به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از
خبرگزاری فرانسه ، در بازار آسیا، بهای نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک (وست تگزاس اینترمدییت) و نفت خام سبک برنت دریای شمال (نفت خام شاخص اروپا)، در آغاز معاملات روز سه شنبه افزایش یافت.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک (دبلیو.تی.آی) که بیشتر برای قیمت گذاری نفت مصرفی در آمریکا به کار برده می شود در آغاز معاملات الکترونیکی امروز بازار نفتی سنگاپور، برای تحویل در ماه مارس با 35 سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 52 دلار و 76 سنت رسید.
بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازارهای بین المللی و پایه ای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده می شود برای تحویل در ماه آوریل با 49 سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 62 دلار رسید.
علت افزایش قیمت نفت در بازار جهانی و معاملات امروز این بازار این بود که سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن به ویژه روسیه که ائتلافی متشکل از 25 کشور تولید کننده نفت را تشکیل می دهند و تقریبا نیمی از نفت مورد نیاز جهان را تامین می کنند به تعهدات خود برای کاهش تولید نفت آن گونه که در ماه دسامبر پیش بینی شده بود، عمل کرده اند.
به موازات این مسئله، تحریم هایی که آمریکا علیه ونزوئلا و شرکت ملی نفت و گاز این کشور [پیدیویاسآ PDVSA] اعلام کرده است، نقش مهمی در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی داشته است. چون در این حالت نفت کمتری به بازار جهانی عرضه می شود.
«بنجامن لو» (Benjamin Lu) کارشناس شرکت کارگزاری و خدمات سرمایه گذاری «فیلیپ فیوچرز» (Phillip Futures) در این باره می گوید: درست است که تحریم های اعمال شده بر صنعت نفت ونزوئلا، عرضه نفت را به بازار جهانی کاهش می دهد اما از این طرف هم نگرانی ها درباره اوضاع اقتصادی و کاهش احتمالی تقاضا برای نفت در سطح جهان، روند افزایش قیمت نفت در بازار جهانی را محدود کرده است.
قیمت نفت در هفته های اخیر در حالی افزایش یافته است که در ماه دسامبر دو هزار و هجده بیش از 40 درصد ارزش خود را نسبت به اوج قیمت ها در ماه اکتبر از دست داده بود. اما با توجه به اینکه پیش بینی ها حاکی از آن است که رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی در جهان روند کاهش را در پیش خواهد گرفت احتمال داده می شود که افزایش قیمت زیاد دوام نداشته باشد. هنگامی که رشد اقتصادی در جهان یا اقتصادهای مهم جهان پایین باشد تقاضا برای نفت نیز در سطح جهان کاهش خواهد یافت. هنگامی که تقاضا برای نفت در سطح جهان، پایین باشد قیمت نفت در بازار جهانی کاهش خواهد یافت.
مارگارت یانگ یان کارشناس شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی " سی ام سی مارکتس"( CMC Markets) در این باره می گوید:« نفت برنت در هفته های گذشته بین 61 تا 63 دلار معامله می شد. بنابراین برای آنکه از این بن بست خارج شود تسهیل کننده ها و محرک های جدیدی لازم است.»
مسئله تحریم های نفتی ونزوئلا و افزایش تولید نفت رسی (نفت شیل)، نفت غیر متعارفی که با شکست هیدرولیک و با هزینه بالا استخراج می شود همچنان عرضه نفت را تحت تاثیر خود قرار داده است و مسئله میزان مصرف انرژی در آمریکا، هند و چین نیز بخش تقاضا برای نفت در سطح جهان، را تحت تاثیر خود قرار داده است.
بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال در پایان معاملات روز گذشته به 61 دلار و 51 سنت رسید که نسبت به معاملات روز کاری قبل از آن 59 سنت کاهش نشان می دهد.
بهای نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، وست تگزاس اینترمدییت (دابلیو.تی.آی) در پایان معاملات روز گذشته با 31 سنت کاهش به 52 دلار و 41 سنت رسید.