وزیر جهاد کشاورزی کاهش ۳۱ درصدی کشتار دام سبک را تکذیب کرد
وی از افزایش واردات گوشت نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: با توجه به بحث تنظیم بازار که مورد تایید دولت قرار گرفته است توزیع به صورت هدفمند انجام میشود.
حجتی ادامه داد: باید آرام آرام در بخش کشاورزی کار آفرین شد هرچند ممکن است روزها و سالهای نخست از نظر منابع مالی دچار محدودیت شویم، اما به مرور میتوان به پیشرفتهای چشمگیری دست یافت، به گفته وزیر جهاد کشاورزی علیرغم تمامی محدودیتها میتوان در بخش کشاورزی کار آفرین بود همانگونه که کشاورزان نمونهای در گوشه و کنار کشور تحولاتی در این بخش ایجاد کردند و این امر ناشی از کسب مهارت استفاده از ظرفیتهای روز و پشتیبانیهای حداقلی دولت است.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه افزود: اگر منطبق با دانش و فناوری سازگار با محیط زیست از ظرفیتهای طبیعی کشور استفاده کنیم هیچگونه محدودیتی نخواهیم داشت.
حجتی تصریح کرد: با وجود محدودیت منابع آبی در گلخانهها، پرورش ماهی در دریا، نژادهای پر بازده در دام سبک و نشاء کاری ظرفیتهای فراوانی داریم، این امر نشان میدهد با تمامی این محدودیتها میتوانیم بیش از ظرفیت فعلی تولید داشته باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سال گذشته از لحاظ ریزشهای جوی در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بود بیان کرد: در سالهای اخیر منابع آبی که در اختیارمان قرار گرفت به مراتب کمتر از سال گذشته بود، اما علی رغم تمام مشکلات و محدودیتها افزایش بهرهوری و تولید را داشتیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: طی ۵ سال اخیر سالانه ۶ درصد رشد بهرهوری داشته ایم ضمن آنکه در ظرفیت گلخانهها رکورد زده ایم و ظرفیت ۳ هزار هکتار را پشت سر گذرانده ایم.
وی با اشاره به اینکه کشت نشاء کاری در سطح کشور به سرعت در حال توسعه است اظهار کرد: هم اکنون کاشت نشاء کاری چه در ارتباط با محصولات سبزی و جالیزی و چه در ارتباط با کشتهای زراعی در حال توسعه است و بیش از ۳۰ درصد مصرف آب را کاهش میدهد ضمن آنکه گلخانه مصرف آب را به ۱۰ درصد میرساند.
حجتی همچنین با اشاره به اینکه سیستمهای آبیاری میکرو و تیپ وارد بخش زراعت شده است گفت: توسعه سیستمهای آبیاری میکرو و تیپ علاوه بر کاهش صرف آب، راندمان محصول را افزایش داده است. هم اکنون سیستم آبیاری تیپ در سبزی و صیفی وارد شده و به مرور در ذرت کاری و گندم کاری ورود میکند.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: توسعه مکانیزاسیون، خشکه کاری در برنج و توسعه کشت پاییزه به جای بهاره در افزایش بهرهوری تولید تاثیر بسزایی دارد.