به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، وزیر امور خارجه انگلیس در نشست خبری با همتای آلمانی خود در برلین گفت: انگلیس و آلمان در خصوص مسائلی مانند ایران، یمن و سوریه دیدگاه و رویکردی مشابه دارند.
جرمی هانت گفت: بسیار جای خرسندی است که برای بار دوم در دوران وزارت خود، بار دیگر به اینجا می آیم. ما دوستان خوبی هستیم و قطعا زمانی را هم برای صحبت کردن درباره برگزیت صرف کردیم. امروز می توانیم به صورت علنی، پاسخی به نامه برخی از قانونگذاران آلمانی که درباره برگزیت نگاشته شده بود، ارائه کنیم. با وجود برگزیت، ما طرحی برای برداشتن جزیره بزرگ انگلیس و بردن آن به بخشی دیگر از کره زمین نداریم. ما همینجا هستیم، وقتی من به آلمان می آیم همیشه این را یادآوری می کنم که در فضای بین المللی، شریکی نزدیک تر از آلمان نداریم و روابط دو طرف بسیار محکم و قوی است. ما یکی از بزرگترین شرکای تجاری آلمان به شمار می آییم، ما از جمله خریداران عمده محصولات آلمانی هستیم و چهارصد هزار نفر نیز در انگلیس در شرکت های آلمانی مشغول به کار هستند.
وی در ادامه افزود: با این حال وقتی صحبت از چالش های بزرگ به میان می آید، چیزی بیشتر از تجارت بین دو کشور وجود دارد؛ خواه برنامه اتمی ایران باشد، یمن باشد، سوریه یا اشاعه تسلیحات اتمی باشد، ما دیدگاه ها و ارزش های مشترک درباره رسیدگی به این مسائل عمده جهانی داریم. از این رو، ما نیز به دنبال گسترش روابط دو جانبه هستیم. بی شک ما درباره برگزیت صحبت کردیم و هر دوی ما قبول داریم که اگر در برگزیت اشتباهی کنیم، نه فقط برای انگلیس بلکه برای همه اروپا فاجعه آفرین خواهد بود. منظور از اشتباه در برگزیت، این است که به توافقی دست نیابیم و سایه برگزیت به مدت زمانی طولانی بر سر قاره اروپا باقی باشد. همه ما می خواهیم با فوریت، از چنین چیزی جلوگیری شود.
وزیر خارجه انگلیس تاکيد کرد: اکثریت پارلمان در انگلیس برگزیت را با یک تغییر ساده ولی در عین حال مهم می خواهند به شکلی که به گفته دادستان کل، در غیر این صورت انگلیس می تواند برای همیشه در قوانین گمرکی اتحادیه اروپا گرفتار شود. باید بتوانیم این تغییر را صورت دهیم و حمایت پارلمانی را برای این مساله به دست آوریم. در حال حاضر، بزرگترین خطر که برگزیت را تهدید می کند، شکست مداری است که بر سر این توافق وجود دارد و همانطور که صدر اعظم آلمان نیز در نشست مونیخ گفت، این است که خود را به جای طرف مقابل بگذاریم و به راه حل برد- برد فکر کنیم. راه آن نیز احترام به نتایج همه پرسی مردمسالارانه ای است که برگزار شده است و در عین حال اطمینان حاصل کنیم که مشارکتی قابل اتکا بین انگلیس و کشورهای قاره اروپا که بی شک آلمان نیز جزء آنهاست، ایجاد شود، کشوری که این میزان در صلح و آبادانی همه نقش آفرینی کرده است. ما باور داریم که با خلاقیت، اراده سیاسی و شجاعت، در چند هفته آینده قطعا ممکن است که بتوانیم به چنین توافقی دست یابیم.
وی در بخش سوال و جواب خبرنگاران گفت: در حال حاضر تلاش ما این است که درباره خروج از اتحادیه اروپا، توصیه دادستان کل درباره برگزیت به شکلی قانونی و قابل حل باشد و ما باور داریم که این موضوع می تواند با اراده سیاسی، حل و فصل شود. از دیگر سو شاهد خروج سه نفر از همکارانمان از حزب هستیم که برای من مایه تاسف بسیار است و امیدواریم بار دیگر بتوانیم آنها را در جمع محافظه کاران ببینیم. تلاش ما این است که نشان دهیم برگزیتی که براساس همه پرسی درباره آن تصمیم گیری شده است، برگزیتی مثبت است که با دوستان و همسایگانمان در اروپا، به مثبت ترین شکل ممکن اجرایی می شود.
