روسيا اليوم در گزارشي اعلام کرد؛
جعلی بودن تصاویر مربوط به حمله شیمیایی در سوریه
تهیه کننده سوری تبار شبکه بی بی سی: پس از شش ماه تحقیق به این نتیجه رسیده است تصاویر بیمارستانی که گفته شد تصاویر حمله شیمیایی است فقط یک نمایشنامه تبلیغاتی بود .
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، پس از ماهها تحقیق درباره ابهامات روی داده در غوطه شرقی در حومه دمشق پایتخت سوریه؛ ریام دالاتی تهیه کننده سوری تبار شبکه بی بی سی گفت: پس از شش ماه تحقیق به این نتیجه رسیده است تصاویر نشان داده شده از بیمارستانی که گفته شد تصاویر حمله شیمیایی است فقط یک نمایشنامه تبلیغاتی بود. وی در توئیتی استفاده از گاز سارین را در غوطه شرقی یا مرگ فرد یا افرادی را در این خصوص تکذیب کرد.
بر اساس اين گزارش، جستجو برای یافتن حقیقت درباره آنچه در دومای سوریه رخ داده، برای ریام دالاتی تولید کننده شبکه بی بی سی شش ماه زمان برده اما به این نتیجه رسیده که تصاویر فیلمبرداری شده از یک بیمارستان و نشان دادن آن به عنوان حمله شیمیایی فقط یک نمایش بوده است.
دالاتی در توئیتر خود نوشت: «پس از شش ماه تحقیق می توانم با قاطعیت بگویم صحنه های بیمارستان دوما فقط یک نمایش ساختگی بود و کسی در این بیمارستان نمرده است. با همه کلاه سفیدها و فعالان و مردمی که با آنها در ادلب یا شرق فرات صحبت کردم، تنها یک نفر از آنان اهل دمشق بود.»
گزارشگر روسیا الیوم افزود این رشته توئیترها را دالاتی در واکنش به گزارش مستقل یک خبرنگار آمریکایی یعنی جیمز هارکین منتشر می کند. هارکین این گزارش را منتشر کرده است.
دالاتی گفت:« جیمز هارکین به مبانی درستی در خصوص دوما از نظر ارزش تبلیغاتی رسیده است. این حمله عملا رخ داده اما گاز سارین استفاده نشده است ما باید منتظر بمانیم تا سازمان منع تسلیحات شیمیایی ثابت کند که کلر یا گاز دیگری استفاده شده است اما هر آنچه درباره این حمله وجود دارد آن است که بزرگنمایی شده است تا بیشترین نتایج ممکن حاصل شود.»
گزارشگر روسیا الیوم گفت این رشته توئیترها بر خلاف موضع غربی هاست و کاملا با سخنان مقامات روسیه مطابقت دارد که از ابتدا گفتند این حمله از ابتدا ساختگی است و پزشکان مرکز آشتی روسی که پس از گذشت دو روز از محل این حمله ادعایی دیدن کردند این را تأیید کرده اند و هیچ مدرکی در آنجا از تأثیرات مواد سمی پیدا نکردند و هفده سوری نیز در سازمان منع گسترش شیمیایی در لاهه گفتند این حمله ساختگی بوده است.
رئیس شبکه آر تی گفت خبرنگاران روسی در زمانی بسیار کوتاه تر به این حقیقت رسیدند اما این رسانه ها چون روسی هستند به آن توجه نمی شود و به رسانه ای مانند بی بی سی استناد می شود.
گزارشگر گفت مسکو کاملا درک می کند تحقیقات هارکین و دالاتی و امثال این دو روزی به اینجا می رسید که الان رسیده است همانند نتیجه گیری های سابق این خبرنگار انگلیسی. کسانی که دالاتی را در شبکه های اجتماعی دنبال می کنند، قبلا از او خواسته بودند، یکی از مطالبش را که با سیاستهای بی بی سی در تعارض است، حذف و از مخاطبانش عذرخواهی کند. در این توئیت حذف شده، وی گفته بود مخالفان و شورشیان از اجساد کودکان، صحنه های جعلی منتشر می کردند تا بعدها بزرگنمایی کنند.
گزارشگر این شبکه در پایان گفت پاسخ بی بی سی به آر تی کوتاه بود و به این بسنده کرد که دالاتی دیدگاهش را بیان کرد بدون آنکه وقوع این حادثه را تکذیب کند اما بی بی سی به اقدام دالاتی در تکذیب استفاده از گاز سارین که پایه و اساس همه ادعاها بود نپرداخت. با وجود این، حمله ادعایی دوما به بهانه ای برای حمله آمریکا و انگلیس و فرانسه تبدیل شد و این حمله دلیلش نیز پیش داوری ها و مخالفت با انجام هر تحقیقی در این خصوص بود.