به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی شورای شهر، بهاره آروین ، درباره اطلاعات حقوق، مزایا و سفرهای خارجی کارکنان و مدیران شهرداری که به تازگی روی وبسایت شفاف قرار گرفته است، گفت: مشخصات همه ۶۵ هزار و ۹۳۰ نفری که به نوعی از شهرداری حقوق تماموقت دریافت میکنند، روی این وبسایت قرار گرفته است. البته ممکن است این افراد استخدام رسمی شهرداری تهران نباشند، اما از آنجا که ذیل قراردادهای مختلف از شهرداری حقوق دریافت میکنند، اطلاعات آنها روی سایت شفاف آمده است.
وی با بیان اینکه مهمتر از اطلاعات و مشخصات کارکنان، حقوق و مزایای مدیران شهرداری است که براساس حکم آنها روی وبسایت شفاف قرار گرفته است، عنوان کرد: طبق مصوبه مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران و همچنین قانون برنامه ششم توسعه کشور، همه دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون خدمات کشوری مکلف شدهاند، حقوق مدیران خود را منتشر کنند که شهرداری تهران در این زمینه پیشگام شد و حقوق را براساس حکم مدیران منتشر کرد.
به گفته رییس کمیته شفافیت شورای شهر تهران آنچه اکنون منتشر شده حقوق و مزایای مستمر بر مبنای حکم است که این همه دریافتی مدیران نیست.
او تصریح کرد: در واقع مزایای غیرمستمر که شامل تعطیلکاری، اضافهکاری، پاداشهای ۶ ماهه و ... است، به حقوق پایه افراد افزوده میشود، اما از آنجا که این رقمها متغیر هستند و به صورت ماهیانه تغییر میکنند، نمیتوانستیم رقم ثابتی را منتشر کنیم.
وی افزود: توافق ما با معاونت منابع انسانی شهرداری تهران این است که پس از پایان سال، مجموع دریافتی سالانه مدیران محاسبه و متوسط مزایای غیرمستمر مدیران در یک سال نیز منتشر شود. این کار به ابتدای فروردین سال آتی موکول میشود. البته نظر معاونت منابع انسانی این است که براساس قانون برنامه ششم توسعه، حقوق باید برمبنای حکم منتشر شود. به هر حال ما این را در دستور کار داریم که طبق مصوبه مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران مجموع دریافتی کارکنان و مدیران شامل حقوق بهعلاوه مزایای غیرمستمر در سال آینده روی وبسایت شفاف قرار گیرد.
آروین با بیان اینکه اگر دریافتی افراد غیرقانونی باشد باید با آن برخورد کنیم، اظهار کرد: در مصوبه هم آمده بهویژه کسانی که چند جا به عنوان عضو هیات مدیره فعالیت میکنند، به جز موارد مصرّح در قانون نباید پولی بگیرند و از این جهت زمانی که مجموع دریافتیها مشخص شود، میتوان دریافتی آنان را با ضابطه چک کرد.
رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران با بیان اینکه یکی دیگر از دلایل انتشار اطلاعات و مشخصات کارکنان و مدیران شهرداری این است؛ مواردی که مصداق تعارض منافع هستند، کشف شوند، گفت: با انتشار این اطلاعات، اگر کسانی در شهرداری استخدام شوند که از بستگان مدیران ارشد شهرداری یا شورای شهر باشند، این نسبت و خویشاوندی با نظارت همگانی کشف شود.
وی افزود: همچنین اطلاعات سفرهای خارجی کارکنان و مدیران شهرداری تهران در دسترس عموم قرار گرفته است. این سفرها، سفرهای کاری مدیران است و شامل سفرهایی میشود که مجوز آنها از کمیته سفرهای خارجی شهرداری به عنوان سفر کاری صادر شده است. البته همه هزینههای این سفرها لزوما از منابع عمومی
شهرداری نبوده و در اطلاعات منتشرشده قید شده که محل تامین هزینهها چه بوده است.
آروین با بیان اینکه هدف ما از انتشار سفرهای خارجی مدیران نظارت همگانی بوده است، اظهار کرد: متاسفانه خیلی وقتها گفته میشود که روی قراردادهایی که با پیمانکاران بسته میشود، یک یا چند سفر خارجی هم پیشنهاد میشود که این کار تخلف و ممنوع است. سعی کردیم نظارت همگانی را فعال کنیم تا اعلام کنیم که کدام سفرهای خارجی مجوز داشتهاند و اگر مدیری در شهرداری به سفر کاری رفته که در این لیست قید نشده، تخلف کرده و موضوع باید مورد پیگیری قرار گیرد.
