طی چهل سال گذشته گام های بلندی در زمینه سازی برای نقش آفرینی بیشتر زنان در عرصه های اجتماعی برداشته شده است. برابر آمار موجود پیشرفت های چشمگیر زنان در عرصه های علمی دانشگاهی و پذیرش بار مسئولیت در دستگاه های مختلف نظام درخور توجه است.
پژوهش خبری صدا وسیما:احیای نقش و منزلت و هویت اسلامی ایرانی زنان و فراهم شدن زمینه های رشد فرهنگی، علمی، اجتماعی، سیاسی و مدیریتی بانوان از دستاوردهای انقلاب اسلامی است که البته در حصول آن سهم خود بانوان نیز اساسی و چشمگیر است. قانون اساسی جمهوری اسلامی که حاکم بر تمام قوانین و مقررات جاری کشور است، حمایت صریح خود را از شأن خانوادگی و اجتماعی زن ابراز کرده است که دلیل روشنی بر نگرش مثبت رهبران انقلاب اسلامی به خصوص نگرش مترقیانه فقهی و سیاسی امام راحل و تدوین کنندگان قانون اساسی به مسائل زنان است. می توان از خدمات متقابل زنان و انقلاب اسلامی سخن گفت. از طرفی سهم بانوان در پیروزی انقلاب اسلامی غیر قابل انکار است و در قانون اساسی نیز توجه به منزلت و حقوق زنان مورد توجه بوده است.
در عرصه مشارکت سیاسی اعم از مشارکت در عرصه های مردمی و راهپیمایی ها و یا مشارکت در انتخابات سهم زنان همپای مردان قابل توجه بوده است. طی چهل سال گذشته گام های بلندی در زمینه سازی برای نقش آفرینی بیشتر زنان در عرصه های اجتماعی برداشته شده است. برابر آمار موجود پیشرفت های چشمگیر زنان در عرصه های علمی دانشگاهی و پذیرش بار مسئولیت در دستگاه های مختلف نظام درخور توجه است. هرچند باید اذعان کرد ظرفیت-ها و توانمندی های زنان فرهیخته و توانمند در عرصه های مدیریتی و سیاسی بسیار بیش از وضع موجود است و انتظار می رود در دهه پنجم انقلاب اسلامی این وضع جبران شود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // حسن مجیدی