نوسان قیمت گوشت قرمز و مرغ چند هفته ای است که شهروندان خوزستانی را دچار نگرانی کرده تا جایی که در برخی مواقع این گوشتها به سختی در بازار یافت میشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خوزستان ،شهروندان اهوازی میگویند مسئولان از نرخ مصوب مرغ خبر میدهند، اما این نرخ حتی یک روز هم ثبات ندارد و مدام تغییر و سیر صعودی طی میکند.
با وجودی که مسوولان بخش بازرگانی و کشاورزی استان از اجرای طرحهای ویژه برای عرضه مواد پروتئینی و تنظیم بازار خبر می دهند اما در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت این مواد پروتئینی و نبود نظارت کافی در بازار استان هستیم .
آنطور که معاون امور دام سازمان جهاد كشاورزي خوزستان می گوید: یکی از سیاست ها برای تنظیم بازار و کاهش قیمت گوشت قرمز، واردات گوشت گوسفندی گرم و سرد بوده است که متاسفانه گوشت سرد به علت ذایقه محلی، زیاد مورد استقبال خوزستانی ها نیست.
مشکور زاده گفت: هم اکنون به صورت هفتگی گوشت گوسفندی گرم از آسیای میانه و استرالیا و گوشت منجمد از برزیل وارد می شود تا بازار را بتوانیم کنترل کنیم.
فعالان این بازار و بسیاری از فروشندگان در سطح استان معتقدند این افزایش قیمت در حالی صورت می گیرد که افزایش صادرات دام زنده به کشورهای عربی مانند عراق موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت گوشت گوسفندی در خوزستان شده است.
البرز کریمی مدیرعامل کشتارگاه صنعتی اهواز ، قاچاق دام و اثرگذاری دلالان را علت های اصلی گرانی گوشت قرمز در خوزستان بیان می کند و می گوید: در ماه های اخیر قاچاق دام از مرزهای کشور و استان سبب نوسانات قابل ملاحظه ، در قیمت انواع گوشت قرمز در بازار شده است.
مصطفی کنارکوهی مدیرکل شبکه دامپزشکی خوزستان هم با تایید رابطه قاچاق گوشت و قیمت آن در داخل می گوید افزایش غیرمنطقی گوشت قرمز در استان خوزستان به خصوص کلانشهر اهواز ، سبب کاهش مصرف مواد پروتئینی در میان شهروندان شده که موجب نگرانی است.
مدیرکل هماهنگی اقتصادی استانداری خوزستان علت دیگری را برای نابسامانی بازار گوشت مطرح می کند و می گوید : گاهی مشاهده شده گوشت منجمد خارج از شبکه توزیع میشود که همین امر هم در تنظیم قیمت بازار تاثیر گذار است که با رصد، پیگیری و انسداد کانالهای توزیع، باز هم توزیع گوشت خارج از شبکه متوقف نمیشود.
بن عباس با اشاره به دلالانی که در سطح شهر گوشت منجمد وارداتی و گوشت گرم وارداتی را مبادله میکنند، می گوید : وضع موجود قابل قبول نیست، سرعت در توزیع بسیار پایین است و باری که میرسد به صورت کامل توزیع نمیشود.
او به کاهش12 درصدی عرضه مرغ در سطح استان نسبت به مدت مشابه سال قبل، اشاره ای می کند و می گوید: باید تا پایان سال 97 گوشت قرمز حداقل به مقدار سه هزارو 500تن و مرغ به مقدار 5 هزار و 500 تن در سطح استان توزیع شود و نباید با کاهش عرضه مواجه شویم.
یکی از نهاد های متولی تامین گوشت و مرغ ، شرکت پشتیبانی امور دام خوزستان است.هادی سلامات مدیرکل این شرکت میگوید: توزیع مرغ منجمد از محل تولیدات داخلی روزانه صورت میگیرد و از اول امسال تا الان حدود 3 هزارو 600 تن مرغ منجمد در خوزستان توزیع شده است و با توجه به قیمت مرغ در بازار، توزیع این نوع مرغ فعلا ادامه خواهد داشت.
نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه سالانه 900 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید میشود، میگوید: این میزان تولید 80 درصد از نیاز کشور را تامین میکند به همین دلیل صادرات دام زنده به سایر کشورها موجب آسیب دیدن بازار داخلی میشود.
عباس پاپیزاده میافزاید: در ماههای اخیر شاهد افزایش صادرات گوشت قرمز بودهایم. این افزایش صادرات به دلیل افزایش تولید گوشت قرمز در داخل نبوده و نوسانات نرخ ارز در این زمینه موثر بوده است.
وی افزایش نرخ ارز را در ماههای گذشته در افزایش قاچاق دام موثر میداند و ادامه میدهد: به دلیل اینکه در ماههای اخیر صادرات دام زنده مجوز قانونی نداشت، قاچاق این محصول صورت گرفته که لازم است ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آن مبارزه کند.
پاپیزاده تاکید میکند: باید پیشبینیهای لازم تا فروردین سال آینده صورت بگیرد تا در تامین گوشت قرمز مورد نیاز دچار مشکل نشویم.
به هر حال این افزایش قیمت و نوسان در بازار توزیع گوشت مرغ و گوشت قرمز موجب نگرانی شهروندان خوزستانی شده و بیشتر شهروندان بر این اعتقادند که همکنون نظارت سازمان جهاد كشاورزي استان بیشتر بر چگونگی واردات و ذبح دام است نه توزیع و کنترل قیمت آن و شهروندان انتظار دارند تا مسئولان به صورت جدی به رفع نیاز آنها به پردازند .