مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت از توزیع گوشت بر اساس فهرست یارانه بگیران خبرداد
وی درباره مکانیزم عرضه گفت: مقرر است فهرست یارانه بگیران از سازمان هدفمندی احصا و در سامانه تجارت داخلی بارگذاری شود، در این صورت فروشگاههایی که به این سامانه متصل هستند، میتوانند گوشت تنظیم بازاری را برای گروههای هدف عرضه کنند.
کلامی اضافه کرد: در این قالب جامعه هدف میتوانند از فروشگاههایی که پوز متصل به این سامانه را دارند، گوشت خریداری کنند.
وی افزود: از سوی دیگر پیش از این گوشت وارداتی در خرده فروشیها تکه میشد، اما در قالب جدید گوشت وارداتی چهار تکه میشود، یعنی هر شقه به دو تکه تقسیم میشود و عنوان گوشت تنظیم بازار و قیمت بر بستهها درج خواهد شد. به این ترتیب گوشت وارداتی در بستههای سه تا چهار کیلویی بسته بندی میشود تا مردم دچار اتلاف وقت برای خرید نشوند و صفها از میان برود.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار در پاسخ به این سئوال که گوشت تنظیم بازاری در این قالب در چه نقاطی توزیع میشود، گفت: اسامی واحدها اطلاع رسانی میشود و واحدهای عرضه کننده نیز مکلف به نصب بنر هستند.
کلامی تاکید کرد: البته تدابیری در خصوص بعد خانوار و ... نیز اندیشیده میشود و به زودی گوشتها در بستههای دو، دو کیلو و نیم، سه، سه کیلو و نیم و چهار کیلویی بسته بندی میشود و افراد با توجه به نیاز خود میتوانند این گوشت را خریداری کنند.
به گفته وی این شیوه تخصیص، سبد غذایی خانوارهایی که آسیب دیده اند را تامین میکند.
کلامی به مردم اطمینان داد، دولت با همه توان در حال تامین گوشت مورد نیاز کشور است و از این نظر نگرانی وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه پیشگیری از قاچاق از یک سو و واردات دام مولد برای افزایش ظرفیت تولید گوشت در کشور از سوی دیگر در حال پیگیری است، اضافه کرد: بر اساس اعلام متولی اصلی این مساله، وزیر جهاد کشاورزی، قیمت دام زنده باید در حدود ۲۴ هزار تومان باشد، اما افزایش نرخ ارز سبب شد قاچاق دام زنده تا ۴۴ هزار تومان در هر کیلو افزایش قیمت یابد.
کلامی ادامه داد: در عین حال شیطنت برخی را نباید نادیده گرفت چرا که در مرزها حتی دام زنده را تا کیلویی ۹۰ هزار تومان میخریدند که با هیچ منطق اقتصادی همخوانی نداشت.
به گفته این مقام مسئول، تدابیری جدی برای مبارزه با قاچاق اندیشیده شده است.
کلامی درباره تصمیمات اتخاذ شده برای تامین گوشت مصرف کنندگان عمده مانند دانشگاه ها، رستوران هاو البته کارخانههای سوسیس و کالباس گفت: به موجب مصوبه دولت، این واحدها باید نیاز خود را با ارز نیمایی وارد کنند تا تقاضایشان وارد بازار نشود، اما تا زمان اجرایی شدن این طرح، گوشت مورد نیاز این واحدها را تامین میکنیم البته قیمت عرضه گوشت به این واحدها بالاتر از قیمت گوشت تحویلی به خانوار است چرا که محصولات تولیدی این شرکتها و واحدها مشمول قیمت گذاری نیست.
وی درباره قیمت گوشت در طرح جدید افزود: قیمت گوشت در این طرح تغییر میکند و نرخها به زودی اعلام میشود.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت درباره عرضه گوشت از طریق اینترنت گفت: چنین موردی مصوبه ستاد تنظیم بازار نیست.