فرمانده پلیس راه کشور بر ضرورت بازدارنده بودن قوانین و مقررات رانندگی در جامعه تاکید کرد.
وی اظهارداشت: برای جلوگیری از رفتارهای پر خطر و کاهش میزان حوادث رانندگی باید بازدارندگی قوانین و جرائم را افزایش داد.
فرمانده پلیس راه کشور در خصوص این که برخی صاحب نظران معتقدند برای کاهش میزان حوادث رانندگی باید از رانندگان پرخطر بیمه و عوارض بیشتری دریافت کرد و برای رانندگانی قانون مدار تخفیفهایی قائل شد، گفت: برای ایجاد تغییر رفتار بین رانندگان پر خطر و رانندگان منضبط و قانون مدار باید تفاوت قائل بود.
وی افزود: رانندگانی که تخلف بیشتری مرتکب میشوند باید هزینه بیشتری پرداخت کند و در عوض رانندگانی که دارای کمترین تخلفات و در عین حال ضوابط و مقررات را رعایت میکنند باید مورد تشویق قرار گیرند.
سردار حمیدی در ادامه ضمن اشاره به اینکه متاسفانه شرایط بیمه در کشور بیشتر به سمت خودروست تا راننده اظهارداشت: تلاشهای زیادی تاکنون صورت گرفته که بیمه از خودرو به سمت راننده تغییر جهت پیدا کند چرا که راننده مرتکب تخلف میشود نه خودرو!
وی گفت: این سیاست گذاری غلط باعث میشد راننده هیچ احساس تکلیفی نداشته باشد و نهایت امر خودرو را با پرداخت یکسری جریمه به شخص دیگری واگذار کند بنابراین در عمل هیچ تفاوتی بین راننده متخلف با راننده منضبط وجود نداشت و عدم وجود فاصله و تفاوت شاید انگیزهای برای بهتر رانندگی کردن در خیلیها ایجاد نکند.
فرمانده پلیس راه کشورهمچنین در پاسخ به این پرسش که چرا برغم وجود برگزاری کلاسهای آموزشی متعدد، پخش برنامههای مختلف از طریق صدا و سیما، آموزش در مدارس و بسیاری موارد دیگر همچنان رانندگی پرخطر در کشور وجود دارد، افزود: واقع مطلب اینکه در خیلی مواقع رانندگان نیاز به آموزش ندارند بلکه به خودی خود میدانند که «تخلف» است.
وی تصریح کرد: برای مثال رانندگان وسائط نقلیه اعم خودرو و موتورسیکلت که از چراغ قرمز عبور میکنند آیا این افراد رنگ چراغ را تشخیص نمیدهند آیا پیام چراغ قرمز را دریافت نمیکند؟
سردار حمیدی ادامه داد: بدون شک با افزایش هزینه ها، آگاهی ها، بهبود خیلی از روندها، رفتارها، زیرساختها و ... میتوان تخلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.
وی گفت: خوشبختانه در بانکهای اطلاعاتی پلیس تمامی رفتار رانندگان وجود دارد وبر اساس گواهی نامه، مالکیت خودرو و سوابق تخلفات رانندگان در بانکهای اطلاعاتی به راحتی میتوان رفتار رانندگان متخلف را احصا و در صورت نیاز به مراجع مختلف ارائه داد.
فرمانده پلیس راه کشور افزود: حال که معلوم شد فردی مخاطره آمیز رانندگی و حقوق دیگران را رعایت نمیکند با این فرد چه باید کرد، مشکل اصلی اینجاست؟
وی یادآورشد: متاسفانه قوانین فعلی کشور در این زمینه بسیار ضعیف و از بازدارندگی لازم برخوردار نیست.