در سال ۹۷
افزایش ۸۰ درصدی کیفیت هوای پاک پایتخت
آسمان پایتخت امسال، خوشبختانه نسبت به سال گذشته، وضعیت مطلوبتری را تجربه کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، جلسه کارگروه مقابله با آلودگی هوای استان، امروز(شنبه) با حضور محسنی بندپی، استاندار تهران، صادقی، مدیرکل صمت استان، ذوالفقاری، مدیرکل جهاد کشاورزی استان و سایر اعضا این کارگروه در محل استانداری تهران تشکیل شد.
کیومرث کلانتری، مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان تهران در این جلسه، ضمن اشاره به وضعیت هوای پایتخت نسبت به سال قبل، اظهار داشت: آسمان پایتخت امسال، خوشبختانه نسبت به سال گذشته، وضعیت مطلوبتری را تجربه کرده است و سال ۹۶ در حدود ۱۳ روز هوای پاک در تهران داشتیم و امسال، تعداد این روزها به ۲۳ روز افزایش یافته است.
وی افزود: بر این اساس، هوای پایتخت بالغ بر ۸۰درصد بهبود را به لحاظ شاخص آلایندگی تجربه کرده است. همچنین در سال گذشته حدود ۹۴ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس وجود داشته که این رقم، امسال به حدود ۵۴ روز کاهش یافته است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان تهران تصریح کرد: همچنین در سال گذشته بالغ بر ۸ روز هوای ناسالم برای همه گروهها وجود داشته و در سال جاری، هیچ روزی به این صورت ناسالم نبوده و امسال هیج جلسه اضطرار رسیدگی به آلودگی هوا تشکیل نشده است.
۸۵ میلیارد تومان تسهیلات برای مقابله با بوی نامطبوع محور اطراف فرودگاه امام(ره) نیاز است.
جلسه کارگروه مقابله با آلودگی هوای استان، امروز با حضور محسنیبندپی، استاندار تهران، تواهن، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و سایر اعضای این کارگروه در محل استانداری تهران تشکیل شد.
کریم ذوالفقاری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در این جلسه، ضمن اشاره به برنامهریزی در خصوص مقابله با بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام(ره)، اظهار داشت: در این باره، مطالعاتی در بازه زمانی ۲ سال اخیر صورت گرفته که طی آن، ۵ پروژه مربوط به حوزه جهاد کشاورزی شناسایی شده است.
وی افزود: در این باره به عنوان نمونه، شرکت کشت و صنعت لبن با ۴ هزار راس دام، مجتمع دامپروری دامگستر با ۲۰ هزار راس دام، دامداری قدرتی با ۱۶۰۰ راس دام، شرکت زربال طیور با ۲ هزار قطعه در ساعت و یک کشتارگاه دیگر به عنوان پروژههای هدف شناخته شدند.
ذوالفقاری یادآور شد: این شرکتها با انتخاب مشاورین متخصص به شناسایی آسیبهای انتشار بوی نامطبوع اقدام کرده و نیازهای خود را برای دریافت تسهیلات در راستای اقدام لازم در این باره اعلام کردهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران خاطرنشان کرد: در این رابطه به عنوان نمونه، شرکت لبن با اعلام نیاز حدود ۴۰میلیارد تومان تسهیلات، شرکت دامگستر با همین میزان نیاز، دامداری قدرتی با یک و نیم میلیارد، زربال طیور با بالغ بر ۳ و نیم میلیارد نیاز، مترصد دریافت بالغ بر این ۸۵ میلیارد تومان تسهیلات هستند تا نسبت به بهینهسازی ساز و کار خود اقدام کنند. همچنین شرکت دام فجر هم اعلام رفع نقص کرده و بر همین اساس نیز به دریافت تسهیلات نیاز نخواهد داشت.
ذوالفقاری عنوان داشت: در راستای کاهش نرخ سود تسهیلات، آمادگی انعقاد قرارداد با بانک کشاورزی وجود دارد و میتوانیم نسبت با این مهم اقدام کنیم.
استاندار تهران: تا ۱۰ روز آینده کمیته فرعی برای بررسی کانونهای ایجاد بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه امام (ره) تشکیل میشود
انوشیروان محسنی بندپی در جلسه امروز کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران افزود: خوشبختانه برای رفع مشکل بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره) مشکل اعتباری نداریم. دغدغه ما این است که با رفع آلایندگی کانونهای تولید بو، بدانیم بوی نامطبوع این مسیر تا چه اندازه کاهش پیدا میکند؟ همچنین مشاورانی که صاحبان این کانونها انتخاب کردهاند با چه اقدامات و روشهایی میخواهند بوی نامطبوع مسیر این فرودگاه بینالمللی را کاهش دهند؟
استاندار تهران با اشاره به اینکه براساس گزارشهای محیط زیست ۲۸ کانون ایجاد بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه امام (ره) شناسایی شده است، اضافه کرد: این کانونها شامل صنایع و فعالیتهای آلاینده مانند گاوداریها، دامداریها، کشتارگاهها و فاضلاب شهرستانهای اسلامشهر، رباط کریم، واوان و پسماندهای آراد کوه میشوند.
محسنی بندپی با بیان اینکه برای پرداخت تسهیلات به صنایعی که برای بهسازی و رفع آلایندگی اقداماتی انجام دادهاند، مشکلی وجود ندارد، گفت: تا ۱۰ روز آینده کمیته فرعی متشکل از صاحبان صنایع و محققان محیط زیست کشور تشکیل میشود تا مطالعات بیشتری درباره این کانونها و چگونگی رفع مشکل محیط زیستی این کانونهای آلاینده را انجام دهیم.
استاندار تهران با بیان اینکه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی تصفیهخانه فاضلاب شهرستانهای اسلامشهر، رباط کریم، واوان و بهارستان در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: تاکنون بخشی از این سیستم تصفیهخانه راه اندازی شده است.
وی تاکید کرد: اگر صاحبان صنایع عزم و اراده جدی برای رفع بوی نامطبوع داشته باشند میتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که تا تابستان سال آینده بوی نامطبوعی در مسیر فرودگاه امام (ره) رفع شود.