاط قوت تعیین شود، زیرا بدون بررسی آنها نمیتوانیم به آنچه تصور ما در عرصه علمی بوده است برسیم.
غلامی با بیان اینکه برخی از اشخاص تنها نیمه خالی لیوان را میبینند، افزود: در بحث تراز بین المللی سابقه خدمات باید مدنظر قرار گرفته و نقشه راه مشخص شود و بدانیم که در کجای راه قرار داریم و چه مسیری را میخواهیم طی کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه باید در ارتقای جایگاه جهانی، جایگاه فرهنگی دانشگاهها هم مورد توجه قرار گیرد، گفت: باید به این نکات توجه شود که دانشگاههای ما تاکنون چه تاثیر مثبتی در فضای جامعه داشته اند و در آینده میخواهند چه تاثیری داشته باشند، باید مشخص شود که تربیت دانش آموختگان چه تاثیری در سطح جامعه دارد و این شاخصها میتواند در رسیدن به تراز بین المللی تاثیرگذار باشند.
غلامی تاکید کرد: ما باید بتوانیم افکار و نگاههای همکاران علمی خود را با خودمان همراه کنیم، باید بتوانیم مدیران اجرایی را حمایت و تلاش کنیم که بررسی و مطالعات گسترده تری برای رسیدن به تراز بین المللی داشته باشیم و مشخص کنیم که تاکنون چقدر توانستیم در رقابت با سایر کشورها خوب عمل کنیم البته در این راستا تلاشهایی صورت گرفته است.