مبارزه با فساد از سه طریق افزایش تعهد و تقویت باورهای دینی در بین مسئولان، نظارت دولتی و حکومتی و نظارت همگانی، شدنی است
وی ادامه داد: توقعی که از انقلاب اسلامی میرود اینکه این سه مسیر را تسهیل و تقویت کند تا در آینده همه شاهد کنترل و کاهش اساسی فساد در کشور باشند.
وی اظهار داشت: محور نخست مبارزه با فساد شامل بحث افزایش تعهد و تقویت باورهای دینی، انسانی و وجدان کاری در بین مسئولان در سطوح مختلف است.
این استاد دانشگاه گفت: افرادی که در مسئولیتی گمارده میشوند باید تعهد و باورهای اعتقادی قوی داشته باشد تا بتوانند منافع عامه و حفاظت از بیت المال را در اولویت کاری خود قرار دهند چرا که یکی از مولفههای اساسی در مدیریت اقتصادی بحث سلامت و مراقبت در حوزه دفاع از بیت المال و منافع عامه است.
وی در ادامه به محور دوم مبارزه با فساد یعنی وظیفه نظارتی دولتی و دستگاههای حکومتی اشاره کرد و افزود: برای اینکه از فساد پیشگیری شود هزینههای سنگینی در همه جای دنیا برای مفسدان پیش بینی میکنند که این هزینهها بسیار بازدارنده است به حدی که کسی در هیچ سطحی جرات تعدی به منافع عامه، بیت المال و حقوق جامعه را نخواهد داشت.
رضائیان بحث نظارت همگانی را محور سوم مبارزه با فساد برشمرد و اظهارداشت: این نوع نظارت به طور مستقیم از سوی مردم اعمال میشود و میتواند عامل بازدارنده نیرومندی در برابر لغزش مسئولان باشد.
وی به رادیو اقتصاد یادآور شد: بدون شک با هم افزایی و تقویت سه مولفه مهم و اساسی میتوان فساد را در جامعه کنترل و حتی ریشه کن کرد.
ضرورت ایجاد شفافیت اقتصادی در جامعه
وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت بر لزوم ایجاد شفافیت اقتصادی در جامعه تاکید کرد.
مهدی غضنفری در برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد ضمن اشاره به اینکه به سرعت باید شفافیت اقتصادی در جامعه ایجاد شود، افزود: اطلاعات اقتصادی که جریان مالی کشور را دربر میگیرد باید رصد تا از فساد جلوگیری شود.
وی اظهارداشت: سخنان رهبری در بیانیه اخیر ارکان تمدنی است که قصد دارد متفاوت با تمدن جاری بشر پایههای یک زندگی سعادتمندانه را فراهم کند.
وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تمامی ستونها و شالوده یک تمدن نوین که میتواند متفاوت از تمدن موجود باشد را ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه معنویت در تمامی ارکان سخنان رهبر معظم انقلاب جاری است، گفت: ظلم ستیزی در بیانیه رهبری مورد توجه واقع شده است.
غضنفری با تاکید بر اینکه پیاده سازی ارکان مدنظرآسان نیست، خاطرنشان کرد: در بسیاری از حوزهها مشکل وجود دارد و هنوز در اکثر آنها کشور به حداقلهای لازم دست نیافته است.
وی ادامه داد: بیانیه رهبر معظم انقلاب درباره طهارت اقتصادی خط روشنی برای قوه قضائیه است که در قالب چهارچوب حد و مرزهایی که مسئولان سیاسی کشور در حوزه اقتصاد ملزم به رعایت آن هستند را ترسیم میکند.
وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت افزود: مردم از اجرای عدالت و ظلم ستیزی باید آسوده خاطر باشند در غیر این صورت اهداف انقلاب به فراموشی سپرده خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه فرازهای بیانیه رهبر معظم انقلاب باید در دستور کار روئسای سه قوه قرار گیرد، اظهارداشت: بدون مبارزه با فساد اقتصادی، رفاه اجتماعی و آرامش اقتصادی در جامعه حاکم نخواهد شد.
غضنفری با اشاره به اینکه اگر سخنان زیبا در مرحله عمل اجرایی نشود و مردم آثار آن را مشاهده نکنند تنها به نوعی ادبیات سازی در حوزه اقتصادی یا سیاسی ایجاد خواهد شد، یادآور شد: سه قوه باید بیانیه رهبری را تا پایان سال در سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهند.