معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی کشور: لایحه مدیریت شهری پس از بحث در دولت برای اصلاح به وزارت کشور ارسال شد
جمالینژاد با تسلیت حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان، درباره حوزه وزارت کشور گفت: وزارت کشور در دو عرصه فعالیت میکند. یکی معاونت عمرانی که پروژههای عمرانی را پیگیری میکنند و دیگری سازمان شهرداری و دهیاریهاست.
وی افزود: طبق ماده ۶۲ شهرداری، حمایت و نظارت بر شهرداریها کار سنگینی است، نکتهای که سازمان شهرداری و دهیاریها اقدامات ارزشمندی انجام دادند در بحث لوایح آسیب شناسی شهرها و کلان شهرها است؛ اداره کلان شهرها بسیار پیچیده است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی گفت: در کل ۸ سند را تهیه کرده ایم که مصوب شده است، ۲ مصوبه در حال بررسی است و این اسناد شامل اسناد فضای سبز و پسماند، محصولات کشاورزی، مدیریت کلان شهرها و سند کلان شهرها است.
وی افزود: لوایحی که در دولت مصوب شده، لایحه اداری و استخدامی شهرداری هاست که این مصوبات شامل هزینههای شهرداریها و دهیاری هاست، درسال ۱۳۶۲ مقرر شد که طی ۶ ماه لایحهای مصوب شود تا شهرداریها خودکفا شده و نافشان از کمک دولت بریده شود، اما از آن سال تا امسال تصویب این لایحه به طول انجامید که اخیرا این لایحه به مجلس فرستاده شد.
وی گفت: اکنون یک سری لوایح داریم:اول مدیریت شهری بوده که این لایحه پس از بحث در دولت باز به وزارت کشور فرستاده شد که اصلاح شود، که در تلاش اصلاح آن هستیم. دوم لایحه اصلاح قوانین شورا و انتخاب شهرداران، سوم لایحه دهیاران است.
تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا از دستاوردهای مهم پس از انقلاب
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، تشکیل کمیسیون خاص امور کلان شهر تهران و سایر کلانشهرهای دولت و تدوین چند سند آسیب شناسی و لوایح مرتبط با شهرداریها را از دستاوردهای مهم مدیریت شهری پس از پیروز انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد.
جمالی نژاد افزود: در دولت یازدهم برای نخستین بار به منظور حمایت از شهرداریها و شورایها و ارزیابی دقیق مسایل و مشکلات شهرداریها و مدیریت شهری، کمیسیون خاص امور کلان شهر تهران و سایر کلانشهرهای دولت به ریاست وزیر محترم کشور تشکیل شد.
وی تهیه هشت اسناد آسیب شناسی شهرداریها در موضوعات وظیفهای آنها از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با همکاری شهرداریها و دستگاههای اجرائی ذیربط را از جمله اقدامات مهم این کمیسیون عنوان کرد و گفت: اسناد آسیب شناسی کلانشهرها در حوزههای آتش نشانی و امور ایمنی، مدیریت فضای سبز شهری، مدیریت پسماند، حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری، مدیریت بحران شهری، میادین میوه و تره بار، ساماندهی مشاغل، اصناف و فعالیتهای شهری و آیین نامه مربوط به آن و اقدامات فرهنگی، اجتماعی شهرداریها به تصویب کمیسیون خاص امور کلانشهر تهران و سایر کلانشهرهای دولت رسید و در قالب مصوبه هیات دولت به دستگاهها ابلاغ شد و دو سند شهرسازی و مالی و درآمدی شهرداریها در حال بررسی است.
جمالی نژاد افزود: پس از تشکیل کمیسیون خاص امور کلان شهر تهران و سایر کلانشهرهای دولت، لایحه درآمدهای پایدار شهرداریها و دهیاریها پس از بیش از سی سال تهیه و امسال برای تصویب تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و لایحههای مدیریت شهری، شوراها، دهیاریها، مدیریت یکپارچه ایمنی شهر و روستا و ساماندهی مدیریت پسماندهای عادی در کلان شهرها و استانهای ساحلی با مشارکت بخش خصوصی در کمیسیونهای تخصصی دولت در حال بررسی و نهایی شدن است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، تشکیل شوراهای اسلامی در شهرها و روستاهای کشور در اجرای اصول قانون اساسی و با هدف جلب مشارکت مردم در اداره امور کشور، که تاکنون پنج دوره آن با انجام انتخابات سراسری انجام شده است از مهمترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در خصوص اداره امور مردم توسط مردم برشمرد و گفت: در حال حاضر حدود ۱۳۰ هزار نفر در شوراهای اسلامی شهر و روستا عضویت دارند.
وی افزود: تا سال ۱۳۵۷ در مجموع ۴۸۳ شهرداری در کشور ایجاد شده بود، که اکنون با تشکیل شورایهای اسلامی شهرها روند برنامه ریزی و سیاستگذاری شهری به نمایندگان مردم واگذار شده است و پس از انقلاب ۷۹۳ شهرداری تاسیس که به این ترتیب ۱۲۷۶ سازمان شهرداری در شهرهای سراسر کشور نیز تشکیل شده که به مردم خدمت رسانی میکنند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور تشکیل ۳۷ هزارو ۴۸ دهیاری و خدمت رسانی آنان به ۹۴ درصد جمعیت روستایی کشور را ازدیگر دستاوردهای مهم مدیریت روستایی کشور پس از پیروزی انقلاب ذکر نمود و گفت: بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان اعتبارات به دهیاریها از سال ۱۳۸۲ تاکنون پرداخت شده که ۸۲ درصد این اعتبار در دولتهای یازدهم و دوازدهم اختصاص یافته است.
جمالی نژاد، حضور پر رنگ زنان در عرصههای مدیریت شهری و روستایی کشور را از دستاورهای ارزشمند انقلاب اسلامی دانست و گفت: در حال حاضر ۲ هزار ۵۷۶ دهیار زن درکشور داریم و بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از اعضای شوراهای شهر و روستا هستند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در بخش دیگری از این نشست خبری با بیان اینکه برنامه احداث قطارشهری در هشت کلان شهر در حال انجام میباشد، بهره برداری از ۲۹۵ کیلومتر مترو در تهران و چهارکلانشهر را از دستاوردهای مهم مدیریت شهری پس از پیروز انقلاب عنوان نمود.