به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ شبکه تلویزیونی بلومبرگ اعلام کرد عربستان سعودی به دنبال سرمایه گذاری بیشتر در بخش فن آوری در آمریکاست. اقدامات عربستان به دنبال اقدامات قطر و امارات صورت می گیرد. بنیاد سرمایه گذاری عربستان اخیرا سرمایه گذاری هایی قابل توجه در بخش فن آوری آمریکا از جمله اوبر و تسلا داشته است. این اقدام پس از آن صورت می گیرد که عربستان سعودی در ماههای اخیر با محکومیت های بین المللی به علت قتل جمال خاشقجی در کنسولگری خود در استانبول روبرو بوده است.
«نویالا او کانر» رییس اجرایی مرکز دموکراسی و فن آوری گفت: این، بازار خوبی برای سعودی ها است.آنها سرمایه گذاری های زیادی در بخش فن آوری و در بخش های دیگر آمریکا انجام می دهند.البته نگرانی های ما به موضوع ارزش ها بازمی گردد.اقدامات آنها با سرمایه گذاری های آنها در تضاد است.ما اخیرا شاهد حمایت دولت عربستان از تولید نوعی نرم افزار در عربستان هستیم که در آن افراد می توانند زنان و دیگر وابستگان خود را ردیابی کنند.این نگران کننده است.این برخلاف ارزشهای دموکراتیک ما از جمله آزادی افراد است.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید آیا با سرمایه گذاری عربستان در این شرکتها آنها دچار تغییر خواهند شد؛گفت اینکه شرکت های فن آوری در آمریکا با کشورهای دیگر رابطه داشته باشند و تاثیرات این رابطه همیشه مورد بحث بوده است.این موضوع همچنین به موضوع تفاوت فرهنگ ها برمی گردد. اینترنت سبب شده است که شرکت های آمریکایی از طریق آن ارزشهای دموکراتیک خود را صادر کنند.این در برخی از موارد برخلاف ارزشهای کشورها و شرکت های دیگر است.ما بحث ها و گفتگوهایی درباره شرکت های عربستان سعودی و چینی و چگونگی اداره و استفاده آنها از فن آوری را داشته ایم.
اوکانر در پاسخ به این سوال که به نظر شما روابط عربستان در بخش سرمایه گذاری چگونه پیش خواهد رفت.برخی می گویند که شاید این روابط قطع شود؛گفت به نظرم پیش بینی این موضوع کار دشواری است.معتقدم که بحث ها درباره نوع محصولات و خدماتی که این شرکت ها در رابطه با ارزش ها و اصول دموکراتیک ارائه می دهند ادامه پیدا خواهد کرد.از طرف دیگر کارکنان شرکت های فن آوری اطلاعات و دیگر نهادهای مدنی این موضوع را زیر نظر دارند. ما تازه شاهد بحث های زیادی در آمریکا و در سراسر جهان در رابطه با این موضوع هستیم.این آخرین بار نخواهد بود.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید نظرسنجی ها نشان می دهد که فیس بوک کمترین اعتماد را در بین کاربران رسانه های اجتماعی به خود اختصاص داده است.در این وضعیت شاهد افزایش اعتماد به آمازون و گوگل هستیم.ارزیابی شما چیست؛ گفت به نظرم این موضوع تکان دهنده ای است.به نظرم ما با موضوع اطلاعات شخصی افراد نه تنها در بخش فن آوری اطلاعات بلکه در بیشتر بخش ها روبرو هستیم.این موضوع سبب ایجاد میزان محبوبیت در بیشتر بخش ها شده است.به نظرم ما باید قانون جامعی درباره محرمانه ماندن اطلاعات شخصی افراد در آمریکا داشته باشیم تا ما را به وضعیت پیشین در زمینه محرمانه بودن اطلاعات شخصی افراد در سطح جهان برساند.
وی افزود به نظرم افراد زیادی در آمریکا خواهان قانونی جامع در رابطه با محرمانه ماندن اطلاعات شخصی افراد هستند و بسیاری از افراد می خواهند که از این خدمات به روشی موثر استفاده کنند.