رئیس کانون صرافان از تشکیل کارگروه مشترک ارزی با کشورهای همسایه خبر داد
وی افزود: صرافان کشور ما و کشورهای همسایه دهها سال است که به صورت پراکنده و شخصی با یکدیگر کار میکنند و ما به دنبال ساماندهی ارتباطات بین صرافیهای داخل و خارج کشور هستیم تا بتوانیم در یک قالب ساختاری این تبادلات را انجام دهیم.
ترکاشوند گفت: با توجه به مشکلاتی که برای کشورهایی همچون عراق و افغانستان در جابجایی مالی و ارزی به وجود آمده میتوانیم با تشکیل این کارگروههای مشترک مشکلات موجود را رفع کنیم.
رئیس کانون صرافان با اشاره به اینکه ما یکی از کشورهای پرهمسایه جهان هستیم، گفت: از فواید تشکیل این کارگروهها برای کشور ما این است که تمام فعالیت کشورهای دیگر در کشور ما شفاف میشود و افراد شخصی و دلالها نمیتوانند با این کشورها کار کنند بلکه باید تبادلات پولی و ارزی فقط با صرافیها باشد و به این صورت گردش ریالی ما شفاف میشود.
ترکاشوند افزود: تجار ما که با عراق همکاری میکردند برای جا به جایی پول خودشان با مشکلات زیادی روبرو بودند که با تشکیل این کارگروهها مشکلات آنها رفع میشود.
وی گفت: همچنین کارگرهای افغانی که در کشور ما کار میکنند برای انتقال حقوق و دستمزد خود با مشکل روبرو هستند و این حقوق و دستمزد را از مبادی غیررسمی منتقل میکنند و مشکلات آنها نیز با تشکیل این کارگروههای مشترک برطرف میشود.
مقدمات بازار متشکل ارزی آماده شده است
رئیس کانون صرافان درباره بازار متشکل ارزی گفت: مقدمات تشکیل بازار متشکل ارزی آماده شده، اما کارهای حقوقی آن هنوز انجام نشده است.
وی افزود: از کارهای مقدماتی مشخص شدن اعضای هیئت مدیره است که شامل کانون صرافان ایران، کانون بانکهای خصوصی، شورای بانکهای دولتی، انفورماتیک بانک مرکزی و فرابورس است.
ترکاشوند گفت: در صورتی که بازار متشکل ارزی هر چه زودتر ثبت شود و میزان سپرده آن معلوم شود، راه اندازی خواهد شد.
وی افزود: امیدوار بودیم در دهه فجر این بازار را راه اندازی کنیم، اما موانع اداری روند راه اندازی آن را طولانی کرد.