بهره برداری از مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خراسان شمالی ضمن تامین نیاز های مردم موجب توسعه و گاهی کاهش آسیب های اجتماعی هم می شود.
نرگس و فرهان نزدیک به 13 سال است که ازدواج کرده اند.
فرهان 37 ساله از آرزوهایش گفت : خودروی سواریش را 3 سال بعد از شروع زندگی اش خریده و یکسال است صاحب منزل شده.
نرگس هم آرزو داشته بهترین عروسی را برگزار کند و در کنار مادرش به سفر کربلا برود که به هردوی این ها دست یافته.
اما هم نرگس و هم فرهان یک آرزوی مشترک دارند که هنوز به آن نرسیده اند ، داشتن یک فرزند، خواسته آنهاست .
برای رسیدن به فرزند، ابتدا به پیشنهاد چند فامیل به یکی از روستاهای نزدیک آشخانه رفتند تا از رمال، سِحر بگیرند تا اجاقشان روشن شود اما جواب نگرفتند. بعد از آن چند بار به تهران رفتند و تحت درمان قرار گرفتند اما به علت بعد مسافت و سختی راه از میانه درمان انصراف دادند و الان در نوبت دریافت فرزند از بهزیستی هستند.
فرزند خواندگی یا طلاق ؟
سری به اداره کل بهزیستی استان زدم.
با سرپرست معاونت اجتماعی اداره کل بهزیستی استان هم کلام شدم.
او گفت : بیش از 200 زوج در خراسان شمالی در نوبت دریافت فرزند هستند اما چون شرایط نوزادان یا والدین با هم تناسب ندارد، میزان دریافت فرزند بسیار کمتراز درخواست هاست.
خانم زمانی فر با بیان اینکه اکثر زوجین متقاضی فرزندخواندگی تمام مراحل باردار شدن را گذرانده اند و 80 درصد آنان برای حفظ زندگی مشترک، متقاضی فرزندخواندگی می شوند گفت : این والدین پس از دریافت فرزند 6 ماه دوره آموزشی می گذرانند و مددکاران تا مدتی به این خانواده ها سر می زنند تا از رفاه کودک مطمئن شوند.
در تماس تلفنی با رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان بجنورد از تاثیر نازایی در ایجاد آسیب های اجتماعی پرسیدم .
رضا براتی زاده ناباروری یکی از زوجین را در ایجاد آسیب های اجتماعی همچون طلاق و خشونت اجتماعی تاثیر گذار دانست و گفت : حدود یک درصد طلاق ها به این موضوع ارتباط دارد.
وی با اشاره به اینکه خانم ها پس از مشخص شدن ناباروری مردان بیشتر متقاضی طلاق هستند گفت : همه افراد خواهان طلاق بویژه این نوع درخواست طلاق به مراکز مشاوره و مراکز درمانی ارجاع داده می شوند و اگر ناباروری کاملا مشخص شود صیغه طلاق جاری می شود.
بارقه های امید
15 بهمن 1397 است و در خلال طرح هایی که قرار است به مناسبت دهه مبارک فجر در بجنورد به بهره برداری برسد خبری خوش به گوش نرگس و فرهان رسید.
افتتاح مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خراسان شمالی...
دکتر شاهین فر گفت : در این مرکز که هزار و 500 متر زیر بنا دارد، فضا و تجهیزات نوینی در نظر گرفته شده و امکاناتی که برای رفاه بیماران و هتلینگ آن تامین شده سطح بالایی از خواسته های بیماران را تامین می کند و آسایش و آرامش را به آنان هدیه می دهد.
به گفته رئیس جهاد دانشگاهی استان تعرفه های در نظر گرفته شده برای این مرکز درمان ناباروری، دولتی است یعنی نسبت به بخش خصوصی بسیار ارزانتر بوده و از 2 تا 20 میلیون تومان فراتر نمی رود.
او با بیان اینکه تاکنون برای 5 نفر به طور مستقیم شغل ایجاد شده گفت: با تکمیل فازهای 2 و 3 این مرکز که به 5 تا 5 و نیم میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد حداقل 20 نفر به طور مستقیم به کار گرفته می شوند .
دکتر شاهین فر افزود : با همراهی دانشگاه علوم پزشکی بخش اعظمی از تجهیزات مورد نیاز تامین شد و همین امر موجب شده هزینه های ما تا حد بسیار زیادی کاهش یابد اما اگر این 5 میلیارد تومان به جهاد دانشگاهی تخصیص یابد در مدت 3 ماه فاز های دوم و سوم مرکز ناباروری را فعال می کنیم.
سراغ رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان رفتم .
آقای پارسی پور با ابراز خرسندی از تاسیس این مرکز در بجنورد گفت: به رغم کمبود تخصیص ها ، 280 میلیون تومان برای کمک به راه اندازی آن از اعتبارات مصوب امسال تخصیص دادیم و برای تکمیل فازهای بعدی با تشکیل کمیسیون ماده 23 و هماهنگی که با جهاد دانشگاهی خواهد شد هم در صدور مجوزها و هم در تامین اعتبار، مساعدت لازم را خواهیم داشت.
بر خط توسعه
رئیس جهاد دانشگاهی استان، آموزش پزشکی، توریست درمانی و حتی اصلاح و بهبود نژاد دام را از فواید تکمیل این مرکز دانست که بسیاری از نیاز های اساسی دانشگاهیان و مردم را تامین خواهد کرد.
شاهین فر گفت : بخشی از بیمارانی که از ترکمنستان به عنوان توریست درمانی وارد کشور می شوند گیر دلالان بخش خصوصی می افتند که آسیب های جبران ناپذیری را به این بخش وارد می کند .
وی با بیان اینکه 80 تا 90 هزار ترکمن در استان زندگی می کنند و این افراد به واسطه روابط فامیلی افرادی را در ترکمنستان می شناسند گفت : همین موضوع می تواند در ورود بهتر توریست در بخش درمان نازایی تاثیر گذار باشد .
راه ها باز است
در حال تهیه این گزارش بودم که رئیس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی از مدیرکل اوقاف و امور خیریه برای بازدید از مرکز درمان ناباروری بجنورد دعوت کرد، من هم همراهشان شدم .
در این بازدید، حجت الاسلام آسوده ، مدیرکل اوقاف خراسان شمالی از آمادگی برای ورود واقفان حوزه سلامت به این بخش خبر داد و گفت : انجمن یاوران وقف، هم برای تامین تجهیزات این مرکز و هم برای کمک به بیمارانی که توان مالی ندارند آستین ها را بالا خواهد زد و امیدواریم کمک بسزایی در این بخش انجام شود.
این یعنی گره گشایی برای فرهان و نرگس .
فرهان با شنیدن این خبرها گفت : دوباره برای درمان اقدام می کنم . در همین حال از نرگس پرسیدم ان شالله پس از درمان اسم فرزندت را چه می گذاری ؟
نرگس در حالی که اشک در چشمانش حلقه زده بود گفت : اگر پسر باشد امید و اگر دختر باشد آرزو
نویسنده : امین صادقی