مادری با همه خوبی ها، همچون یاسی کبود از خانه پدری مان پرکشید.
مادری با همه خوبی ها، که حتی پدرش، این بانو را مادر خود خواند و به او ام ابیها لقب داد.
سوم جمادی الثانی، سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام اله علیها پس از فقط 18 سال زندگی، به روایت 95 روز است.
شهادتی مظلومانه که خود وصیت کرد پس از رخت بستن از دنیا، هیچ نشانی در این دنیا نداشته باشد.
و حالا شیعیان منتظرند با نابودی آل سعود خائن برای مادر سادات علیها سلام حرمی به زیبایی حرم فرزند دلبندش حضرت رضا علیه السلام بسازند.
اسوه و الگوی حضرت مهدی عجل اله فرجه
« وفی ابنة رسول صلی الله علیه و آله لی اسوة حسنة ؛ در دختر پیامبر خدا صلی الله علیه و آله برای من الگوی نیکویی است »
شاید الگو بودن مادر برای فرزند از آنجا نشأت می گیرند که این بانو تمام قد و به تنهایی تا پای جان از امام زمان خویش یعنی مولا علی علیه السلام دفاع کرد.
جامعه ای که حدود هفتاد روز پس از بیعت با پیامبر و وصی ایشان علیهما السلام در غدیر و تنها سه روز پس از شهادت نبی مکرم اسلام صلی اله علیه و آله رو به انحطاط رفت و خود را به خاطر قدرت و ثروت، به خاک افکند و تا همیشه در تاریخ ماندگار شد.
این جفا و انحطاط تا جایی پیش رفت که درب خانه دختر پیامبر مهربانی را به آتش کشیدند و همانجا بود که این بانو خود و فرزند شش ماه خود را فدای امیر المومنین و امام زمان علیه السلام کرد.
احادیث گهر بار از ائمه معصوم علیهم السلام
فرزندش حضرت امام صادق علیه السلام هم می فرمایند:
«نام زهرا سلام اله علیها برای هر صاحب دلی نور و برکت است.»
امام کاظم علیه السلام می فرمایند:
«لایدخل الفقر بیتا فیه اسم محمد او احمد او علی او الحسن او الحسین او جعفر او طالب او عبدالله او فاطمة من النساء; در خانه ای که نام محمد یا احمد یا علی یا حسن یا حسین یا جعفر یا طالب یا عبدالله و یا از میان زنان، فاطمه باشد، فقر و تنگدستی وارد نمی شود .»
امام باقر علیه السلام می فرمایند:
«ما عبد الله بشی ء من التحمید افضل من تسبیح فاطمة علیهاالسلام ... ; (17) خداوند در حمد و ستایش به چیزی برتر از تسبیح فاطمه علیها السلام عبادت نشده است .»
امام صادق علیه السلام می فرمایند:
«ان فاطمة علیها السلام کانت تاتی قبور الشهداء فی کل غداة سبت ... ; فاطمه علیها السلام در هر بامداد شنبه به مزار شهیدان می رفت .
حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند:
«فوالله ... لا اغضبتنی ولاعصت لی امرا ولقد کنت انظر الیها فتنکشف عنی الهموم والاحزان; سوگند به خدا که فاطمه علیها السلام هیچ گاه مرا خشمگین نکرد و در هیچ کاری از من سرپیچی ننمود . و من هرگاه به فاطمه علیها السلام نگاه می کردم، غم و اندوه از من زدوده می شد .»
علت وجود اختلاف در تاریخ دقیق شهادت
در خط کوفی نقطه نوشته نمی شود و با توجه به اینکه بیشتر منابع آن زمان به خط کوفی نوشته شده است، این دو روایت تاریخی بوجود آمده است.
در خط کوفی سبعین بدون نقطه نوشته شده است و این شباهت در تعداد دندانه ها سبب شده تحلیل گران دو روایت 95 و 75 روز را در تقویم ثبت کنند.
بهیقین ائمه معصوم علیهم السلام پس از شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها تاریخ دقیق را بیان کرده و یک نقل قول بیشتر ندارند، اما چون این خط فاقد «نقطه» بود، بنابراین هیچ بعید نیست که در سدههای پس از شهادت سبعین را تسعین خوانده باشند.
علمای شیعه هر دو روایت 75 روز و یا 95 روز را معتبر میدانند.
حضرت زهرا سلام اله علیها؛ لیله القدر است
سخن را با این روایت از امام صادق علیه السلام به پایان می بریم که می فرمایند:
«... فمن عرف فاطمة حق معرفتها فقد ادرک لیلة القدر; هر کس به شناخت حقیقی فاطمه علیها السلام دست یابد، بی گمان شب قدر را درک کرده است.»
نویسنده: مجید اسماعیلیان دستجردی
عزاداری کاشانی ها در سوگ یاس نبی