بیش از ۳ هزار و 800 نفر در صنایع تبدیلی استان مرکزی مشغول به فعالیت می باشند.
باجلان افزود: همچنین تعداد ۳۶۹ جواز تأسیس این صنایع با سرمایهگذاری 12 هزار میلیارد ریال صادر گردیده است که از ۵ تا ۹۰ درصد این واحد ها پیشرفت فیزیکی داشته اند.
وی گفت: محصولات صنایع تبدیلی استان در چهار گروه باغی، زراعی، دامی و شیلاتی تولید میشود که بیشتر واحد های دارای پروانه بهرهبرداری در اراک با 45 واحد، زرندیه 43، خمین 40 ، ساوه 32، شازند17، دلیجان 10، کمیجان 10، آشتیان 7، خنداب 6، محلات 7، تفرش 4، فراهان 3 واحد واقع شده اند.
مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: آینده صنایع تبدیلی استان فرآوری محصولات کشاورزی مازاد استان ازجمله انگور و میوهجات است که 6 واحد فرآوردههای انگور( کشمش، شیره و ...) با ظرفیت 5 هزار و 690 تن در استان فعال است که هدفگذاری برای فرآوری بیشتر انجامشده است.
صنایع تبدیلی بخش کشاورزی مجموعه فعالیتهای صنعتی است که با فرآوری محصولات کشاورزی از طریق تغییرات فیزیکی، شیمیایی، ذخیره سازی، بسته بندی و توزیع؛ به تبدیل و نگهداری آنها کمک می کند.
صنایع تبدیلی حلقه تکمیل کننده زنجیره تولید در بخش کشاورزی است که ایجاد ارزش افزوده بالا، افزایش صادرات غیرنفتی، کاهش ضایعات و توسعه اشتغال پایدار و کاهش ریسک تولید را در پی دارد.
استان مرکزی در حوزه کشاورزی علاوه بر تامین نیاز کشور با صادرات 2 هزار و ۸۰۰تن از محصولات، بیش از 84 میلیون دلار درآمد ارزی برای کشور به ارمغان آورده است.