وزیر خارجه انگلیس درباره سوال خبرنگاری درباره نگرانی های این کشور از سیاست های صادرات تسلیحات از سوی آلمان گفت انگلیس از دستور العمل های اتحادیه اروپا در صادرات سلاح پیروی می کند که فرایندی بی طرف است و ارزیابی بسیار دقیق در آن درباره احتمال نقض قوانین بین المللی صورت می گیرد. در حال حاضر مساله بسیار مهم برای همه ما بحران جاری در یمن است که بزرگترین بحران انسانی در دنیای امروز ماست؛ بیست میلیون انسان با خطر گرسنگی روبرو هستند. ما پیشرفت هایی در خصوص گفتگوها داشته ایم ولی بی شک باید تحولات دیگر از جمله عقب نشینی نیروهای حوثی از حدیده و باز شدن جاده حدیده به صنعا صورت بگیرد تا کمک ها در سراسر این کشور توزیع شود. گفتگوهای بسیار خوبی نیز در این خصوص داشته ایم و موضع آلمان را نیز می دانیم که به موضع ما نزدیک است. در واقع، با توجه به روابط راهبردی که انگلیس با عربستان سعودی دارد، در این گفتگوها می توانیم نقش بسیار مهمی داشته باشیم و باور نداریم که کاهش روابط تجاری ما با عربستان سعودی در این خصوص مفید باشد، برعکس، باور ما این است که این مساله باعث کاهش نفوذ ما در این فرایند می شود. ما تماس های نزدیکی در این خصوص با همدیگر داریم.
جرمی هانت درباره سوال خبرنگاری درباره شهروندان اروپایی داعش گفت مساله ستیزه جویان خارجی هم در آلمان و هم در انگلیس موضوع بسیار مهمی است و رویکرد بسیار مشابهی با همدیگر داریم. بیش از همه، ما خواهان تامین امنیت شهروندانمان در کشورهایمان هستیم و از دیگر سو، باید عدالت در حق کسانی که شدیدترین جرائم و جنایات را انجام داده اند، به اجرا در بیاید. در ضمن راه حلی مستقیم و جادو گونه که خیلی سریع بتوان این موضوع را حل و فصل کرد، وجود ندارد. با این حال، این را قبول داریم که اوضاع جاری در سوریه در حال تغییر است، در واکنش به این تغییرات نیز هماهنگی های لازم را انجام می دهیم ولی اهداف ملی بسیار مهم ما تحت تاثیر این تغییرات نیست.
وزیر خارجه انگلیس درباره سوال خبرنگاری درباره سپر هسته ای فرانسه برای قاره اروپا گفت در خصوص سپر هسته ای باید بگویم که ما همکاری های دفاعی بسیار خوبی با فرانسوی ها و دیگر قدرت های اتمی اروپا داریم؛ از دیگر سو ما به عنوان کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، شرکای نزدیکی نیز هستیم. در خصوص دفاع، چیزی که در ده سال گذشته تغییر یافته است نزدیکی بسیار زیاد فرانسه و انگلیس در همکاری های دفاعی است زیرا برای هر دو کشور اهمیت زیادی دارد. در خصوص سپر هسته ای فرانسه بر سر اروپا، باید بگویم که ناتو موفق ترین ائتلاف دفاعی، احتمالا در سراسر تاریخ، به شمار می آید که بعد از جنگ جهانی دوم، در برابر تهدیدهای مشترک علیه ما، خواه هسته ای باشد یا چیزی دیگر، در دفاع از اروپا بسیار موفق عمل کرده است.
وی ادامه داد در خصوص برگزیت هم یک مساله را خاطر نشان بشوم که ترزا می در همان ابتدای فرایند این را بیان کرد؛ تعهد انگلیس برای دفاع از امنیت اروپا بی قید و شرط است و نتیجه برگزیت هر چه که باشد، ما خواهیم بود و این مساله تغییری در مسئولیت ما برای صلح و امنیت در اروپا ایجاد نمی کند و این را بسیار بسیار جدی می گیریم. می خواهیم این تضمین را به همه دوستان و همسایگانمان در اروپا بدهیم، اینکه بنیان های اصلی اروپا همچنان به جای خود باقی می ماند.