سرپرست تیم کاوش باستانشناسی تپه تاریخی بزرودپی از کشف اسکلت دختر بچهای ۵ هزار ساله در تپههای باستانی این منطقه خبر داد
وی با بیان اینکه شهرستان بابل از لحاظ تخریب و تجاوز آثار تاریخی در رتبه اول مازندران قرار دارد گفت: ما در معرض انتقال زمین سوخته به نسلهای بعدی هستیم و در منطقه هفتتپه ۴۰۰ تا ۵۰۰ حفاری غیرمجاز صورت گرفته که نیاز است در آن قسمت امنیت حفظ آثار تاریخی برقرار شود.
فاضلی افزود: بسیاری از محوطههای تاریخی در بابل ثبت میراث فرهنگی نشده، اما با پیگیریهای صورت گرفته در حدود ۲ هکتار از تپه باستانی بزرودپی بابل ثبت میراث فرهنگی شده است.
وی با ابراز تأسف از نبود آزمایشگاههای تخصصی میراثفرهنگی در کشور گفت: حدود ۵۰ میلیون تومان هزینه آزمایش باستانشناسی این منطقه برای ارسال به آلمان، انگلستان و لهستان خواهد شد و در حدود ۶ ماه نیز اعلام پاسخ آزمایشها به طول میانجامد.
سرپرست تیم کاوش باستانشناسی تپه تاریخی بزرودپی بابل با بیان اینکه در نظر داریم در یک برنامه ۵ ساله این محوطه تبدیل به سایت موزه شود، افزود: به دنبال حضور تیم بینالمللی باستانشناسی در این منطقه هستیم تا این نقطه به مدرسه باستانشناسی تبدیل شود.
فاضلی با بیان اینکه تپههای تاریخی بابل زیر تیغ طرحهای عمرانی قرار گرفته است، گفت: متأسفانه به رغم اعتراضات ما و به دستور استاندار وقت، عملیات عمرانی در این مناطق انجام گرفت که سبب تخریب بخشی از این تپه تاریخی شد.
وی افزود: شهرداری و شورایشهر خوشرودپی نیز درصدد اجرای پارک در این مکان بودند که با پیگیری تیم باستان شناسی و رئیسکل دادگستری استان مازندران جلوی این طرح گرفته شد.
سرپرست تیم کاوش باستانشناسی تپه تاریخی بزرودپی بابل با تأکید بر اینکه بیش از ۱۲۰ پایگاه میراث فرهنگی در کشور داریم که اماکن تاریخی را تحت نظر خود دارند، گفت: برنامه ما این است که در بابل پایگاه بینالمللی میراثفرهنگی ایجاد کنیم تا حضور باستانشناسان بینالمللی در این شهرستان تقویت شود.