شماری از کشورهای عربی و در صدر آنها عربستان در ده سال گذشته حدود یک تریلیون دلار برای خرید سلاح پرداخت کرده اند.
گزارشگر المسیره در گزارشی گفت حضور نظامی آمریکا به بخشی اساسی در خاورمیانه تبدیل شده است. زمانی که نیروهای آمریکایی خودشان در این منطقه حضور ندارند سلاحهایشان وجود دارد.
بر اساس گزارشی که به مناسبت برگزاری نشست بین المللی امنیتی مونیخ منتشر شده است، به نظر می رسد عقب نشینی آمریکا از خاورمیانه موجب مسابقه تسلیحاتی در کشورهای منطقه می شود. در این گزارش آمده است از میان 10 کشور در جهان که بیشترین پول را برای مسلح شدن می پردازند هفت کشور در خاورمیانه هستند که عربستان و ترکیه و نیز رژیم صهیونیستی در صدر آنها قرار دارند.
این گزارش افزود کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تسلیحات خود را از تعدادی از کشورها وارد می کنند که آمریکا در صدر آنها قرار دارد. این کشورها مقصد بیش از 53 درصد از صادرات تسلیحات آمریکا هستند.
عربستان به طور ویژه و دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به صورت کلی در صدر وارد کنندگان تسلیحات قرار دارند .
میانگین سالانه هزینه های نظامی عربستان در 10 سال گذشته حدود 26 درصد بودجه دولت این کشور بوده که این رقم در سال 2017 میلادی 70 میلیارد دلار بود. طبق آمارهای مؤسسه مطالعات صلح استکهلم، عربستان در سال 2017 پس از آمریکا و چین سومین کشور از نظر بودجه تسلیحاتی بود.
افزایش بودجه نظامی عربستان سعودی بدون شک نشانگر شکست مفتضحانه سعودی ها در یمن است که به گورستان تسلیحات آمریکایی و متجاوزان و اشغالگران تبدیل شده است