چشم هایش چندان سویی ندارد، اما ذهنش هنوز یاری می کند می گوید: کاش من هم می توانستم بخوانم...
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، نسیمی از بادهای معروف زمستانه از روی نخلستان می گذرد آرام و بی صدا، برخلاف آن روزها که هر صدایی دل ها را می لرزاند، روزهای جنگ و توپ و تانک.
دختر جوان دستان چروکیده و ترک خورده پیرزن را گرفته و آرام آرام پیش می برد تا روی تخته سنگ کنار مزرعه بنشیند.
چشم هایش چندان سویی ندارد، اما ذهنش هنوز یاری می کند می گوید: کاش من هم می توانستم بخوانم...
با شنیدن این جمله و دیدن سن و سالش سخت نبود فهمیدن اینکه اُمِ زهرا هم قربانی دوران پیش از انقلاب است آن روزها که تحصیل آن قدر ها هم آسان نبود.
چشم به دوردستها می دوزد، به نوه اش که به میانه کاری های نخلستان رسیدگی می کند و حالا دانشجوست و می گوید: کاش آن روزها ما هم مدرسه داشتیم، امروز در هر روستایی دبستان و دبیرستان هست.
راست می گفت: پیش از انقلاب فقط دانشگاه نفت در آبادان فعال بود که البته افراد خاص را می پذیرفت اما حالا در مسیر نخبه پروری و توسعه علم ، در آبادان و خرمشهر 12 دانشگاه و 123 رشته وجود دارد و 14 هزار و 454 دانشجو در دانشگاههای مختلف مشغول تحصیلند.
تقارن بهمن و انقلاب 40 ساله مرا به خیلی جاها برد، به پیشرفتهایی که نداشتیم و بعد از جنگ ویران کننده برای بدست آوردنش تلاش کردیم.
در گذشته آبادان را به شهر اولین ها و خرمشهر را به بندر و کار و رونق اقتصادی می شناختند...
اما آنان که این دو شهر را برای ورود استعمار و وابستگی به خود ساختند ... همین که وزش باد برخاسته از اراده انقلابی ملت ایران را در سال 57 مخالف منافغ خود دیدند، با جنگی تمام عیار این دوشهر را ویرانه به جمهوری اسلامی ایران تحویل دادند و شد آنچه که همه می دانند...
در این سالها ...
اما مردم آفتاب دیده این سرزمین ، به "بود"های شهرشان اکتفا نکردند و دفاع را از جغرافیای مرز و خاک ، به جغرافیای علم ، توسعه و آبادانی گره زدند.
نفت و صنعت
صلبوخی مدیر شهرکهای صنعتی منطقه آزاد اروند می گوید: پیش از انقلاب ، تنها 6 واحد صنعتی در منطقه فعالیت داشت؛ این در حالیست که امروز 93 واحد فعال حدود ۱۷۰ نوع محصول مختلف در آبادان ؛ و 33 واحد در خرمشهر در چرخه اقتصاد تولید می کنند. ساخت پالایشگاه و تولید انواع قطعات کلیدی در دوره های تحریم اقتصادی و صنعتی از افتخارات صنعتی 40ساله است.
کشاورزی، شیلات، آبزی پروری
شهیب زاده مدیر جهاد کشاورزی آبادان، هم از تخصص خود می گوید و اینکه در بخش کشاورزی با دانش بومی از کشاورزی سنتی به مدرن رو آوردیم و هم اکنون بیش از ۸۵۰۰ بهره بردار درزمین های این دو شهر مرزی فعالیت دارند... جالبه بدونید که اگر آبزی پروری را جز کشاورزی بدانیم امروزه بیش از 30 کارخانه، کارِ فرآوری صنعت دریایی را انجام می دهند که در دوره قبل ردی از این فعالیت ها نبود.
پزشکی و سلامت
رییس دانشکده علوم پزشکی آبادان به کاهش شاخص مرگ نوزادان به 6.7 در هزار موالید زنده در تابستان سال97،و افزایش تعداد تخت بستری در بیمارستانهای منطقه به 763 تخت در سال97 اشاره می کند...
سلیمانی می افزاید: تاسیس44 خانه بهداشت روستایی،23مرکز خدمات جامع سلامت شهری ،راه اندازی 2مرکز تصویر بردار MRI ،راه اندازی بیمارستان اروندکنار،راه اندازی مرکز پزشکی هسته ای،احداث مرکز غربالگری سرطان،راه اندازی مرکز قلب شهرستان خرمشهر بخش کوچکی از طرح سلامت است.
موضوعی که امِ زهرا نیز در صحبتهایش به آن اشاره داشت و اینکه آن قدیم ها تنها پزشکان هندی و فیلیپینی مردم منطقه را درمان می کردند و حتی فرزند اول و دومش را پزشکی فیلیپینی متولد کرده است.
صادرات و تجارت
موسوی معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد اروند با گریزی به سالهاي 56 و 57 که صادرات غير نفتي ايران تنها درصد اندکی از سهم صادرات کشور را تشکیل می داد ، می گوید: بعد از انقلاب صادرات غير نفتي رشد100 درصدی داشته است که فقط در 9 ماه سال 97 حدودپنج میلیارد و 500 میلیون دلار کالا از آبادان و خرمشهر صادر شد.
طرح غدیر:
تشنه می شود، ام زهرا کمی آب می نوشد در همان زلال آب خیره می ماند و می گوید: همین آخری ها برایمان آب آشامیدنی مهیا کردند.
راست می گفت: با تغییر شرایط آب و هوایی و کاهش کیفیت آب رودخانه های کارون و بهمنشیر، شوری آب یکی از چالش های جدی شهرهای آبادان و خرمشهرشد...
به گفته معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان دولت از دهه 80 طرح بزرگ و ملی آبرسانی غدیر به آبادان و خرمشهر را کلید زده بود اما وجود بیش از 400 مانع موجود در مسیر پروژه اجرای طرح را با تاخیر روبرو کرد.
صابر علیدادی، بهره برداری از این طرح در تیر ماه 97 و انتقال آب از سرشاخه های سد کرخه به آبادان و خرمشهر را ارمغان انقلاب اسلامی و هنر دست متخصصان و مهندسان توانمند انقلابی می داند.
خورشید در حال غروب است و کار در مزرعه رو به پایان؛ امِ زهرا دستان یخ زده نوه اش را می گیرد و با هم به خانه باز می گردند؛ در کنار بخاری گرم روی صندلی می نشیند و به آن روزها فکر می کند، آن سالها خبری از این گرمای دلپذیری نبود ، حالا تقریبا تمام روستاهای آبادان و خرمشهر از نعمت گاز بهره مند شده اند.
ام زهرا آرد و الک را می آورد و دست به کار می شود او می خواهد فردا که به کلاس نهضت سواد آموزی می رود ، کام همکلاسی هایش را به یمن شکوه چهل سالگی انقلاب اسلامی شیرین کند.
خدیجه تقیان