عضو شورای شهر تهران در ادامه گفت: کارکنان و مدیران شهرداری در سال ۹۷ در مجموع ۱۸ سفر خارجی داشتهاند که البته در برخی موارد ۲ یا ۳ نفر به عنوان همراه فرد در این سفر حضور داشتهاند.
وی تاکید کرد: برخی میگویند، تعداد سفرهای خارجی خیلی بیش از این است و قصد ما از انتشار این اطلاعات این است که با استفاده از پتانسیل نظارت همگانی تخلفات احتمالی در این زمینه را رصد کنیم.
رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران در ادامه گفت: مثل هر سازمان دیگری در شهرداری تهران هم بعضا سفرهای خارجی الزام پیدا میکند؛ بهویژه در زمانهایی که لازم است از تجربه کشورهای دیگر در مورد چگونگی حل مسائل شهری بهره گرفته شود یا حتی تفاهمنامههایی امضا شود تا این تبادل تجربه اتفاق بیفتد.
وی افزود: به عنوان مثال یکی از سفرهایی که سال گذشته انجام شد، در رابطه با تولید انرژی از زباله بود. در این راستا آقای نجفی، شهردار وقت به کشور کره جنوبی سفر و تفاهمنامهای را هم امضا کرد که اکنون به مرحله قرارداد رسیده است. علت این سفر پیشرفت و قابلیتهای آن کشور در این زمینه بود. همچنین ممکن است سفرهایی در زیرمجموعه شهرداری و در سطح کارشناسی انجام شده باشد.
آروین تاکید کرد: اتفاقا یکی از علتهای انتشار عمومی اطلاعات این است که نظارت همگانی قضاوت کند که سفر تا چه حد ضروری بوده و گزارش سفر به صورت ریز و کیفی ارائه شود تا مردم بتوانند قضاوت کنند، اما هدف اصلی این بوده که تعداد سفرها به حدی که لازم است، محدود و اگر سفرهایی خارج از قاعده در حال رخ دادن است، کشف شود.
وی با بیان اینکه میتوان گفت این تعداد سفر نسبت به سالهای گذشته کاهش خیلی زیادی داشته است، تصریح کرد: اگر به وبسایت شفاف مراجعه کنید، متوجه میشوید که تعداد سفرها در سال ۹۷ حدود یکسوم سال ۹۴ و ۹۵ شده که یکی از دلایل این امر این بوده که با توجه به وضعیت مالی شهرداری سعی شده سفرها به همان موارد ضروری محدود شوند.
آروین اضافه کرد: البته در این وبسایت سفرهای شخصی افراد منتشر نشده و سفرهای کاری که افراد طبق ماموریت و بنابر جایگاه کاری خود انجام دادهاند، منتشر شده است؛ چراکه سفرها حتما باید طبق ضابطه باشند تا از مصادیق تعارض منافع نباشند. بیش از اینکه بخواهیم روی ضرورت و تعداد سفرها مانور دهیم، این برایمان مهم است که این سفرها مصداق تعارض منافع نباشند؛ یعنی اینگونه نباشد که افراد طرف قرارداد با شهرداری و پیمانکاران این سفرهای خارجی را به عنوان یک نوع هدیه یا چیزی مثل این به مدیران مربوطه ارایه کرده باشند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است افراد، خانواده خود را در سفرهای کاری همراه خود ببرند، گفت: اگر چنین چیزی هم اتفاق بیفتد قطعا نمیتوانند از منابع عمومی برای این کار استفاده کنند.
آروین در این زمینه اضافه کرد: همراهان سفر و هزینه آن مشخص است. ما هزینه اولیه درج شده برای برخی از این سفرها را داریم و به محض آنکه بتوانیم دادهها را کامل و صحتسنجی کنیم، آنها را در اختیار عموم شهروندان نیز قرار خواهیم داد.
وی افزود: مانند اطلاعات قراردادهای کلان، بنا داریم در آینده و در جهت ارتقای کیفی اطلاعات، برخی آیتمهای دیگر را به مواردی که منتشر شده اضافه کنیم.