آبرسانی به بیش از 2 هزار و 300 روستا ، آن هم در استانی نیمه بیابانی و تقریبا خشک مانند کرمان ، یکی از صدها دستاورد بزرگی است که می توان برای انقلاب اسلامی مردم ایران برشمرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کرمان، آقای نصرالهی استاد دانشگاه و از پیشکسوتان انقلاب می گوید یکی از مهمترین تاثیرات
آقای مرتضوی دبیر بازنشسته تاریخ در رفسنجان هم می گوید: انقلاب مردم ایران ریشه های متعددی داشت که یکی از آنها نارضایتی مردم از بی توجهی رژیم پهلوی به وضع عمران و آبادی روستاها و بی اعتنایی به تامین نیازهای اولیه زندگی روستائیان بود که باعث تخریب اقتصاد روستا و شکل گیری مهاجرت روستائیان به شهرها شد.
شاید به علت همین کم توجهی به روستاها بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، یکی از اولین اقدامات نظام اسلامی، توجه به عمران و آبادی روستاها بود که در قالب جهاد سازندگی شکل گرفت ، یکی از ماموریتهای اصلی که جوانان انقلابی در قالب جهاد سازندگی دنبال کردند ساماندهی به وضع آب آشامیدنی در روستاها بود. به طوری که ظرف 10 سال تعداد روستاهای برخوردار
تلاش برای بهبود وضع آب اشامیدنی در روستاها از سال 1374 و با تشکیل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان شکل منسجم تری پیدا کرد و آمارهای این شرکت حاکیست تا سال 1377 یعنی در بیست سالگی انقلاب ، تعداد روستاهای دارای آب آشامیدنی سالم در استان کرمان به مرز 1300 روستا نزدیک شد.
مرداد 1381 ، تحولی دیگر در بحث آبرسانی روستایی بود و با پیوستن شرکت های آب و فاضلاب روستایی به زیرمجموعه های وزارت نیرو ، روند هماهنگی با شرکت های آب منطقه ای برای تامین آب آشامیدنی و سالم برای روستائیان ، سرعت بیشتری پیدا کرد. این همه تلاش و جهاد ، سبب شد تعداد روستاهای دارای شبکه آبرسانی، سال به سال افزایش یابد به طوری که امسال تعداد روستاهای برخوردار از آب در استان کرمان به بیش از دو هزار و
آقای معصومی از فعالان قدیمی جهاد سازندگی می گوید این همه پیشرفت به آسانی به دست نیامد و دراین مدت ، مشکلات زیادی ، روند رسیدگی به وضع آب در روستاها را دچار اشکال و کندی کرد.
وی می افزاید: یکی از مهمترین مشکلات کمبود اعتبار بود که به خصوص در دهه 60 و بعد از شروع جنگ تحمیلی خود را نشان داد ولی با وجود این مشکلات ، فقط در همین دهه 60 تعداد روستاهای دارای شبکه آب آشامیدنی حدود 900 درصد افزایش یافت.
آقای عبدیان معاون فنی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان هم می گوید خشکسالی ، پدیده ای است که بحث آبرسانی به روستاها را خیلی تحت تاثیر قرار داد و همکاران ما را اذیت کرد. وی می افزاید: از اوایل دهه 80 تا به امروز ، خشکسالی سایه خود را از سر استان کرمان کم نکرده
آقای رشیدی می افزاید با تخصیص این اعتبار ، کار ساخت دهها مجتمع آبرسانی روستایی به صورت ضربتی آغاز شد و مدیران و کارشناسان و پیمانکاران شرکت آب و فاضلاب روستایی شب و روز تلاش کردند تا با طراحی ده ها مجتمع آبرسانی روستایی و احداث هزاران کیلومتر خط لوله جدید ، آب سالم و پایدار را به
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان می افزاید خدا را شاکریم که در آغاز چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی با تلاش مدیران ، پیمانکاران و کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان تعداد روستاهای بهره مند از آب سالم و بهداشتی از 75 روستا در سال 57 به 2327 روستا رسیده است.
آقای عبدیان معاون فنی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان هم توضیح می دهد که در چهل سال گذشته ، طول لوله گذاری شبکه آب روستایی در استان کرمان از 650 کیلومتر به 17 هزار و 264 کیلومتر رسیده است که افزایشی تقریبا 3 هزار درصدی را نشان می دهد.
به گفته وی در این مدت حجم مخازن ذخیره سازی آب برای روستائیان از 15 هزار مترمکعب به 260 هزار و 575 مترمکعب رسیده است که افزایشی 1700 درصدی را نشان
آقای رشیدی هم با تاکید براینکه هم اکنون 268 هزار و 375 خانوار روستایی در استان کرمان جزو مشترکین شرکت آب و فاضلاب روستایی استان هستند گفت: به زودی و تا اوایل اسفند ، 45 روستای دیگر در شهرستان های جنوبی استان کرمان به جمع مشترکان شبکه های آبرسانی روستایی خواهند پیوست .
وی افزود: برای جنوب استان برنامه های ضربتی دیگری هم در دست اجرا است و در اوایل اسفند با حضور مسئولان کشوری ، کار احداث 8 مجتمع جدید آبرسانی روستایی در شهرستان های جنوبی استان آغاز خواهد شد.